Vibrasyon Pes Valla

ARKADAŞLAR BU YAZI AŞAĞIDAKİ LİNKTEN ALINTIDIR AMACIM MARKA KÖTÜLEMEK DEĞİL SADECE DUYDUĞUM ŞAŞKINLIĞI PAYLAŞMAKTIR.AYNI Model motoru bende kullandım 5. vites 110 km ile giderken aynalardan sadece farlarını yakan araçları görebiliyorum far yakmayanı görmek çok zor:cyclopsan

http://www.sikayetvar.com/svf-sikayet-full--3893-0-0-2-168990-.html

MÜŞTERİ ŞİKAYETİ
Keeway superlight 150 motosikleti 07.07.2006 tarihinde görüntüsüne aldanarak aldım. Motosikletim şu an 6500km'de.

Motorda aşırı bir titreşim var. Bu yüzden sürekli patlayan ampulleri değiştiriyorum ve uzun yol yapmaktan korkuyorum. Titreşimden koruma demiri çatladı, sağ ayak koyma yeri çatladı, yan akü ve hava filtresi kapaklarının içindeki geçme tırnakları yerlerinden çatladı, km saati ve devir göstergesi bozuldu(bu 2 parça garantiden değişti fakat gelenlerde bozuk. )alarm bozuldu, sol sinyal düğmesi bozuldu, motora şekil olsun diye takılan bütün parçalar tek tek dağılıyor.

Titreşimden arka artçının ayak koyma yerlerindeki civatalar düşüyor ve motorun olduğu bölgedeki civatalar. Benzin göstergesi ışığıyla beraber bozuldu. Fren müşürleri bozuldu, kornalar bozuldu, motor sabit gazda giderken tekliyor, servis motor titremesini azaltmak için motor bağlantı yerlerine ek somunlar ve pullar bağlayıp sıktı.

Neden Japon motosikletleri kırılıp dökülmüyor veya titremesini almak için ekstradan somunlar pullar atılıp sıkılmıyor! Tamamen verdiğiniz parayla rezil oluyorsunuz. En enteresan olay ise benzin deposunun çatlaması.

3 haftadır deponun garantiden gelmesini bekliyorum, bazı parçalarını garantiden değişiyorlar. Korkuyorum, acaba garantisi bitene kadar neler olacak?

İlk defa motor kullanan birisi değilim. sürekli temiz kullanan ve 2 günde bir yıkayan, zincir yağı ve her türlü malzemeyi garajında tutan biriyim. Daha böyle bir motor görmedim, bu olaylar ilk çıkmaya başladığında kırılan, bozulan bütün parçaların resimlerini çekip Motomax ** bey'e mail olarak attım, ne arayan, ne cevap veren oldu.
Hatta en sinirime dokunan servisteki bir çalışana motorun sıkıntılarını anlattığımda bana "sonuçta bu Çin malı bir motor, 3000 liralık ne bekleyebilirsin ki" demesi oldu

FİRMA CEVABI

Sn. Yetkili,

Garanti kapsamı dahilinde veya haricinde tarafımızda bekleyen yakıt deposu siparişi bulunmamaktadır. Müşterimizin, tarafına en yakın mesafede bulunan yetkili servis danışma noktasına
garanti kartını ibraz ederek başvuru yapmasını rica ederiz. Servis yetkilisinin tarafımıza göndereceği
rapor doğrultusunda, garanti şartları dahilinde değerlendirme yapılacaktır. Saygılarımızla.

Motomax Motorlu Araçlar A.Ş.
www.motomax.com.tr

bu vıbrasyon (tıtresım)olayı tüm çin ve tek silindirli motorlarda vardır,
kımınde cok kımınde az olmak sartı ile,
hatta bıldıgım kadarı ile 2 sılındırlı GSR 600 dede bulunmaktadır,

pek cok kısının farklı arayısları karsısında azalmalar gorulebılır,
motor baglantılarına lastık , kaucuk ,plastık,vs para ekletmekle azda olsa onune gecebılınmıstır,
kımılerı balans ayarı kımılerı dişlilerle oynayarak vs boyle gidiyor.

dıyecegım şu ki,
pek çok motorda mümkündür vıbrasyonn.

bu ağlamadan yaşanmayacağı gibi,
tıtreşimsiz gezilmiyor gibi bişiyy...

(sözüm çin,hint,roman mallarına)

tavsiyem 3 e 5 e bakmadan satmaya çalış o motoru yoksa sana bi 600 rr fiyatına patlar nerden biliyosun dersen kendimden biliyorum :p

hayatımda titreyen bir azer bülbül vardı. ... bildiğim...

kardeş beyin nine bişey olmasın titremeden.:bounce:

Motosikleti
SYMPHONY 200E5+
titreşimin birçok nedeni var,öncelikle jantlarında balans olabilir buna baktır sonra motor yağın iyi değilse vibrasyon yapar(bizzat yaşadım) el kitabında yazan yağ numarasına göre kaliteli yağ koy , bujini kaliteli buji ile değiştir bunları bir dene vibrasyonun azalacaktır

valla makinenin sağlam bi tarafı kalmış mı acaba merak ettim.
bu gidişle kendi de yürürken titremeye başlar.

tavsiyem 3 e 5 e bakmadan satmaya çalış o motoru yoksa sana bi 600 rr fiyatına patlar nerden biliyosun dersen kendimden biliyorum :p

o motosikleti alan arkadaşa yazık olmazmı kimbilir ne hayalerle hangi şartları zorlayarak alacak sonra senin gibiler yüzünden hayal kırıklıgı kınıyorum seni arkadaşım.
kusura bakma:farao::farao::farao:

Arkadaşlar dediğim gibi amacım marka kötülemek değil Keeway super shadow 250 kullandım o makinadada vibrasyon neredeyse sıfır elektrik motoru gibi çalışıyor :pale:

Kardeşim ne diyeyim bende de regal var ama daha vida atmadı.bahtı kara kardeşim dua et motosiklet hareket halindeyken ölümcül şeyler başına gelmemiş:pr:

Motosikleti
Piaggio beverly 400 / Aprilia sr gt 200
şimdi bu vibrasyon olayı bazen aşırıya kaçabiliryo bu arkadaşın super light motosikletinde olduğu gibi zaten titreyen bi motor fakat işçilik de bi motorun hayatında çok önem taşıyor yani motorunun ilk toplandığı işçişik önemli ve motor aksamında kullanıla metallerin rulmanların yatakların boşlukları tam oturmaları motordaki en önemli olay bence çıkna 100 motordan 30 u çinlilerde daha çok arıza ve titreşim yapıyor hatta bazılarıyla giderken kulağınızın içi kaşınıyor

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ah vibrasyon ah satıyom onun için mct yi daha 1000 km de..

süpermiş yaaaa. resmen çin malı olayı. tüm çinlileri de kötülemeye gerek yok ama bu olay ucuz etin yahnisi olayı

saygılar

SL150 de acayip bir titreşim var, arkadaşın yaşadığı şeyleri bende yaşadım bu ne ,yağ ne buji nede başka bişi ile bu sorun giderilemiyor malesef.Ama kimiside varki (tecrübeyle sabit) ne titreşim nede başka bişi yağ gibi gidenide var.Keeway mi aman derim kaçarım ordan.

Firmanın cevabına bakın..:p

Biraz abartmissiniz bence beyler. Ben 2007 de sifir olarak aldim motoru su an 12,000 de tek tuk bazi problemler yasadim ama olacaktir.

Arkadas titresimden bahsetmis demis ki 110 ile giderken acayip titresim yapiyor. Arkadasim kusura bakma ama bu motorun kitapciginda bile mak. hiz 90 km/s olarak yaziyor. Sen kalkip devrinin maksimum a cikarirsan zangur zungur gidersin tabii. Titresim tabii ki cok var, ki zira her turlu somunu vidayi belirli araliklar ile kontrol etmek gerekiyor. Ama motoru o kadar zorlayip sonra da randiman alamiyorum demek yanlis. Sen Honda CBF 150 yi bile bu kadar limit uzerie kullanip zorlarsan, o motorda dokulur merak etme.

Son düzenleme:
flying hellfish ;

CBF'yi kötüleme bence..:)

Ben CBF ile haftada 2 gün uzun yola çıkardım 100-150 km'lik 115-120 sabit gitmeme rağmen 18.000km tek sorun çıkartmadı..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar