---------------Abi stop etme sorunu konusunda bayii cevap veremediği doğru bırak bayii mondial bile cevap veremiyor. Makine Mühendisi olmana sevindim. Zira olayı daha iyi aktarabilirim. Abi bu eksoz üzerinde bulunan yanmış gazların ısısını ölçen termik sensör var ya kimisi ona oksijen sensörü diyor. İşte bu sensör muhtemelen aşırı ısınınca beyin motosikleti stop ettiriyor. Isınmasına sebep ise supap ayarlarından kaynaklanıyor en azından benim kanaatim böyle.
-------------Abi benim motorun eksoz supapları ve emme supapları ayar görene kadar motosiklet canavardı. İlk supap ayarında ustam ayarları 0,07 emme 0,09 eksoz yaptığını söyledi. Motosiklet yine sorunsuzdu. Amerika da bu motosiklet csc tarafından satılıyor. Bu firmanın verilerine baktığımda supap ayarlarını 0,04mm. ye 0,06mm. şeklinde verdiğini görünce birde chinariders isimli forum sitesine baktım. Orada da 0,06mm. emme 0,06 mm. eksoz yazıyordu. Ustama bir sonraki supap ayarında ayarları düşürmesini istedim. 0,05mm. emme 0,07 eksoz olarak yeni ayarları yaptırdım.
--------------Aman Allahım motorda ilk defa her ışıkta stop etmeler mi dersin yolda gazı kapatınca sayısız öksürmeler mi dersin çekiş düştü motor gitmez.200 km. böyle kullandım hemen gidip eski ayarları yapmasını söyledim ustama. Anında daha motosiklet eski performansına kavuştu. Diğerlerine nazaran daha fazla yaktığını düşünüyordum. Zira 100km. de 4 litre yakıyor motor. Fakat 2015 lerin hız göstergeleri %12 fazla gösteriyor. Bu da yakıt sarfiyatı hesaplamasında yakıtı düşük gösteriyor. Sağlamasını yaptığımda aslında onlarda 4 litre yakıyormuş yüz kilometrede meğer. Benim tahminim eksoz supapı düşük ayar ile erken açılıyor yanmamış gazlar eksoz içinde yanmaya devam ediyor bu da termik sensörü haddinden fazla ısıtıyor. Buna örnek artçım daha önce eksozdan sıcak geliyor diye bir şikayette bulunmamıştı. Lakin o dönemde bacağının yandığını söyledi. Bana da fazla sıcak geldi eksoz. Bu ısınma neticesi sensör vazifesini yapmıyor yada beyin gelen voltajı tabloda bulamayınca elektriği keserek stop ediyor. Tabii bu sadece tahmin. Ama şunu söyleyebilirim şu anki ayarlarıyla mükemmel gidiyor. Lastikleri sıcağı çok seviyor. Ama ısındı mı gözün kapalı gir viraja o kadar iyi tutuyor. Kış lastiği değil yalnız suyu hiç sevmiyor. Soğukken de çok kayıyor frenler bence yeterli lakin lastikler tırt. Motor çok dayanıklı onu söyleyebilirim. Hani kaza yapan arkadaşlardan bunu biliyorum. Kendimde çok yan yatırmama rağmen koruma demirleri vazifesini haddinden fazla yerine getiriyor. Çantalarının da ruhsata işli olması diğer bir avantaj. Parça kalitesi düşükte olsa fiyatı da ona göre parçaları kolay kolay bozulmaz ama wd40 la paslanmaya karşı korumak gerekiyor. Ben arka dişliyi değiştirdim. Ustam özel bir firma ile anlaşıp lazer kesim kusursuz dişli yaptırdı. Diğer arkadaşlar baktım taktırıyor bende taktırdım. Seneye did zincir alacağım orjinal zinciri uzama yapabiliyor. 2000km. de bir peryodik bakımı ise diğer dezavantajı. Fakat Amerikada 5000 km. bir bakıma alıyorlarmış. Kilometre yapmayan adam için sorun değil ama benim niyetim gezmek zaten. Sanırım 10 bin kilometre bakımından sonra bende garantiden vazgeçip 5000 de bir götüreceğim.
-------------------Özetle Rx3i evo hakkında sana söyleyebileceklerim bunlar abi umarım gönlünde olanı kapında görürsün. Allah kazasız belasız gezmeyi nasip etsin