Verimli topcase şekli

Motosikleti
D400
Geçen konusunu açmıştım, givi 45 ve gp45 lt topcase arasında kaldim.

2xl kask ve mont koymak istiyorum. Bazen de 2xl kask ve m kask.

Kare topcase de kayıp alani daha az olsa da, oval olanlar daha verimli gibi hissettiriyor.

Gp 48x34x34 , givi 58x32x41 idi sanırım ama givi de şekil kaynaklı alan kayıpları var.

Siz olsanız hangisini alırsınız?

Motosikleti
İki Teker Havada
Gp al geç 2 kask rahat sığar ve paran cebinde kalır
Altı üstü çanta yarın bir gün başına bir şey gelir
Servet vermeye gerek yok

İki kaskı sığdırabilmek için Givi sanki daha fonksiyonel olur gibi geliyor bana. Shad ın 45 lik çantasını kullandığımda Grexin XL ve L bedeni iki kaskını yan yatar pozisyonda rahatlıkla sığdırmıştım. Givi de şekil olarak ona benziyor. Bir de Shad çantaya bakın isterseniz.

Motosikleti
2014 Hero Thriller 150
Onlarca kilo yüklenmeyecekse veya yüksek sürat yapmayacaksan sepetin markasının veya çokta fark edeceğini sanmıyorum, hepten dandik olsun demiyorum ama işini görecek özelliklere sahip ve malzeme kalitesi hoşuna giden herhangi bir tanesi olur, bendeki 2 kasklık wogen sepeti yükledikçe yükledim bana mısın demedi. İçeriye kask koyacaksan kaskların sallanmadığından ve sepetin içinin döşeli olduğuna emin ol yoksa vizörler fena çiziliyor. Döşeme işini sonradan da yaptırabilirsin.

Tavsiyem sırt dayamalı malzeme kalitesi güzel ucuz yollu oval sepet olurdu, kaskların üstüne de montu koyarsın. Kare kutuda kasklar oval olduğu için alan kaybı daha fazla, kask alma konusunda oval sepetler daha ufak alanda daha iyi iş çıkartıyor. Kutu gibi dikdörtgen şeyleri sık taşırım o alan bana lazım diyorsan kare daha iyi bir seçenek tabi. Ayrıca geniş sepetler motor devrilince takoz görevi de görüyorlar. Benim Apaçi devrildiğinde karenajlarını gidon topuzuyla sepet kurtarmıştı, motor kısmında fabrikasyon üçgen demir vardı.

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
GP'nin 57'liği var bende, öncelikle bazı malzeme hataları var onu bi kabul etmelisin. Üst kapağın sızdırmazlığı sıkıntılı, ben pimapenciden conta şerit alıp evde tekrar izolasyon yaptım, kutuyu üstlerden falan silikonladım. Anca kesebildim ki hala arada dibi ıslanıyor, yürüyor yani bir yerden.

İkinci husus, Caberg Duke II ve 2 seviye korumalı mont kullanıyorum. 2 çene açılır kaskı almaz, 2 full face anca alır, benim kullanımımda da kask+eldiven+montu anca alıyor. Mont zaten ezilip büzülüyor, giydikten sonra o sırt süngeri açılıyor, gıdıklıyor, kımıl kımıl ediyor sürerken..

Ben olsam bu sızdırmazlık sebeplerinden kesinlikle Givi tercih ederdim. GP ve kalitesi hakkında ciddi olumsuzluklar yaşadım, yerli milli ve Kurtköy'de komşum diye tercih ederdim ama artık kailtesiz ve emniyetsiz ekipmanlar ürettiklerini düşünüyorum. Daha önceden aldığım ürünleri sayarsak; Ön cam, arka çanta tablası, difizör, suluk, 2 adet alüminyum çanta gibi ürünlerin tamamında sıkıntı yaşadım. Önermiyorum. Mecbur kalmadıkça tercih edilmemeli.

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
45 lt'lik kare çantalara 2 tane kask sığmaz.

Yani çok küçük olmalı kasklar.

Ya da bisiklet kaskı falan.

1 kask ve 1 mont bile zorlar zira iç hacmi çok kullanışlı değil.

Montu şekilden şekile sokmak gerekir.

Bir de şahsi görüşümdür, GP'nin çoğu ürünü müthiş kalitesiz.

Koruma demirleri, çantalar vb yanından bile geçmemek lazımmış.

Fiyatının hesaplı olduğuna aldanmamak lazım.

Mantıklı ve nispeten kaliteli ürünleri de yok değil ama ancak ve ancak alternatifi yoksa tercih edilmesi gereken bir markaymış GP.

Motosikleti
D400
givinin 47 ve gp nin 37sini kullandım, malzeme kalitesi olarak 2sinii de biliyorum.
motoru satarken çantayı söküp kullanmaya devam edebileceğim için almışken en azından idare eder birşey alayım dedim.
üstüne cadır sandalye de yükleyeceğim bu nedenle biraz ismi olan bir marka istiyorum.

kask yüksekliği 30 cm, givi yükseklik 32 cm ama bu dıştan sanırım. sıfıra sıfır girer girerse diye düşündüm.

Ben motosiklet ve arka çantayı bir bütün olarak düşünüyorum. Motosikletlere arka çantaları da çok yakıştırıyorum. Arka çantasız motosikletler benim hiç ilgimi çekmiyor. İçine bir şey koymayacak olsam dahi arka çantam olması sırf görsel açıdan çok yakıştırdığım için bile benim için çok önemli. topcase sanki motosikleti tamamlıyor gibi geliyor bana. Takmışken de kelebek gibi durmayacak bir topcase takmak iyi olur sanırım. Hocam inşallah topcasenizi alınca bizimle fotoğraf paylaşın. Hoşumuza gitsin.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Üzerine çadır sandalye falan da yüklenecekse Givi / Kappa'nın Monokey çantalarından almak daha garantili olur, bunlar genelde 10kg'a kadar onaylı.(Maalesef oldukça pahalılar. Monolock olanlar 3,5kg'a kadar onaylı oluyor - üstü mümkün ancak üretici "risk senin ben bu şekilde kullandığın ürünün arkasında durmam" diyor...) DL650'yi alırken Monokey olarn V47 serisi çanta almak istemiştim (onlara iki tane kapalı kask sığıyor...) ancak stokta (üst kapak carbon desenli plastik olan) V47NN veya V47NN TECH yoktu, (üst kapak alüminyumlu) V47 ve V47 TECH modeller vardı, bunlar da oldukça pahalıydı; sırf kapakta alüminyum bir parça var diye %30 fazla vermek istememiştim. Velhasıl kelam, evladiyelik alınıyorsa ve üzerine ekstra yük konacaksa çantanın Monokey seçilmesi son derece mühim.

Motosikleti
D400
Üzerine çadır sandalye falan da yüklenecekse Givi / Kappa'nın Monokey çantalarından almak daha garantili olur, bunlar genelde 10kg'a kadar onaylı.(Maalesef oldukça pahalılar. Monolock olanlar 3,5kg'a kadar onaylı oluyor - üstü mümkün ancak üretici "risk senin ben bu şekilde kullandığın ürünün arkasında durmam" diyor...) DL650'yi alırken Monokey olarn V47 serisi çanta almak istemiştim (onlara iki tane kapalı kask sığıyor...) ancak stokta (üst kapak carbon desenli plastik olan) V47NN veya V47NN TECH yoktu, (üst kapak alüminyumlu) V47 ve V47 TECH modeller vardı, bunlar da oldukça pahalıydı; sırf kapakta alüminyum bir parça var diye %30 fazla vermek istememiştim. Velhasıl kelam, evladiyelik alınıyorsa ve üzerine ekstra yük konacaksa çantanın Monokey seçilmesi son derece mühim.

monekey olanlar x2-x3 fiyatlara sahip.
açıkçası o parayı vereceğime alttan 1 ek civata daha koyup topcase'i sabitlerim daha mantıklı :D

Motosikleti
Suzuki Burgman 650
Bende Givi v47nn var üstüne çadır taşıma demiri eklemesi yaptırmıştım. Uçlarında da 2 tane bayrak direkleri için takılan yerler mevcut. Üstündeki demiri çadır taşımaktan çok yazın terlediğim de kask hava alsın diye kilitleyerek bırakıyorum dışarıda.

Motosikleti
D400
Bende Givi v47nn var üstüne çadır taşıma demiri eklemesi yaptırmıştım. Uçlarında da 2 tane bayrak direkleri için takılan yerler mevcut. Üstündeki demiri çadır taşımaktan çok yazın terlediğim de kask hava alsın diye kilitleyerek bırakıyorum dışarıda.

bende 5 yıl givi blade 47 kullandım; çadır madır herşeyi taşıdım. üstüne demir montajlamıştım.

v47nn bütçemin çok üstünde givi e455nt bakıyorum.

-

GP 'nin fotoğraflarını buldum 1 tane fullface xl kask tüm içini öldürüyor topcase 'in o nedenle eledim.

Giviyi sipariş veriyordum tam o sırada arkadaş maxem alsana aynı haltın laciverti, plastik kalınlıkları bile aynı diye baskı yapıyor su an :D

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Bende Givi'nin monokey 3lü seti var. çanta içinde yazan uyarıda max 10kg yazıyor. Sırt dayama yeri de var, oldukça sağlam duruyor.
çanta üzerinde çadır bağlama demiri de takılı ızgara şeklinde. Oraya çadır, katlanır masa, kuyu tulumu bağlayıp Yunanistan seyahati de yapmıştım. Tangur tungur çukurlu bozuk köy yollarında da bol bol geziyorum, şimdilik sorun çıkarmadı. Benim motorun eski sahibi paraya kıyıp takmış, ben sıfırdan alacak olsam düşünüdrüm ne gerek var derdim ama kullanıp görünce o paraya değeceğini anladım, motoru değiştirirsem yine aynı modelden alırdım.
Bendeki 47 litre diye geçeni, yanyana iki büyük kask alıyor ki kaskım shoei'nin çene açılır kaskı, xmax bagajına sığmıyor, bagaj kapanmıyor o kadar büyük.

Motosikleti
...

GP 'nin fotoğraflarını buldum 1 tane fullface xl kask tüm içini öldürüyor topcase 'in o nedenle eledim.

Giviyi sipariş veriyordum tam o sırada arkadaş maxem alsana aynı haltın laciverti, plastik kalınlıkları bile aynı diye baskı yapıyor su an :D
Dikdörtgen kutular boyutlarına göre çok verimli değiller bence.

Kutunun plastik kalitesi kadar montaj / bağlanma şekli ve buradaki malzemenin kalitesi daha kritik. Hiç çukura girince monte edildiği yerden uçan Givi hikâyesi duymadım ama bu Maxem'lerde duydum...
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bende Givi'nin monokey 3lü seti var. çanta içinde yazan uyarıda max 10kg yazıyor. Sırt dayama yeri de var, oldukça sağlam duruyor.
çanta üzerinde çadır bağlama demiri de takılı ızgara şeklinde. Oraya çadır, katlanır masa, kuyu tulumu bağlayıp Yunanistan seyahati de yapmıştım. Tangur tungur çukurlu bozuk köy yollarında da bol bol geziyorum, şimdilik sorun çıkarmadı. Benim motorun eski sahibi paraya kıyıp takmış, ben sıfırdan alacak olsam düşünüdrüm ne gerek var derdim ama kullanıp görünce o paraya değeceğini anladım, motoru değiştirirsem yine aynı modelden alırdım.
Bendeki 47 litre diye geçeni, yanyana iki büyük kask alıyor ki kaskım shoei'nin çene açılır kaskı, xmax bagajına sığmıyor, bagaj kapanmıyor o kadar büyük.
Evet, sendeki V47 zaten. Yandakiler de V35 olması lazım... Keşke ben motoru alırken stokta olsaydı. Zaten ağır masrafın altına girmişken sırf alüminyum kapak var diye motorun fiyatının %2'si kadar fark vermek istememiştim.

Motosikleti
D400
şimdi baktım cidden monokey dışındaki tüm topcaseler 3-5 kg yazıyor.
benim çadırım tek başına 4.5 kg :D

haha; 3 bin liralık maxem sl45 in taşıma kapasitesi 9 kg demişler :D (yersen)

Son düzenleme:
Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
şimdi baktım cidden monokey dışındaki tüm topcaseler 3-5 kg yazıyor.
benim çadırım tek başına 4.5 kg :D

haha; 3 bin liralık maxem sl45 in taşıma kapasitesi 9 kg demişler :D (yersen)
Ben de merak edip baktım bizim küçük çadırlar decathlon fresh&black 3 kişilik diye geçen çadırdan, motorla arka çanta üzerine bağlayarak taşıdığım çadır 4.1kg yazmış, aynı çadırın bir farklı modeli daha var o da 5.1kg yazıyor, bizde ikisinden de var, bu hafif olanı motorla taşımak için kullanıyoruz daha çok.
Ailecek kamplar için arabayla taşıdığımız çadıra baktım 16Kg diyor. :)

Aslında paraya kıyıp motorla taşımaya uygun ve hafif 2 kişilik çadır almak lazım ama hem paraya kıyamıyorum, zaten evde 3 ayrı çadır var, hem de decathlon fresh&black olayının diğer markalarda karşılığını göremedim, f&B çok faydalı, sabahın köründe güneş doğar doğmaz çadır içi fırın gibi olmuyor.

Motosikleti
D400
Ben de merak edip baktım bizim küçük çadırlar decathlon fresh&black 3 kişilik diye geçen çadırdan, motorla arka çanta üzerine bağlayarak taşıdığım çadır 4.1kg yazmış, aynı çadırın bir farklı modeli daha var o da 5.1kg yazıyor, bizde ikisinden de var, bu hafif olanı motorla taşımak için kullanıyoruz daha çok.
Ailecek kamplar için arabayla taşıdığımız çadıra baktım 16Kg diyor. :)

Aslında paraya kıyıp motorla taşımaya uygun ve hafif 2 kişilik çadır almak lazım ama hem paraya kıyamıyorum, zaten evde 3 ayrı çadır var, hem de decathlon fresh&black olayının diğer markalarda karşılığını göremedim, f&B çok faydalı, sabahın köründe güneş doğar doğmaz çadır içi fırın gibi olmuyor.

ben de f&b kullanıyorum 3-4 kişilik olandan. memnunum ama kurması biraz yoruyor.
hanıma gidersek şişme yatak ve sandalye de ekleniyor işin içine.
bu sene yan çanta yaptırdım da cadırı yatagı saglı sollu sokup topcase üstüne sadece sandalyeleri bağlarım diye düşünüyorum.

fakat bütçe olmaması sebebiyle topcase olayı çok canımı sıkıyor. givinin 5.5 k olan 45lt modelinin plastiği ince falan diyorlar.
açıkçası ne alacagımı şaşırdım, şeytan diyor al maxem, alttan 2 civata ile sağlamlaştır devam et :)

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
ben de f&b kullanıyorum 3-4 kişilik olandan. memnunum ama kurması biraz yoruyor.
hanıma gidersek şişme yatak ve sandalye de ekleniyor işin içine.
bu sene yan çanta yaptırdım da cadırı yatagı saglı sollu sokup topcase üstüne sadece sandalyeleri bağlarım diye düşünüyorum.

fakat bütçe olmaması sebebiyle topcase olayı çok canımı sıkıyor. givinin 5.5 k olan 45lt modelinin plastiği ince falan diyorlar.
açıkçası ne alacagımı şaşırdım, şeytan diyor al maxem, alttan 2 civata ile sağlamlaştır devam et :)
Biraz lastikli urgan al. Alttan, üsten, sağdan, soldan, yukardan aşağıdan bağla gitsin.

Motosikleti
...

Topcase almak yerine çanta demiri üzerine bağlanacak bir sosis çanta da iş görür seyahatlerde. Hem daha yüksek kapasite hem de daha ucuz. Ama tabi içine kask bırakılmaz onun. Kaskları da motora sabitlemek için bir şeyler düşünmek gerekir....

Motosikleti
Africa Twin 1000 DCT / Arora Verano 50
Onlarca kilo yüklenmeyecekse veya yüksek sürat yapmayacaksan sepetin markasının veya çokta fark edeceğini sanmıyorum, hepten dandik olsun demiyorum ama işini görecek özelliklere sahip ve malzeme kalitesi hoşuna giden herhangi bir tanesi olur, bendeki 2 kasklık wogen sepeti yükledikçe yükledim bana mısın demedi. İçeriye kask koyacaksan kaskların sallanmadığından ve sepetin içinin döşeli olduğuna emin ol yoksa vizörler fena çiziliyor. Döşeme işini sonradan da yaptırabilirsin.

Tavsiyem sırt dayamalı malzeme kalitesi güzel ucuz yollu oval sepet olurdu, kaskların üstüne de montu koyarsın. Kare kutuda kasklar oval olduğu için alan kaybı daha fazla, kask alma konusunda oval sepetler daha ufak alanda daha iyi iş çıkartıyor. Kutu gibi dikdörtgen şeyleri sık taşırım o alan bana lazım diyorsan kare daha iyi bir seçenek tabi. Ayrıca geniş sepetler motor devrilince takoz görevi de görüyorlar. Benim Apaçi devrildiğinde karenajlarını gidon topuzuyla sepet kurtarmıştı, motor kısmında fabrikasyon üçgen demir vardı.
arwic 46lt sırt dayamalı port bagajlı bu çanta fiyat performans bence dediğiniz gibi çok para vermeye gerek yok oval yapısı sayesinde 2 kaskı uygun biçimde yerleştirirseniz rahat sığıyor
format:webp

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar