uzun yolculukta kedi taşıyan oldu mu ? (222 km +-)

Fotoğrafta Tüyler yanıltıcı oldu demek, altı doluymuş :)
4-5 gün için bence de evde kalması daha iyi. Boş yere arka arkaya stres olmaz hayvan.
Zaten gittiği yere alışması bile 1 haftayı buluyor

sanırım evde bırakacam. 4 - 5 gün idare edicek artık. yada annemi eve yollarım en kötü ben tatile devam ederim :D
bu arada bizimki 5.5 kilo :queen:

Eğer 4-5 günlüğüne gidecekseniz zaten evde bırakmanız en mantıklısı hem siz stres yapmamış olursunuz hem hayvan stres yapmamış olur. Yukarıda da denildiği gibi kalp krizine varan sonuçlar bile olabilir hiç gerek yok. Bolca mama ve su koyarsanız 4-5 günde bir şey olmaz. Özellikle suyu daha fazla koyun çünkü suyu içerken veya oyun oynarken çok sık döküyorlar. Evin birkaç yerine 3-4 kap su koyarsanız yeterli gelecektir.

Evin kapısı kapanabilecek her odasına büyük bir tas su ve bir tas da mam koyarsanız hiç sorun olmayacaktır. Çok istisnai durumlar hariç kediler evde tek başına da sorunsuzca vakit geçirebilirler. Yolculukta, hele ki motosiklet arkasında çanta içinde ne hale gelirler düşünmek bile istemiyorum. İşkence gibi gelir ona yolculuk.

Ben benim şerefsiz pç kurusunu motorla veterinere götürüyorum çok hoşuna gidiyor eve gelince kutudan çıkmıyor. Sende kısa mesafede bir dene bakalım nasıl olacak. Kedi uyutulursa 24 saatte anca kendine geliyor o da farklı bir sıkıntı. Eğer korkmazsa uyutma hiç gerek yok

Örnek mahallesinden Yenikapı İDO'ya arabayla(30dk), Yenikapı-Bandırma seferi(2 saat), Bandırmadan gönene arabayla(40dk), gemiye binme, kalkmasını bekleme, molalar, 3,5-4 saat gibi bir süre uyutmadan bir gece öncesinden aç bırakarak yolculuk yaptık. Benimki ilk 15-20dk miyavlar sonra susar. Tek sıkıntısı o ilk yarım saatte korkudan olsa gerek kaka yapması oluyor. Temizleyip devam tabii ki. Bunun dışında güzel geçiyor yolculuk.
4 kere yolculuk yaptık hepsi arabayla hepsi 1 saatin üzerinde ve hepsinde de ilk 15-20dk miyavlama ile birlikte kaka yapımı...

Her kedi yolda sıkıntı çıkartacak diye bir kaide yok. Yolculuk sırasında çıkartacağı sorun, karakterine, vücut yapısına bağlı. Kimisi korkar sıçar sonra rahatlar, kimisini araba, gemi tutar kusar, kimisi ne sıçar ne kusar fakat hiç susmaz, kimisi ile güle oynaya yolculuk yaparsınız. vs. vs. Beraber yolculuk yapıp, deneyimlemeden bilemezsiniz.

Motosiklet ile götürecekseniz bence götürmeyin. Çünkü elektrikli süpürgeden hızla kaçan bir hayvan için motorun gürültüsü, yolun gürültüsü, sağdan soldan geçen arabaların gürültüsü, fazlasıyla stresli bir ortam oluşturur onun için. Ve motosiklette onunla iletişim kuramamanızda stres faktörüdür.
Araba ile götürürseniz şunun gibi bir kutu var ise arabanın arka koltuğunda, emniyet kemeriyle bağlayınca rahat rahat gider. İlle de motosiklet ile taşıyacaksanız şunu tavsiye edebilirim; Taşımayın:) Hayvana büyük eziyet olur. Arabada pek sıkıntı yok. Hatta arabada giderken(bahsettiğim gibi bir kutunuz varsa) kutuyu, kapısı koltuğa bakacak şekilde koyarsanız etrafı fazla görmemiş olur ve kendisini daha güvende hisseder.
Komik kedi videolarında karanlık, sıkışık kutulara girmeleri bize komiklik olsun diye değil öyle yerleri sevdikleri için, güvende hissettikleri içindir.:)

Anestezi uygulamasını staj yaptığım klinikteki veteriner hekimlerde tavsiye etmiyordu. Çok saldırgan bir kediden kan almamız gerektiğinde bile olabildiğince zapt etmeye, uyutmadan yapmaya çalışıyorduk çünkü zararlı, vücudun dengesini bozuyor. Bağışıklık sistemini düşürüyor, eğer bir hastalığı varsa bağışıklık sistemini düşürdüğü için o hastalık vücuda yayılabiliyor. O yüzden anestezi yapılmadan önce kan tahlili yapılır. Sonuç olarak narkotik ilaç.

Kedilerin evde yalnız kalmaları sıkıntı yaratmaz. Evde olsak bile gün içinde en fazla 2-3 saat sevdiriyor, oyun oynuyor sonra köşesine çekiliyor zaten. Kendi halinde takılan canlılar. Aç kalmaları sıkıntı değil 1 haftaya kadar fakat susuz kalmasınlar ve masada tezgahta bardak, çanak, kesici bir şeyler bırakmazsanız aklınız kalmasın.

Birde buradan kedisine tasma takanlara sesleniyorum. Takacaksanız kolayca çıkabilenlerden takın. Kedi hareketli bir hayvan sağa sola taktırabiliyor o tasmayı. Pencerenin koluna tasması takılarak kedisi boğulan bir hasta sahibi tanıyorum. Çok acı bir durum :salut:

Özet;
-Anesteziye :farao: hem de 4-5 gün ara ile olanına. (Fakat tam uyutmadan sarhoş gibi yapılırsa rahat bir yolculuk geçirebilir. Veterinere danışmak lazım o kadar detay anestezi bilmiyorum maalesef:))
-Motosiklet ile kedi taşımaya :farao:
-Araba ile kedi taşımaya :cat: (Kedisine göre tabii ki)

Zaman ayarlı kedi köpek mama kapları var diye biliyorum... Evde bırakmak için düşünülebilir... Hepsini bugün yeyip bitirip yarına aç kalmaması için ...

Zaman ayarlı olanlar pahalı olabilir. Bu tür bir şey iş görecektir. Hepsini zaten yiyemez kedi doyunca bırakır.

JPM000404_1.jpg

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar