Vefat ve satış

Arkadaşlar iyi akşamlar,
Bu ayın başında babamı kaybettim. Motorum babamın üstüneydi ve şimdi motoru satmam gerekiyor borçları kapatabilmek için. Nasıl bir yol izlemem gerekiyor satış yapabilmek için? Diğer 2 varisçi feragatname imzaladılar noterden aldık feragatnameyi şuan motorda ki tek hak sahibi benim ama bundan sonrası için herhangi bir bilgim yok.
Cevap veren, vermeyen herkese şimdiden çok teşekkürler.

Başın sağolsun Mekanı cennet olsun Allah geride kalanlara sağlık versin bende 8 sene oldu babamı kaybedeli.

Soruya gelecek olursak diğer varisciler de haklarını sana feragat ettilerse satış yapmana engel bi durum yok diye biliyorum.

Yine de noter e bi sormanı tavsiye ederim

Başın sağolsun Mekanı cennet olsun Allah geride kalanlara sağlık versin bende 8 sene oldu babamı kaybedeli.

Soruya gelecek olursak diğer varisciler de haklarını sana feragat ettilerse satış yapmana engel bi durum yok diye biliyorum.

Yine de noter e bi sormanı tavsiye ederim

Teşekkürler, tek sıkıntım tekrar sigorta yapılıp ruhsat çıkarılmasına gerek var mı onun hakkında herhangi bir bilgi bulamadım. Sigorta isterlerse kötü olacak 2000 civarı çıkıyor.

basın sagolsun oncelikle.. aynı seyleri ben de yasadım...
satabilmek icin öncelikle aracı kendi üstüne alman lazım.. en azından 2010 da boyledi.. sanırım halen boyledir..
üstüne alabilmek icin dedigin gibi diger varislerin feragatname leri ve maliye den vergi borcu yoktur kagıdı...
veraset ilamı nı almıssındır zaten muhtemelen... almadan satışı ve ustune alma gibi işlemleri yapamazsınız maalesef...

Başın sağolsun. Noterden mutlaka bir işlem yapılması gerekir notere gidip orada halletmeni öneririm.

Çok teşekkürler, veraset ilamı gibi belgeler tam, onları aldık diğer işlemler için. Ruhsat ve diğer işleri de satıştan 1 2 gün önce halletsem sorun olmaz herhalde.

Yardımlarınız ve taziyeleriniz için tekrardan çok teşekkür ederim.

Çok teşekkürler, veraset ilamı gibi belgeler tam, onları aldık diğer işlemler için. Ruhsat ve diğer işleri de satıştan 1 2 gün önce halletsem sorun olmaz herhalde.

Yardımlarınız ve taziyeleriniz için tekrardan çok teşekkür ederim.

bursa da ki emniyet sistemini bilmiyorum randevu almak gerekiyor mu vs gibi.. ama vergi borcu yoktur kagıdı ölüm belgesi kagıdı, feragat nameler ve eski ruhsat ile bir muameleciye git bir kaç belge dolduracaklar sonra emniyete gideceksin ruhsat işlemleri icin... ruhsat anında cıkan birsey zaten dosyan hazırsa..
bir tek trafik sigortası konusunu suan hatırlamıyorum.. en kötü sigorta yaptıracaksın sonradan iptal edeceksin hemen.. kucuk bir kaybın olur..

başın sağ olsun kardeşim, mekanı cennet olsun. Allah sizlere sabır versin.
motoru satmak için üzerinize almanıza gerek yok bildiğim kadarı ile. tam olarak trafik tescil veya noterden öğrenebilirsiniz.
telefonla sorsanız da bilgi verirler.

Ben pazartesi veya yarın hem noteri hem trafik şubeyi bir arayayım o zaman.

Tekrardan herkese çok teşekkür ederim.

Tam emin değilim, şöyle biliyorum: Önce maliyeden veraset işlerini halledeceksin. Sonra borcu yoktur kağıdını alip trafik şubeye gideceksin.

Allah rahmet eylesin.

Başın sağolsun Mekanı cennet olsun ALLAH (c.c.) geride kalanlara sağlık versin.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Başınız sağolsun. Feragatnameler ile birlikte EK-1 formu doldurtup TRAFİKTEN ÇEKMEK suretiyle kendi adına tescil yaptırabilirsin. Bu durumda Sigorta, muayene yaptırma zorunluluğun olmaz

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar