VAN da neler oluyor

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
@otopsici abi, 17 ağustosta yaşadıklarınız gibi bizde çok acı ve sıkıntı çektik. Sizi çok iyi anlıyorum. Allah yardımcınız olsun. İnsan çok üzülüyor masum günahsız yaşlılar ,çocuklar,insanlar hala bu karda kıyamette üşüyorlarsa kriz yönetmekten aciz insanların vebali.. İnsaAllah en kısa zamanda yaralarınız sarılır,çocuklar,bebekler üşümez... Ve böyle felaketlerden de maddi RANT elde edenleri de Allah bildiği gibi yapsın...

@otopsici abi, 17 ağustosta yaşadıklarınız gibi bizde çok acı ve sıkıntı çektik. Sizi çok iyi anlıyorum. Allah yardımcınız olsun. İnsan çok üzülüyor masum günahsız yaşlılar ,çocuklar,insanlar hala bu karda kıyamette üşüyorlarsa kriz yönetmekten aciz insanların vebali.. İnsaAllah en kısa zamanda yaralarınız sarılır,çocuklar,bebekler üşümez... Ve böyle felaketlerden de maddi RANT elde edenleri de Allah bildiği gibi yapsın...
17 ağustosta bende avcılardaydım o depremi gördüğüm için arama kurtarma gönüllüsü oldum zaten
bu arada arkadaşlar bunu bi izleyin
http://www.haberler.com/depremzedelerin-suyu-bile-dondu-3120655-haberi/

bu verdiğin tepkiye bile değmez abi

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:30 ----------

ha bu arada arkadaşlar hem video hemde fotoğrafım bol ama hepsi +23 ve feci görüntüler içeriyor
gerçi yayınlasamda farketmiyor şükür müge anlıdan beterleri var iyi olmuş diyecekler
ben kendim şahsen uyuyamıyorum her gözümü kapattığımda suretler beliriyor
3-5 kişinin yaptığı şeyler yüzünden o kadar garibana sırt çeviremeyiz
müslümanlıktan ezandan camiden bahsedipte insanlığa yardıma gelince hitlere dönen kişiler var diye
insanlıktan ödün veremeyiz vermemeliyiz

bizim örf adet gelenek ve göreneklerimizde mazluma garibana sırt çevirmek yoktur
ne olursa olsun orada perişan haldekilerin %70 inden fazlası çocuk
kendi çocuklarınızı düşünün kendi başınıza gelebileceğini düşünün ona göre yorum yapın

en son ezandan bahseden benim eğer işaretlediğim yerleri bana hitaben söylüyorsan cevabını vereyim bana söylemiyorsan dikkate alma;
ben iyi olsun demedim ilk alıntı yaptığım mesajı gözlerinle değilde başka yerlerinle okuduysan cahilliğine verip susuyorum şayet sırf siyaset olsun karalama cabası içersindeysen onada cevap vermeyeceğim çünkü ne desem boş ne yazsam anlamak istediğin gibi anlayacaksın ilk mesajımda masum insanları parantez içersinde ayırdım Allah onların yardımcısı olsun devlet er yada geç yardımcı olacağını düşünüyorum T.C. sınırları içersindeki türkü kürdü lazı çerkezi abazası hepimiz kardeşiz (ben öyle görüyorum seni onu bunu bilmem) sayısız kürt arkadaşım ve Vanlı olan çok samimi dostlarım var ben masum insanların hayatlarını kaybettiklerinde sevinecek değilim hepimiz din kardeşi değilmiyiz? Bana şu durumda iftira atıyorsun bende sana hakkımı helal etmiyorum... ("müge anlıdan beterleri var iyi olmuş diyecekler") Hayatını kaybeden MASUM vatandaşlarımıza Allahtan rahmet yaralanan ve zarar gören vatandaşlarımızıda Allah güç, kuvvet, sabır ve yardım etsin...

biraz önce bayrampaşa ikea dan çift kişilik yorgan alıp, van'da bir barakada yaşamak zorunda kalan bir tanıdığımıza kargoladık, van otobüsleri otogarda bu tip kargoları ücretsiz götürüyor

yurt dışında öyle bir skandal olsa başkanı istifa ettirirlerdi ama ülkemizde kimin adamısın, arkan ne kadar sağlam ona bakıyorlar, halk da görmüyor, uyanmıyor, kader kısmet diyor, takdiri ilahi diyor, öyle demeye alıştırılıyor, kamer genç'in elinde deniz feneri ile her seferinde kürsüye gelmesi olayı gibi her abuk subuk her olay takip edilmeli, unutulmasına engel olunmalıdır, politikacılar bir işe yaramak istiyorlarsa olayların takipçisi olup her seferinde hatırlatmalı, sonuna kadar ısrarla üzerine gitmelidirler ...

Allah yardımcıları olsun gerçekten çok zor biz ağustos deperimde bile perişan olmuşken kış şartalrında böyle çaresiz kalmak çok zor...bu durumu siyasi çıkar çatışması yapıp insanları mağdur edenlerin Allah bin belasını versin...

Sevgili otopsici sana da büyük geçmiş olsun lütfen orada yaşananları burda yayınlamaya devam et en azından tarafsız bir pencereden bakma şansı ver bize...

Zor çok zor gerçekten...

eger bir yerde devlet otoritesi yoksa itte ürür kopukta.

kardeş bu laf çok iddialı bir laf, üzerinde çok düşünülmesi gereken bir laf, bence çok acımasız, yurdun bir sürü yerinde doğudaki gibi gelişmemiş şehirler var, heryer muhteşem de sadece doğu mu ilkel kalmış, geçiniz bu ezilmişlik siyasetini, her fırsatta herşey devletten bekleniyor, oranın zenginleri neden oraya yatırım yapmıyor, biraz da bu açıdan düşünün ! çocuklarını okul yerine dağa gönderenler nasıl bir gelecek bekliyorlar, okullardaki öğretmenler, camilerdeki imamlar öldürülürken nasıl olacakta oradaki çocuklar okuyacak, meslek sahibi olup bölgeyi kalkındıracak, bütün bunları engellemeye çalışan terör örgütüne nasıl destek verip, ayrı bir ülke hayalinin peşinde yıllarını, nesilleri geçirme gafletinde bulunuyorlar, gitsinler kürdistan'da özgürce yaşasınlar, kimse onları zorla burada tutmuyor, buranın şartları bu, amerikada bir sürü milletten insan var, orayı da onlar kurdu, onların okullarda ingilizce okutuluyor, paranın üzerindeki yazı ingilizce, herkes amerikalıyım diyor, tanrı amerikayı korusun diyor, birlik beraberlik içindeler, uyansınlar artık

siyaset yapmayı siz daha iyi bilirsiniz.

yıllardır deprem vergisi diye toplanan vergiler nerede.

nedense çevremde yaşayan hükümet yanlısı zihniyetler alehte destekli ve ispatlı tüm olan biten karşısında anında savunma mekanizmasını çalıştırıp toz kondurmuyorlar.

kardeşim sözlerimi hakaret olarak algılama

asalak gibi yaşamayı bırak. bugün van yıkıldı yarın bir başka yer yıkılır. olaki bu deprem istanbulda olsaydı ne bok yiyecekti senin savundugun hükümet. halkın gönderdigi yardımları bile bir ihtiyaç sahiplerine ulaştıramayan bir hükümet var ortada daha neyini savunuyorsun.

egriye neden inatla dogru diyorsun.

van da yaşayan vatandaşlarımız için yok pkk yok bdp geçin bunları. eger bir yerde devlet otoritesi yoksa itte ürür kopukta.

allah yardım etsin oradaki insanlar çok zor durumdalar. savundugun hükümet sınıfta kalmıştır.

99 marmara depreminde çok daha geniş bir bölge etkilenmiş ve hükümet imkansızlıklar içinde çok daha başarılı bir organizasyon saglamıştır.
okuyun araştırın öyle millete laf yetiştirin. 25 bin insana devlet sahip çıkamıyorsa vay bu ülkenin haline.
aslen adapazarlıyım...
yüze yakın akrabımızı depremde kaybettik...
şimdi kalkıp diyorsun ki, marmara depreminde çok daha etkiliydik...
buna nedense gören gözlerim hiç inanmıyor...
nedenini söyleyeyim mi sana?
öncelikle yırtık hurda haşat olmuş çadırlardan bahsedeyim istersen?
sonrasıda bölgeye bir türlü gelmek bilmeye devlet elindende bahsedeyim mi?
insanların aç kaldığından, toplu mezarlara gömülmesinden, salgın hastalığın çoğalmasından bahsedeyim istersen?
kendi köylülerimizi kendi imkanlarımızla yerleri belli olsun köyümüze götürdük...
oraya defn ettik...
yoksa onlarında sonu toplu mezar olacaktı...
işi siyasete döküyorsanız, buyrun dökelim...
daha depremin saatinde devlet tüm organlarıyla koştuı oraya, ben marmara depreminde nedense hiç göremedim...
biraz gözünüzü açın yav kuru kuruya eleştiri yapıyorsunuz...
dolu birşeyler söyleyin...

siyaset yapmayı siz daha iyi bilirsiniz.

yıllardır deprem vergisi diye toplanan vergiler nerede.

nedense çevremde yaşayan hükümet yanlısı zihniyetler alehte destekli ve ispatlı tüm olan biten karşısında anında savunma mekanizmasını çalıştırıp toz kondurmuyorlar.

kardeşim sözlerimi hakaret olarak algılama

asalak gibi yaşamayı bırak. bugün van yıkıldı yarın bir başka yer yıkılır. olaki bu deprem istanbulda olsaydı ne bok yiyecekti senin savundugun hükümet. halkın gönderdigi yardımları bile bir ihtiyaç sahiplerine ulaştıramayan bir hükümet var ortada daha neyini savunuyorsun.

egriye neden inatla dogru diyorsun.

van da yaşayan vatandaşlarımız için yok pkk yok bdp geçin bunları. eger bir yerde devlet otoritesi yoksa itte ürür kopukta.

allah yardım etsin oradaki insanlar çok zor durumdalar. savundugun hükümet sınıfta kalmıştır.

99 marmara depreminde çok daha geniş bir bölge etkilenmiş ve hükümet imkansızlıklar içinde çok daha başarılı bir organizasyon saglamıştır.
okuyun araştırın öyle millete laf yetiştirin. 25 bin insana devlet sahip çıkamıyorsa vay bu ülkenin haline.

siyaseti kim yaptı şimdi? Çok gülünç oluyorsunuz bu bir... ikincisi ben hükümeti savunurum hatası varsada söylerim aynı vergiler sendende kesildi bendende neden kafanda bazı şeyler kurgulayıp beni ak parti yönetim kadrosundaymışım gibi konuşuyorsun? Neden sizinle aynı fikirde olmayan birini ezme cabası içersindesiniz? İşinize gelince laiklik eşitlik demokrasi fikir özgürlüğü bayraklarını kaldırıyorsunuz işinize gelmeyincede milletin özgürlüğünü fikirlerini engellemeye çalışıyorsunuz onu yapın bunu yapın ee nerde bizim özgürlüğümüz? Senin bana asalak deme hakkını kim verdi? Birde utanıp sıkılmadan yazmış oraya kardeşim sakın hakaret olarak algılama yok canım ne haddime babamın oğlusun ya ne algılayacam rahat ol rahat oldukça seviyen çıkıyor ortaya... bu it sürüsü yeni ötmüyor 1978' den beri pkk var ve eylemlerini sürdürüyor ben size ve siz gibi düşünenlere kısaca KAFATASÇI diyorum vede susuyorum...

deprem zamanı radyo dinliyorum, van merkeze 50 km ötede köydeki adam devlete radyoda saydırıyor, neden yardıma gelmiyorlar, neden ambulans yok, herşeyi biz kendi imkanlarımızla yaptık diyor, erciş göçmüş, van da curcuna, bu şartlarda dahi ayağına gelsin istiyor, van gibi bir şehirde kaç tane ambulans kurtarma aracı olacak, bunlar öncelikli olarak nereye gidecek, bunlarında düşünülmesi gerekiyor ama vur abalıya mantığıyla sok lafları devlete, belediyeler zaten sütten çıkmış ak kaşık, onlara laf yok ...

Son düzenleme:
deprem zamanı radyo dinliyorum, van merkeze 50 km ötede köydeki adam devlete radyoda saydırıyor, neden yardıma gelmiyorlar, neden ambulans yok, herşeyi biz kendi imkanlarımızla yaptık diyor, erciş göçmüş, van da curcuna, bu şartlarda dahi ayağına gelsin istiyor, van gibi bir şehirde kaç tane ambulans kurtarma aracı olacak, bunlar öncelikli olarak nereye gidecek, bunlarında düşünülmesi gerekiyor ama vur abalıya mantığıyla sok lafları devlete, belediyeler zaten sütten çıkmış ak kaşık, onlara laf yok ...
tehlikenin farkındasın demi? birazdan 9 köyden kovulacaksın

siyaseti kim yaptı şimdi? Çok gülünç oluyorsunuz bu bir... ikincisi ben hükümeti savunurum hatası varsada söylerim aynı vergiler sendende kesildi bendende neden kafanda bazı şeyler kurgulayıp beni ak parti yönetim kadrosundaymışım gibi konuşuyorsun? Neden sizinle aynı fikirde olmayan birini ezme cabası içersindesiniz? İşinize gelince laiklik eşitlik demokrasi fikir özgürlüğü bayraklarını kaldırıyorsunuz işinize gelmeyincede milletin özgürlüğünü fikirlerini engellemeye çalışıyorsunuz onu yapın bunu yapın ee nerde bizim özgürlüğümüz? Senin bana asalak deme hakkını kim verdi? Birde utanıp sıkılmadan yazmış oraya kardeşim sakın hakaret olarak algılama yok canım ne haddime babamın oğlusun ya ne algılayacam rahat ol rahat oldukça seviyen çıkıyor ortaya... bu it sürüsü yeni ötmüyor 1978' den beri pkk var ve eylemlerini sürdürüyor ben size ve siz gibi düşünenlere kısaca KAFATASÇI diyorum vede susuyorum...

kardeş belliki cahil degilsin agzın laf yapıyor. çogu boş olsada.

sen hala gerçekleri göremiyorsan ben demekki savundugun hükümet sayesinde konuşuyorsun.

bana laf salatası yapma. eger siyaset yapsaydım konuşacak tek kelimen olmazdı. ben senin gibi dogrulugunu araştırmadan bişeye inanmam.
neyse tartışmayayım senin ve senin zihniyetindekilerle. burası ne yeri ne zamanı.

yalnız anlayamadıgım bişey var bana kafatasçı yakıştırması yapmışsın. bunu nerden çıkardın acaba.

yoksa koalisyon hükümetinden örnek verip şu an siyasi hayatına devam eden partiden mi çıkardın.

bak kardeşim oku ve ögren

‎1998 yılında öcalanın imralı hapis cezası başladı.
1999 yılında pkk kendini fes etme karari aldı.
2000 yılında 0 sehit
2001 yılında 0 şehit
AKP ÇIRAKLIK DÖNEMİ: 2002 de 13 şehit
2003 de 21 şehit
2004 de 73 şehit
2005 de 92 şehit
2006 de 121 şehit
AKP KALFALIK DÖNEMİ: 2007 de 118 şehit
2008 de 150 şehit
2009 da 135 şehit
2010 da 141 şehit
AKP USTALIK DÖNEMİ: 1 HAFTADA 26 ŞEHİT!

ondan sonra de ki 78 den beri pkk var

kardeş belliki cahil degilsin agzın laf yapıyor. çogu boş olsada.

sen hala gerçekleri göremiyorsan ben demekki savundugun hükümet sayesinde konuşuyorsun.

bana laf salatası yapma. eger siyaset yapsaydım konuşacak tek kelimen olmazdı. ben senin gibi dogrulugunu araştırmadan bişeye inanmam.
neyse tartışmayayım senin ve senin zihniyetindekilerle. burası ne yeri ne zamanı.

yalnız anlayamadıgım bişey var bana kafatasçı yakıştırması yapmışsın. bunu nerden çıkardın acaba.

yoksa koalisyon hükümetinden örnek verip şu an siyasi hayatına devam eden partiden mi çıkardın.

bak kardeşim oku ve ögren

‎1998 yılında öcalanın imralı hapis cezası başladı.
2000 yılında 0 sehit
2001 yılında 0 şehit
2003 de 21 şehit
2004 de 73 şehit
2005 de 92 şehit
2006 de 121 şehit
2008 de 150 şehit
2009 da 135 şehit
2010 da 141 şehit
AKP USTALIK DÖNEMİ: 1 HAFTADA 26 ŞEHİT!

ondan sonra de ki 78 den beri pkk var

ağzım iyi laf yapmıyor doğruları söylüyorum bir yarayı ne kadar kaşırsan o kadar azar terör konusunda nasıl bir strateji uygulanıyor bilmiyorum ama çok fazlaca şehit vermemiz kahrediyor bunun bu kadar patlak vermesi zamanında başının ezilmemesinden kaynaklanıyor biraz daha gerilere git kendi soruna cevap bulacaksın... İşine gelmeyeceği için yardımcı olup ipucu vereyim "imralı"

1998 yılında öcalanın imralı hapis cezası başladı.
2000 yılında 0 sehit
2001 yılında 0 şehit
2003 de 21 şehit
2004 de 73 şehit
2005 de 92 şehit
2006 de 121 şehit
2008 de 150 şehit
2009 da 135 şehit
2010 da 141 şehit

bu olay da yanılıyorsam düzeltin 2002 yılındaki %10 olarak seçim barajı olayının da siyasi dengeleri etkilediğine inanıyorum, terörü destekleyen bir durum oluştuğuna da inanıyorum, devlette sütten çıkmış ak kaşık değil ama devlete kızan herkes dağa çıkarsa ne olur bu milletin hali ...

şimdi verdiğin örnekle neyi ispat etmeye çalıştın onu bi söylermisin?

by alp e biraz olsun tarihi bilgi vermek istedim. 78 den beri pkk var dedi ya. aslında pkk bitmişti. pasifize edilmiş bir örgüt egitilmesi gereken bölge halkı ve kalkındırılması gereken bir bölge vardı.

mevcut hükümet mevcut tablonun sorumlusudur. daha fazla detaya inmek istemiyorum. düşüncelerimi anlayan anladı.

by alp

aponun asılmaması konusuna gelince ayakta uyuyorsunuz. sana öm atayımda gerçegi ögren. bilmemek degil ögrenmemek ayıptır.

by alp e biraz olsun tarihi bilgi vermek istedim. 78 den beri pkk var dedi ya. aslında pkk bitmişti. pasifize edilmiş bir örgüt egitilmesi gereken bölge halkı ve kalkındırılması gereken bir bölge vardı.

mevcut hükümet mevcut tablonun sorumlusudur. daha fazla detaya inmek istemiyorum. düşüncelerimi anlayan anladı.

by alp

aponun asılmaması konusuna gelince ayakta uyuyorsunuz. sana öm atayımda gerçegi ögren. bilmemek degil ögrenmemek ayıptır.
bitmiş bir örgüt mü?
yapma Allah aşkına...
avrupa nın uyuşturucu ağını elinde tutan, arkasında belli ülkeler olan bir örgütten bahsediyoruz...
apo nun asılması konu neymiş birde onu söylermisin?

nankörlük diz boyu (sözüm meclisten dışarı yapanlara edenlere sözüm yok) düne kadar askere polise taş atanlar ülkeye bölmeye çalışanlar bdp den pkk dan medet umanlar nerede?? devlet ne yapacak daha Allah tan olan bir afeti bile sırf sevmediği hükümete yıkan zavallı insanlara sözüm... Olanlara değil bu saatten sonra neler yapılabileceğimizi hesaplayalım... dile kolay 25 bin kişiye bir anda nasıl yardım edilecek Rabbim masum insanların yardımcısı olsun... Sadece siyaset olsun diye, muhalefet olsun diye yorum yapmasın kimse kimseyi kandırmasın halk at gözlüklerini çıkardı neyin ne olduğunu biliyor...

Çok şükür neyin ne olduğunu biliyoruz. 25 bin kişiye yardım edemeyen yönetim 70 milyona sahip çıkacak he ?

en azından vatanımın toprakları dışında yaşamıyorum, ezan yerine kilise çanı dinlemiyorum, gavurun bayrağı altında değil kendi ay yıldızlı şanlı bayrağımın altında yaşıyorum sen ilk önce yaşadığın yeri Türkiye sınırları içersinde yap ondan sonra bana laf sok :wiinkk:

Senin kafan iyi mi ? Böyle bir mesaj yazabilme cürretini nereden buluyorsun ?

Son düzenleme:
arkadaşlar orada insanların yardıma ihtiyacı var
size zahmet depremide teröre bağlayıp bu başlığı provake etmeyin

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar