Uzun yol yaparken başıma gelen tuhaf şey

Katılım
1 Ocak 2013
Mesajlar
47
Motorum PGO Kaldera marka 2001 model 110 cc 2 zamanlı bir scoter ;
Dün Ispartanın uluborlu ilçesinden çıkıp Antalyaya geliyordum. Yolculuğumun 60 km falan motor birden stop etti. Tamam dedim. Rezilliğin dibine vurduk. Motordan bir indim. Motordan çok feci dumanlar çıkıyor. Hemen yükleri boşaltım Falan Yaklaşık 30 kg yük vardı.

Motora bakınca ısıdan Fren hortumu yanmış. Neyse Çalıştırayım dedim. Tek marşta direk çalıştı. Rahat bir Nefes aldım ve Yola devam ettim ve sağ salim evime ulaştım. ama merak ettiğim konu şu o motor neden stop etti.
Hala anlamış değilim. Yada benim bilmediğim bir sensör mü var motorda fazla ısıda stop etsin diye ?
Bilen varsa bi anlatsın :)
 
Katılım
17 May 2011
Mesajlar
4,435
Mutlaka iyi bir usta/servise görünsün alet.
Tahminen fren hortumu aşırı ısıdan eriyip hidrolik sıvısı duman yapmış olabilir, yine şakaya gelir yanı yok usta/servis :)
 
Katılım
1 Ocak 2013
Mesajlar
47
Benimde aklıma geldide fren normal tutuyor. Hortum patmasa tutmaması gerekmez mi ?. Bide benim merak ettiğim konu o motor 80 km hızla giderken birden stop etti bildiğin elektriği kesti. bunu nasıl yaptı hortumun yanmasıyla elektriği kesmesi arasındaki ilişkiyi bulamadım.
 

sbr

Katılım
12 Mar 2007
Mesajlar
2,084
fren hortumu eriyince hidrolik yanmıştır. duman onun dumanıdır. fren hortumuyla birlikte herhangi bir yerde bi şekilde bir şase olmuştur. motor elektriği kesmiştir. sen hortumla falan oynayınca düzelip çalışmıştır.yada motorun 2 zamanlı ve yüklü oldugu için şişmiştir diyeceğim ama elektrik kesti diyorsun. bu düşük bi ihtimal ( bunlar tamamen benim tahminlerim görmeden anlaşılamaz)
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst