torkuna da başlatma , 250 cc neyine yetmiyor sirseri seni, bide borç yapacak
poloyu ver derbiyi vereyim, araba lazım hacı
valla ganga geçen bir elemandan neredeyse twıster alıyordum...

bi twısterım olsa var ya Samsuna gelirdim...ulen Kağıthanede kıymetini bilmedik şimdi aldın başını gittin özlettin yeminle...er 6 n olsa var ya işten ayrılır TR turu hazırlıklarına başlardım...
Hocam sana şunu sormak isterim...İddaaya sardım bu ara...İddaada kazansam o paraya 1000 RR alsam ...1000 RR la yapacağım her km de günah yazar mı...
Sizi anlıyorum ama borç stresi motorun zevkini .ok edebilir unutmayın.
evet aga motorsuz olma stresi mi borçsuz olma keyfi mi dediğimde kendi kendime borçsuzluğu tercih ediyorum...sanada bi matur alamadık hacı..MT cekk seni bomba bir makina sahabısı yapıcaz...
aslında sen hümanist biri olsan vi ar dı vorld vi ardı çildrın hesabı z1000 alacağın paranın dörtte biriyle bende matur sahabısı olurum...hayat paylaşmaktı hani...:queen: şaka şaka..
Hem seni hemde motoru aynı anda çekebilecek cabbar yiğidin elini öpmek isterim Metehanım , adını adresini almışsındır inşallah.

Geçmiş olsun.
2004 yılında kahinliğe özenip geleceğime baktım motorumu ve arabamı satıp kredi kartlarını ortadan kestim . Hem motorsuz hemde arabasız kaldığım o günden beri kredi kullanmadım faizle borç yapmadım Allaha çok şükür. Şimdi 1200GT ye biniyorum umarım mesajı almışsındır kardeşim. (ama arabam hala dandik

)
Abicim mesaj alındı ama düzenli gelir olmasına rağmen ayda 1200 lira maaşla ne ileri gidebiliyoruz ne geri...ticaretle uğraşıp bu mesleksizliğin belini kırmak da vardı...ama hayatımızda kredi kartını bir kere sokmuşuz neden çıkaramıyoruz onuda bilmiyorum...yani sanki kredi kartsız insan kendini bir boşlukta hissediyor gibi...
dost acı söyler. ne alırsan al ister 3 tekerli bisiklet al ister airbus a380 satış fiyatının yarısı cebinde olsun. 10-12 bin lira ödenmeyecek bir para degildir ama geliri sabit biri için heleki bunu 250 cc üzeri bir motosiklete baglamak akıl işi degildir.
48 ay ev kredisi ödedim geçen ay bitti. 30 bin çektim cebimden çıkan para 45 bin. aradaki fark ile temiz bir 600rr alınır.
cüzdanımda 9 tl ye aldıgım mp yılbaşı çekilişi çeyrek bileti var. zaman daralıyor dua et te böyük ikramiye bana çıksın. çekecem altına cbf1000+aksesuarlar
allah bana ben sana uzun iş dersen tavsiyem şudur
işten artmaz dişten artar.
bu konut kredisinde hep şöyle bir fantazi kurarım...devlet kontrolünde olduğu bankalar aracılığıyla 20 yıla kadar 0 faiz kredi sunsa ne kaybeder...hem bu bankaların belini kırar...hem sosyalist bir devletin görevlerinden biri bu olmalı...ne bilim vatandaşı bankaların sermayenin kucağına oturtur devlet yıllardır...halbuki madem aksın aklığını görelim...piyasayı salla sars en azından korkut...sermayenin köpeği yapma köpeği olma dimi...
evsahibide oldun öylemi nihayet...sevindim buna...valla büyük ikramiye vurursa sen aldığın evde durmazsın gayrı onu devretsen bana yeter...:queen:
Sevgili Metehan , 15-16.000 liralık bir motoru almak kadar üzerinde gönül rahatlığı binebilmekte çok önemli. Cc büyüdükçe bu meretlerin benzininden lastiğine ,yedek parçasından her birşeyine kadar masrafları katlanarak külfet haline gelebiliyor. Bilirimki her daim motor üzerindesin.Benzin canavarı olan 600 F ve bunun gibi aletlere canının çektiği her an doyasıya binebilirim diyorsan ona diyecek birşeyim yok....
Dilerim o ki sıkılmadan zorlanmadan canının çektiği kadar Hayabusa'lara binesin.
abi inan 15.000 e kadar yolu var benim kredilerin ve ödeme hususunda maaşın yarısını bile bağlayabilirim...o cesaret bende var...ama cesur olmak mesele değil...mesele sonrası iş güc ters giderse yusuflamak...1-2 taksit ödeyemezsem işte o zaman .ıçtım tabiri caizse...
büyük hayaller kurduğumda hep tosladım işim rast gitmedi...korkum ondan...
Zevkin veresiyesi olmaz. Olduğunu sanıyorsanız da o zevk değildir zaten.
Kısmetinizde varsa bir gün alırsınız elbet...
dostum ya ismeti ya kısmeti alacam elime bu yaz bakalım...
yapma metehan kaşıntı tutuyor beni deme böyle şeyler
abi krediyi patlatıyoz 1000 lik makinalarla Edirneye ciğer yemeye gidiyoruz senle nası ...:queen:
finansdan kredi cektım 5450 tl...aylık ödemesi 204 lira... toplamda 7300 tl ödeyeceğim...
bende de vardı 2000 tl ...motoru da sattım 1500 tl....
1 ay daha bekleyım hem para biriksin...
bakacağız güzel bir motora....:bounce::bounce:
hacı naptın 2000 gayme faiz sağlam...

racerden güzel bir makinaya geçicen galiba...

sende sollayacan bizi...
büyük bir motosiklet herkesin hayali üstelik forumdaki mesajlarını takip ettiğim kadarıyla da güzel bir makinenin üzerine yakışacak bir abiye benziyorsunuz
aslında borçlar hazır bitmişken ortalama bir motosikletle yola devam etmek en iyisi. senelerce bir banka borcuna dolayısı ile düzenli olarak aynı işe ve düzene bağımlı kalmak , daha fazla çalışmak az gezmek rüzgarın tadını kaçırabilir. daha az çalışarak alayım ve daha çok gezeyim mantığındayım ben.
diğer taraftan da motorcu riski seven adamdır yeni maceralar gerekli daha güzel bir egzoz sesi ve keyif için denemeye değer diyor içimden bir ses

abicim şu borçsuz harçsız kıvranmadan bi mal mülk sahabısı olamadık ona yanarım...ya düşünüyorum da ayda 500 atsam kenara en az 2 yıl istikrarlı bir şekilde biriktirmem lazım bu kadar sabır da yok bende şahsen...ama 4000 e bi cbf 250 alsam onuda 5 yıl kullansam muhtemelen 2020 yılında 600 cc makinam olur...yüksek cc olursa zaten daha az gezeceğim kesin...