Uzun yol için hangi 250cc?

Motosikleti
HONDA HORNET 750, HONDA PCX 125, YAMAHA X MAX 250 Tech Max
Tercihiniz mt-25 veya suzuki inazuma veya inazuma f olmalı

piyasada en iyi 250 -300 lik uzun yol motorları touring ve enduro motorları olur bu hacimdeki.. aklıma inazuma f geliyor touring de endurodada rx3 versys 300 ,vstorm 250 geliyor.

"Uzun yol için" kriterini esas alıyorum ve sadece yazdığın motorlar için cevap veriyorum XMAX. Dediğim gibi. Sadece uzun yol motosikleti ve yazdığın modelleri esas aldım. Bu işin motoru xmax dır. Başka bakma, git al. Buralarda crf250 almaya bile ikna ederler seni çok kurcalarsan.

scooter varsa listende xmax de olur tabiki rahat motordur ben vitesli ler içinde yaptım tercihi..

Önümüzdeki aylarda (motosiklet ehliyetini de aldıktan sonra) 250cc ile motosiklete başlamayı düşünüyorum. Bir süredir de marka ve modelleri araştırdım. Araştırırken ise kriterim uzun yolda bana sorun çıkarmaması ve rahat kullanımının olması. Tabii iki kişi binilecek bir motor olması da şart. Çantalar vs cabası. Özetle bisikletle yaptığım 50-100 km arası turlar gibi, motosiklet ile 500 - 1000 km'lik mesafelere gitme amacım var.

Dikkatimi çeken seçen modeller ise şunlar oldu.

- Suzuki GW 250 Inazuma
- Yamaha YZF R25
- Yamaha XMAX 250
- Honda CBR 250R
- Yamaha MT 25
- Benelli TNT 250

Öncelikle şunları söyleyeyim, Çin malı ve benzeri fiyat ve güvenilirliği daha az olan markalara gitmemeye özen gösteriyorum. Ayrıca motorsikletin şekli şemalı o kadar da önemli değil benim için. Son hız ise umursadığım bir konu değil.

Soru şu;
15000 TL ve biraz üstü bir bütçe ile uzun yolda bana keyif verecek, yolda bırakmayacak, yedek parçasında sorun yaşamayacağım motor hangisidir?

Yorumlarınız ve cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...

gv 250 derim.

Baya eski konu olmasına rağmen Suzuki İnazuma derim. Belki demişimdir. Belkide dememişimdir. İnazuma fıtı fıtı gidecek bir alettir.

Paran çoksa v strom 250 al, paran biraz az ise inazuma çıplak olanını al,çünkü giydirilmiş olanını alırsan f olanını, Allah muhafaza düşersen,bir kazaya karışırsan grenajları çok pahalı,kullanan dan dinle, hepsinin motoru aynı ,beygiri aynı,250cc ayarında alınabilecek en iyi motor bunlar, en iyi kullanan bilir(HAYAT GEZİNCE GÜZEL)

çoğu motorun touring ile naked versiyonları birebir aynıdır.. motoru gücü yürüyeni her şeyi.. inazumada öyledir eminim ama firmalarda boşuna grenajlı versiyonunu üretmiyor aynı motorun.. bir faydası amacı varki adamlar üretiyor bunu boşuna satış yapmak için yapmazlar.. illaki grenajın aerodiniğe rüzgar akışına bir etkisi var bilhassa uzun yolda..

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Öncelıkle racinglerı oturus pozısyonundan dolayı elemelısın. Scooterda vırajlarda tehlıke arz edebılıyor dengesız bır motor her ne kadar xmax pcx gibi modeller yarı scooter tarzı olsa da bana guvensız gelıyor vırajda anı hareketlerde dusme rıskı var ve uzun yolda hızlı gıderken buyuk rısk tasıyor. Kalan ıkı model uygun geldı

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar