uzun yol ve çin????

saygıdeğer mototsiklet.net üyeleri 150 zc 2500 km deki motor sizce uzun yol yaparmı ve motorun normal bi bakımlarla yani motordan fazla anlamam ama bakımalrını yaptırırım temiz bakarım dikkatli sürerim o açıdan yani böle bi motor un uzun yol durumu ve km ömrü nedir??

Doğru kullanılan, bakımları zamanında yapılan, özen gösterilen ve üzerine 3-4 kişi binilmeyen tüm motorlar bence her yolu yapar. Yeter ki siz yapmak isteyin ve yeter ki usulüne uygun kullanın. Selamlar.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
peki nereden nereye gideceksin?

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
tamamiyle şans meselesi ama ufak defek motordan teknik olarak anlamıyorsan uzu yola çıkma derim

satoya katılıyorum zira yolda başına bi hal gelse yazık olur bence çıkmadan önce bi servise gözükmek lazım şayet yolda olası tehlikelere karşıda tedbirli olmakta fayda var derim ben. .

bende 150 cc scooter vardı ve ilk uzun yolum bir günde 300 km idi. motoru yeni almıştım ve ustama sordum bişey olmaz git dedi. giderken sıkıştırmadım arkadaşların dediği gibi 70 km yi geçmedim. dönüşte biraz sıkıştırınca karterdeki fazla yağı tahliye etti. sonraki uzun yolum yine bir günde 500 kmydi. tekrar ustaya götürdüm motoru bujiye ve kayışa baktı, herhangi bir sorun olmadığını söyledi ve yola çıktım. hasılı kelam; motorun yenide olsa eski de olsa mutlaka gitmeden bir ustaya göster. hayırlı yolculuk olsun... :rendeer:

Bilgilndirdiğiniz için çok teşekkür ederim valla bukadarını beklemiyordum da yolda böle hiç arıza cıkaran bi aksaklık hissedeniniz olmadımı ya bnm amacım nelerle karşılasabilirim onu öğrenmek ;)

dinlendire dinlendire giderwen bişi olmaz..
Bende zc kullanıcısıyım az cok bılırım o motoru:)
her benzin almak için durdugunda bi 15 dkk oyalan motoru dinlendir..
Hayırlı yolculuklar:queen:

dinlendire dinlendire giderwen bişi olmaz..
Bende zc kullanıcısıyım az cok bılırım o motoru:)
her benzin almak için durdugunda bi 15 dkk oyalan motoru dinlendir..
Hayırlı yolculuklar:queen:

bencede gider tabi biraz motor bilgimiz olması lazım cinli bu belli olmaz sagı solu az bucuk anlıcaksın motordan saten bi karbiratörü bide deposu var :D japon olsa derim motoru ögrenme boşver bozulsada yapamazsın:D ama cinli tamiri kolay oluyo ben mondial zat la tekirdag sakarya fln giderdim çok konforluydu özlüyorum bazen kınalı mı

saygıdeğer mototsiklet.net üyeleri 150 zc 2500 km deki motor sizce uzun yol yaparmı ve motorun normal bi bakımlarla yani motordan fazla anlamam ama bakımalrını yaptırırım temiz bakarım dikkatli sürerim o açıdan yani böle bi motor un uzun yol durumu ve km ömrü nedir??

Ben başardım, seninde başarabileceğine eminim. Ama en önemlisi diğer arkadaşların da dedikleri gibi altındaki motorun neler yapabileceğini bilmen çok önemli ben toplamda 780 km falan yaptım.

"KAZASIZ SÜRÜŞLER"

http://www.motosiklet.net/forum/gez...k-yalova-devaminda-yerse-bursa-balikesir.html

tabii ki yapabilir! o bir motor calissin diye uretilmis, kulagin zamanla onun kurdugu cumleleri anlamaya baslayacak ve karsilikli dialoga gireceksin.. sana dur, bas, dinlenelim, sollayalim gibi kelimeleri fisildayacak!
uzun yolda 150 cc ile yasayacagin en buyuk problem (rotani hic bilmiyorum gerci) rampalarda iki kamyon arasinda kalmak, seni sollayan buyuk araclarin seni 1,5 metre disari firlatmasi, buyuk tekerlerin yarattigi turbulans ve seni iclerine cekmesi, motorunun tekerlerinin kucuklugu sebebiyle yollardaki mucur ve cukurlarin seni harap etmesi, yoldaki ruzgarin sertligi ile serit degistereck hallere gelmen... bunlara dikkat et motoru kasma yeter..

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
kardeşim altındaki motoru yormayıp üzmessen her 100 km de enaz 1 saat dinlendirirsen,yağını her 1000 km değiştirirsen,bujisini her 2000 de,kayışını her 5000 de değiştirirsen,bakımlarını düzenli şekilde yaptırırsan,altındaki çin malı,japon gibi hizmet beklemezsen,çok uzun süre faydalanırsın ve ayağını yerden keser.

işte benim mondıal 125 mt ile gezdiğim türkiyeden birkaçyer,10 tr turu 71000 km 2 kere motor yaptım
http://www.motosiklet.net/forum/gez...toruyla-turkiyeyi-dolasan-ummet-perkitan.html

nacizhane tavsiyem ben çok zorladım ama sen fazla zorlama.

kardeşim altındaki motoru yormayıp üzmessen her 100 km de enaz 1 saat dinlendirirsen,yağını her 1000 km değiştirirsen,bujisini her 2000 de,kayışını her 5000 de değiştirirsen,bakımlarını düzenli şekilde yaptırırsan,altındaki çin malı,japon gibi hizmet beklemezsen,çok uzun süre faydalanırsın ve ayağını yerden keser.

işte benim mondıal 125 mt ile gezdiğim türkiyeden birkaçyer,10 tr turu 71000 km 2 kere motor yaptım
http://www.motosiklet.net/forum/gez...toruyla-turkiyeyi-dolasan-ummet-perkitan.html

nacizhane tavsiyem ben çok zorladım ama sen fazla zorlama.

:) sen çok zorladın abi oda şimdi seni zorluyo :) iyileştimi bilek ben hala koşmaya başlamadım köpek fln çıkmaz inşallah karşıma:D

bence bu tip topicleri açmadan nette gezmeni tavsiye ederim motorun çini almanı japonu olmaz dayanıklısı dayanıksızı olurki bir italyan motoruda parçası ne kadar kaliteli olsada motor ömrü zorlarsan çok kısadır..

şimdi çin motoru uzun yol yaparmı diye konu açan arkadaşıma interneti gezersen sırf benim okuduğum yaklaşık 30 a yakın konularda resimli milletin çinli motorlarla yapdıkları geziler var

biri zat ıyla kastamonuya gitmiş biri kemer e inmiş istanbuldan biri asya motoruyla urfaya memeleketine gitmiş fotoğraflarınıda koymuşlar biri jinlunuyla hanımınıda alıp karadeniz turuna çıkmış biri 125 cc lik çin işi ybr kopyası bir motorla 3000 km yazın uzun yol yapmış bunun gibi onlarca topik okudum yani bu kadar gezen insan varken sen niye gezemiyesin bakımını yap motorunun limitini bil kendini bil yeterli sorun çıkarıcağını sanmam...

Bilgilndirdiğiniz için çok teşekkür ederim valla bukadarını beklemiyordum da yolda böle hiç arıza cıkaran bi aksaklık hissedeniniz olmadımı ya bnm amacım nelerle karşılasabilirim onu öğrenmek ;)

sen askerlik yapmadın sana şöyle diyim o zaman askerde ben dayak yedim diyenini duydunmu herkez rahat askerlik yapmıştır burdan bişeyler cıkarırsın heralde :wiinkk::wiinkk::wiinkk::wiinkk::wiinkk::wiinkk:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar