Uzun Yol

Arkadaşlar sizce tek kişi uzun yola gezi amaçlı gidilir mi?
Yaklaşık olarak 1,5 yıldır motor kullanıyorum +15 bin km yaptım ama şuana kadar gittiğim en uzak yol 60km. şükür durumum yola gitmek için müsait motorcu arkadaşlarım hep cafe motorcusu, caddeye motorları çekip cafeye oturmaya gidiyorlar tek başıma biryerlere gitmek istiyorum fakat nasıl olur dikkat etmem gereken neler var hiç bilmiyorum bilgili abilerimin kardeşlerimin yardımlarını bekliyorum.

Tırcıların söylediği bir söz vardır - en iyi yol tek gidilen yoldur.

Yola çıkarken kendin için yarım ekmek arası ve bir şişe su. Motosiklet için lastik patlak tamir spreyi ve bir şişe yedek benzin gerisi vur kırbacı ( tabi kurallar içinde kuralları çiğnemek yok. )

haritayı aç
gidilecek biryer bul en az tek gidiş 200 km uzaklıkta biryer olsun
sonraki turlarda mesafeni uzatırsın
motorunu ve kendini kontrol et
eksiklerini tamamla
forumdan da arama yerinden "uzun yol" diye arama yap birsürü bilgi bulabilirsin
yani çok aciz bir durum değil uzun yol yapmak
zaten sehir trafiğinden bunalıp şehirdışına çıkınca etrafı seyrede seyrede ve geze geze gittiğin için kilometre umrunda olmuyor
uzun yol yapmak şehir içinde sürmekten daha basit gelmiştir bana
tek yapman gereken birkaç hazırlık ve tedbir o kadar 😁

benim burda verdiğim bilgiler ilkel olacaktır işin ehli üstadlar buraya senin için yazar ne lazim ne gerekli vesaire
ama uzun yola çıkmak elzem birşey değil birkere çıkınca hep istersin.

Tek olunca ben hızlı gitmeye çalışıyorum. o yüzden artçılı daha bi güzel olur. hele intercomda varsa muhabbet ede ede gidersiniz.

Bu forumda benim gibi ben gidiyorum die giden kişi sayısı azdır. Motoruna güveniyorsan, yolda kalırsam çekici çağırabilirim diyorsan, kendine güvenin var ise ve yaptığından pişmanlık duymayacaksan gidilir. Hemde çok güzel gidilir. Kimseye veya bir gruba bağlı olmadığından dolayı canın o an ne istersen onu yaparsın.

Ben Uçmakdere'ye gözleme yemeye gidiyordum, bir baktım Çanakkale Boğazı'ndan tost yiyorum. Lakin dediğim gibi iş güven meselesinde bitiyor. Bir de soğuk havada motor kullanmanı tavsiye etmem. Ellerin donduktan sonra hakimiyet kötü oluyor. Herşeyi geçtim donarak ve işkence görerek sürmektense havaların ısınmasını Nisan ortası yada Mayıs başını bekle. O zaman ve elini Karadeniz'den Akdeniz'e :)

Gidilir hemde tek daha özgür olursun. Çok uzman bir motorcu değilken (halen değilim) Pulsarı satıp Dominarı yeni almışken atladım sırtına, yanıma sadece sırt çantamı aldım, gittim Gürcistana Tiflise. 4000 km yapıp geldim. Çokta güzeldi keşke yine gidebilsem. İki dezavantajı var; bazen sıkılırsın yalnız oda bazen, bide fotoğraf çektirmek mesele devamlı birilerine rica etmen lazın onunda avantajı bayağı bi sosyalleşiyorsun.

Motosikleti
Hero X Pulse 200
Ben hep tek başıma gezerdim, zaten bir gezi en iyi tek başına yapılıyor. Tavsiye ederim.

Topluca bir yere gitmek çok zor. Ya 60 yaşlarında gsci amçalarla gideceksin yada tek gideceksin.
Toplu gidildiğinde yaşlarda küçükse mutlaka bir sidik yarışı oluyor. Sen de birşey yok arkadasinda birşey yok grup 5 kişi öndeki 3 kişi sidik yarıştırma derdinde.

Daha aksini göremedim. Hiç şaşmaz

Zamanında bir kaç gruba dahil olul, grup sürüşlerinde çokça bulunmuş biri olarak net söyleyebilirim ki, nerde çokluk orda b*kluk.

Bi gün 100km git, sonra 120, 150,200 derken, bir bakmışsın sehirler arası gidiyosun.
Hem motorunu tanırsın, hem kendini bilirsin, hemde uzun mesafelerde neye ihtiyaç olduğu konusunda kendini geliştirirsin.

Bu yaz mesela tek basima izmir-muğla-antalya Allah ne verdiyse yardiriyorum.

Motosikleti
Kawasaki Vulcan S
Uzun yola çıkarken genelde yanıma aldıklarım;
-Yedek debriyaj ve gaz teli
-Lastik tamir spreyi
-Motosikleti avadanlığı(tornavida,buji anahtarı vb..) zaten hep yanımda,ona ek olarak pense,bir kaç anahtar,
-Zincir yağı
-Bagaj filesi ve lastiği
-Bir kaç günden uzun sürecekse ne olur ne olmaz biraz motor yağı
-1 lt kadar pet şişe su,biraz abur cubur vb...
-Gideceğiniz yerin iklimi bulunduğunuz yerden soğuksa bahar ve yaz ayları dahi olsa montun ve pantolonun içliği,kışlık baklava yada en azından boynunuzu kapatacak bir şey almayı unutmayın.Yanıma bunları almadım Sıcak havada bile Bursa Eskişehir arasında ormanlık yolda Bozüyük civarında hep dötüm dondu.:mrgreen:
Bunlar genelde en temel şeyler duruma göre liste oldukça uzar.

Günü birlik gitmiyorsam zaten yedek çorap,iç çamaşırı ve kıyafetlerim zaten sırt çantamda oluyor.Uzun yola çıkmadan önce mutlaka motosiklet sağını solunu kontrol edip,yağ değişim zamanı yaklaşmışsa yağını değiştirmekte fayda var.Motosikletiniz bakımlıysa ve ciddi yada kronik bir sorunu yoksa kolay kolay sizi yolda bırakmaz.Yolda kaldıktan sonra arabalarda kalıyor.

Ben genelde uzun yola tek başıma çıkıyorum,kafamın estiği yerde dururum sigaramı içerim,dinlenirim,yemek yerim,etrafı gezerim.Tek başına yolculuk yapmak genelde zevkli oluyor.Birden fazla kişi şehirler arası sürüş olacaksa çok samimi olduğum güvendiğim ve beraber uyumlu sürdüğüm en fazla 1-2 arkadaşımla beraber gideriz.Yolda saçma sapan hareketler yapan,grup sürüşü bilmeyen,nerede hangi hızda gitmesini arada ne kadar mesafe bırakmasını bilmeyen,sizi beklemeyen görüş mesafesinden sürekli çıkan insanlarla yol eziyete dönüşüyor.1-2 kere bu hataya düştüm.Şu anda yaşadığım şehirde beraber motor sürerim dediğim iki kişi var onlar dışında kimse ile grup sürüşü yapmam.

En çok tek gittiğim turlardan zevk alıyorum. Eşimle gittiğimde mesela. Artçı ile sürmek zor. Bide sevdiğim insan olunca çok dikkatli ve korkarak sürüyorum.

Bikaç motor gidincede tek gittiğim kadar güzel olmuyor. Mola yerleri yemek yeri vs topluluğa uymak lazım. Ama tek giderken şurda manzara güzel diyip bi sigara molası veriyorum. Şurda çay içeyim buranın yemeği güzel vs vs.

Tek gitmek en güzeli bence.

Tecrübende yeterli bence. İlk motorumu aldığım hafta çıkmıştım tura. Uzun yoldan korkmadım zaten kamyon şoförüyüm.

Çok kalabalık gitmek işkenceye dönüşebilir. Tek gitmek ise iyi kafa dinlersin ama en güzeli kafa dengi bir arkadaş bulup 2 kişi gitmektir yani 2 motosiklet. Ben arada dağın başına tek çıkıyorum sonra diyorum lan şurdan uçsam çürüyüp gidecem.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Geçen yaz yaptım böyle bişey, çok güzel bi olay kesinlikle tavsiye ederim. Hanım ve çocuk köyümüzde 1 hafta kalmak istedi onları oraya bırakınca ertesi gün hiç plan yapmadan çıktım Ankara dan. Akçakoca da bi otel odası kiralayıp attım kendimi denize, ertesi sabah 5de çıktım yola mis gibi havada Amasra, Sinop, Samsun, Giresun, Trabzon. Kesinlikle denemelisin 😊

En çok tek gittiğim turlardan zevk alıyorum. Eşimle gittiğimde mesela. Artçı ile sürmek zor. Bide sevdiğim insan olunca çok dikkatli ve korkarak sürüyorum.

Bikaç motor gidincede tek gittiğim kadar güzel olmuyor. Mola yerleri yemek yeri vs topluluğa uymak lazım. Ama tek giderken şurda manzara güzel diyip bi sigara molası veriyorum. Şurda çay içeyim buranın yemeği güzel vs vs.

Tek gitmek en güzeli bence.

Tecrübende yeterli bence. İlk motorumu aldığım hafta çıkmıştım tura. Uzun yoldan korkmadım zaten kamyon şoförüyüm.

Erdi yenge duymasın :)

Günü birlik tek başıma 600 km yaptım hemde (Çin Malı) Kuba CG 150 Sport İle

Bir yere gitmene gerek yok,Sinop'u dolaşsan yeter,3 sene önce tek başına, Alanya'dan ybr ile gelmiştim,3 günde çıkamadım
IMG-7780.jpg

Sinop Akgöl Hayran kaldım
IMG-0647.jpg

Yanına lastik tamir seti,pompa,ufak tefek takım alırsın,yola çıkarsın,gideceğim mevsime göre,ekipmanını hazırlarsın

Yaşım 61. Aralıklarla da olsa 45 yıldır motor kullanırım. Ben devamlı uzun yol yaparım ve yalnız gezerim. Motor tercihim Kawasaki en 500. Bütçeme uygun olduğu için bunu seçtim. Bazı değişiklikler yaptım:
1- Motorun ön ve arka jantlarını çeklik jant ile değiştirdim ve tubeless yaptım.
2- Kayışlıdan zincirliye çevirdim.
3- Motorun ön ve arka dişli oranını 16*40 yani 2.5 oranına ayarladım. Uzun yolda çok iyi performansı var.
4- Motoru alçaltarak, ağırlık merkezini yere yaklaştırdım. Yol tutuşu çok iyi oldu.
5- Aydılatmalarını ilave ve bağımsız çalışan led projektörlerle arttırdım. Çünkü genellikle gece yol yaparım.
6- Her turum yaklaşık 1000 veya 1500 km dir. Hatıralarımı YouTube- kawasaki06 kanalında yayınlarım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar