Vergiler ve protesto

sevgili arkadaşlar...burda hepimizin kafasında şu yada bu motosiklet var.ama büyük çoğunluğumuz yalanıp duruyo:) ... ..yada imkanlarını çok zorlamak zorunda kalıyo..çünkü ALAMIYORUZ. geçen yıl fuar zamanı o kadar çok vergi koydular ki...ben kendi adıma dona kaldım...OHAA dedim...katma değer oluşturamayan yeni kaynaklar bulamayan hükümetlerimiz.benzinden, telefondan ,arabadan, motordan yani vatandaşını burnundan yakaladığı noktadan kanırtabildiği kadar vergi alıyo..
burda motorlarlarla ilgili fikir alış verişinde bulunuyoruz.gayet güzel bir ortam...benim bir teklifim olucak.madem burda bu kadar kişiyiz...gelin maillerle bu kadar vergiyi protesto edelim... tepki gösterelim...sadece oy vermekle ülke yönetimin de olunmaz...diye düşünüyorum...
bu tür konuları daha iyi bilen bir arkadaşımız bize örnek bir mail oluştursun .biz de bu iletiyi gerekli yerlere gönderelim.potansiyelimizi değerelendirelim...

konuya ilgi göstereceğinizi umuyorum !!!

herkese güvenli sürüşler ve iyi çalışmalar

EKLEME: Arkadaşlar okuyup gitmeyin...bir nokta koyun...bu konuya destek olun ... ÖZGÜRLÜĞÜNÜZÜ VERGİLERLE SINIRLAMAYIN

Son düzenleme:
neden olmasın! bir mail örneği hazırlayıp yetkili kurumlara yollama şansımız var biz benzeri bir mail yollamıştık katılım az olmuştu inşallah hayata geçer bu düşünceniz......

Son düzenleme:
arkadaşlar okuyup okuyup gitmeyin...motor almıyacaksanız bile destek olun...geçen ay 48 ytl telefon faturası ödedim...sadece 25 ytl lik konuşma var...% 100 e yakın vergiyi sadece ben ödemiyorum...bunun aynısı makine alsanda böyle -araba alsanda böyle...bir mail atmaktan bile kaçınıyosanız bizim sırtımıza bire biner biri inerrr...

Son düzenleme:
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
tamam abi hazırlayın örneği konu ya sürekli mesah yazalım konu görüldükçe katılım artacaktır yapılırsa boyle birşey ben varım
ne kadar etkili olur bilmem ama safımız bellli olur en azından

ben vergisini yeni ödedim gerçekten bir motor için gerekli değil bu kadar vergi..bence kalkması lazım:cat:

desperadost ta içişleri bakanlığından maile cevap yazısı var. vergi hariç diğer konular hala TBMM deymiş, ordan da ne zaman çıkar kim bilir?
Vergi işine de Maliye bakanlığı bakıyormuş, varsa birisinde örnek bir mail gönderelim, belki maliye bakanlığından iş çıkar..?:silent:

bir de Moderatörlerimiz bu topic in aktif kalmasını sağlayabilirlerse unutulup gitmez bence.:wiinkk:

örnek mail bekliyoruzz...:) :) :)

yaw kardeşim bu vergiler yüzünden güzelim sıfır motor sevdamdan vazgeçtim

motorun yarı parası vergi devlet baba ortak oluyor peki ne karşılığı hiçbişey vegi

ile kalkınacaz diye bu kadar da alınmaz ki bende gittim ikinci ele naparsın:farao:

benim birde anlamadığım şey şu: motor piyasasına çinliler girdikten sonra ciddi bir hareketlenme oldu...hükümette bu hareketlenmeyi görüp vergileri yapıştırdı...gel gör ki hareketlenme düşük cc piyasında oldu ama !!! yüksek cc motorlara daha fazla vergi geldi...düşük cc motorlar.rakamsal değerleri hatırlamıyorum ama...250 cc den yüksek motorlarakatlamalı bir vergi yedi...o dönem ithalatçılar yüklendiler maliyeye ama!!! bi şey çıkartamadılar...halktan destek görseydi bu itirazlar...yani bizden!!! size garanti ediyorum o döenm maliye geri adım atardı...

ayrıca bu yüksek vergilerle tüketimi azaltıp vergi kaybına uğrayan asıl maliye bakanlığıdır..yüksek vergiler tüketimi zayıflatmaktadır...şimdi 30.000 ytl lik bir motor 20.000 e düşse emini ithalatçıların elinde motor kalmaz...sıralar oluşur... işte arkadaşlar hükümetlerin işlerine akıl sır ermiyo...

son olrak şunu diyorum...tepki gösterip onların geri adım atmasını- vergiler düşmese bile onları düşünmeye zorlamaya...^^ biz binilecek eşşek^^ değiliz demek bizim elimiz de... İLGİNİZİ ESİRGEMEYİN.

İyi çalışmalar - zevkli sürüşler

desperadost un verdiği yazı örneğininde benim de adım var şimdi farkettim 6 kişiye cevap vermişler demekki 6 kişi konuyla ilgili mail atmış.açıkçası üzüldüm.neden bukadar duyarsız oluyoruz?
72kaya daha önceki başvuru hareketinin sonucunu görüyorsun kimse kusura bakmasın ama koskoca MT ailesinden topu topu 6 kişi ilgilenmiş konuyla.bu konuyu tekrardan dile getirmen çok duyarlı bir davranış ama sonucunun öncekinden farklı olacağını sanmam.eğer ki böyle bir başvuru olacaksa yine de bende varım.
kazasız sürüşler.

TARAFSIZ OLAN BERTERAF OLUR.
SESİNİ YÜKSELTMEYEN YOK OLUR GİDER...:wiinkk:

:rendeer: Arkadaşlar öncelikle herşey gönlümüzce olur inşallah .

vergi için porotestoya karşı çıkacak kimse tanımıorum bu siteden hatta diğer dost sitelerden motor sevdası için herkez arka çıkacaktır buna eminim . ancak bizim sesimiz gücümüz sönük kalacaktır daha çok ses getirebilmesi için ithalatçı firmaların büyük holdinglerin yani açıkçası abilerin desteği gerekli. Bizim cılız sesimizi onlar güçlendirir. herkezin uzaktan yakından tanıdığı bir abisi vardır muhakk biraz çıtlatalım kulaklarına bişeyler yaparlar belki ama buraya yazıp ta unutmayalım daha sonra . özgürlük için herşey ...

saygılar ve sevgiler

arkadaşlar bugün için kaç lira harcadıgımızın hesabını yapsak,
ve aldıgımız daha dogrusu verilmek zorunda olan
şu anda cebimizde kaç liralık fiş aldığımızı sorgulasak
( esnaf herhangi bir alışverişte ben fiş kesemiyorum,fatura veremem, bahanesi yapamaz)
öncelikle bu konuda vicdanımızı yoklamalıyız.
daha sonrasında devletimize yüklenelim.
bildigniz üzere birileri elektrigi kaçak kullanır bizlere pahalı olarak yansır
..........................akaryakıtı ......... getirir .................................
yabancıya vergide indirim bize bindirim olarak yansır..................................
daha daha bir sürü örnek var vb.vs.vs.

Son düzenleme:
Zaten büyük hacimli motorlardan yeterince vergi toplama imkanı mevcuttu. Hem fiyatı yüksek olduğundan vergi oranı elle tutulur bir meblağ idi, hem de yakıt tüketimleri otomobil kadar olduğundan benzin yoluyla da vergi dolaylı olarak gidiyordu.

Ama vergide mantık olmaz. Burası mozambik, yok öyle.

Arkadaşlar devletin tek anladığı ve tasvip ettiği yöntem ödememek. Ödemeyin nasıl olsa af çıkartıyorlar. Ödeyenden de iki sefer alıyorlar. Yaklaşık 2 sene önce otomobillerde olmuştu bu olay.

arkadaşlar bugün için kaç lira harcadıgımızın hesabını yapsak,
ve aldıgımız daha dogrusu verilmek zorunda olan
şu anda cebimizde kaç liralık fiş aldığımızı sorgulasak
( esnaf herhangi bir alışverişte ben fiş kesemiyorum,fatura veremem, bahanesi yapamaz)
öncelikle bu konuda vicdanımızı yoklamalıyız.
daha sonrasında devletimize yüklenelim.
bildigniz üzere birileri elektrigi kaçak kullanır bizlere pahalı olarak yansır
..........................akaryakıtı ......... getirir .................................
yabancıya vergide indirim bize bindirim olarak yansır..................................
daha daha bir sürü örnek var vb.vs.vs.

aynen katılıyorum.önce vatandaş üzerine düşeni yapmalı sonra istemeli.ama ezildikçe eziliyoruz buda bir hakikat.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
kusura bakmayında vatandaş üzerine düşeni yapıyor. kümesteki kazlardan birisi olarak her tarafımı yoldurdum....
vergiyi alması gerekenden almayan devlettir, ben değilim....
o yüzden bu devletin yapması gereken bir iştir....

Ben daha genellemek istiyorum: Bugün daha iyi motorları ALAMAMIZIN sebebi, zaten bu vergilerin bu kadar yüksek olmasındandır. HİÇBİR ülkede olmadığı kadar yüksek vergi ödeyen bizlerin, devlete ödemekten başka birşey alabilecek paramız kalmamaktadır.

Yoksa, SADECE motorlarda bu vergi olsa, ama benzin olması gerektigi gibi 1/3 fiyatına olsa,
süt, et, sebze, meyve USA daki fiyatlarda olsa (yarı fiyatına!),
KDV diye bir bela olmasa,

..çok rahat bugün o motorları alabiliyor olacaktık.
:farao:

evet arkadaşlar...ilginize teşekkürler...

''''''''''''''''''''''''''' ÖZGÜRLÜĞÜMÜZÜ KISITLATMAYALIM''''''''''''''''''''

lütfen konuya ilginizi sürdürün...

ayrıca HALA ÖRNEK BİR MAİLE İHTİYACIMIZ VAR...ben yazarsam cidden çok kötü yazıyorum...karşı taraf annesinden bahsettiğimi hisediyo...:p

ben bişiler araştırıyorum arkadaşlar,
bulunca yapıştıracağım buraya! Len özgürlüktür deyi motur piniyoz köprüde 4 ytl kızdırıyo ama

arkadaşlar gördüğünüz gibi konu ilgi görmüyo..demek ki sorun yok...ilgi gösteren arkadaşlara tekrar tşk ler iyi sürüşler

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar