Üzerimde ki Mahalle Baskısı...

Motosikleti
Suzuki GSX-S 1000 F ...S..... CGSUKİ 250 MELEZ KROSS
finansdan kredi cektım 5450 tl...aylık ödemesi 204 lira... toplamda 7300 tl ödeyeceğim...
bende de vardı 2000 tl ...motoru da sattım 1500 tl....
1 ay daha bekleyım hem para biriksin...

bakacağız güzel bir motora....:bounce::bounce:

büyük bir motosiklet herkesin hayali üstelik forumdaki mesajlarını takip ettiğim kadarıyla da güzel bir makinenin üzerine yakışacak bir abiye benziyorsunuz :)

aslında borçlar hazır bitmişken ortalama bir motosikletle yola devam etmek en iyisi. senelerce bir banka borcuna dolayısı ile düzenli olarak aynı işe ve düzene bağımlı kalmak , daha fazla çalışmak az gezmek rüzgarın tadını kaçırabilir. daha az çalışarak alayım ve daha çok gezeyim mantığındayım ben.

diğer taraftan da motorcu riski seven adamdır yeni maceralar gerekli daha güzel bir egzoz sesi ve keyif için denemeye değer diyor içimden bir ses :):)

torkuna da başlatma , 250 cc neyine yetmiyor sirseri seni, bide borç yapacak
poloyu ver derbiyi vereyim, araba lazım hacı :p

valla ganga geçen bir elemandan neredeyse twıster alıyordum...:pbi twısterım olsa var ya Samsuna gelirdim...ulen Kağıthanede kıymetini bilmedik şimdi aldın başını gittin özlettin yeminle...er 6 n olsa var ya işten ayrılır TR turu hazırlıklarına başlardım...:p

Hocam sana şunu sormak isterim...İddaaya sardım bu ara...İddaada kazansam o paraya 1000 RR alsam ...1000 RR la yapacağım her km de günah yazar mı...:p

Sizi anlıyorum ama borç stresi motorun zevkini .ok edebilir unutmayın.

evet aga motorsuz olma stresi mi borçsuz olma keyfi mi dediğimde kendi kendime borçsuzluğu tercih ediyorum...sanada bi matur alamadık hacı..MT cekk seni bomba bir makina sahabısı yapıcaz...

aslında sen hümanist biri olsan vi ar dı vorld vi ardı çildrın hesabı z1000 alacağın paranın dörtte biriyle bende matur sahabısı olurum...hayat paylaşmaktı hani...:queen: şaka şaka..:p

Hem seni hemde motoru aynı anda çekebilecek cabbar yiğidin elini öpmek isterim Metehanım , adını adresini almışsındır inşallah. :) :) :) Geçmiş olsun.

2004 yılında kahinliğe özenip geleceğime baktım motorumu ve arabamı satıp kredi kartlarını ortadan kestim . Hem motorsuz hemde arabasız kaldığım o günden beri kredi kullanmadım faizle borç yapmadım Allaha çok şükür. Şimdi 1200GT ye biniyorum umarım mesajı almışsındır kardeşim. (ama arabam hala dandik :) :) :) )

Abicim mesaj alındı ama düzenli gelir olmasına rağmen ayda 1200 lira maaşla ne ileri gidebiliyoruz ne geri...ticaretle uğraşıp bu mesleksizliğin belini kırmak da vardı...ama hayatımızda kredi kartını bir kere sokmuşuz neden çıkaramıyoruz onuda bilmiyorum...yani sanki kredi kartsız insan kendini bir boşlukta hissediyor gibi...

dost acı söyler. ne alırsan al ister 3 tekerli bisiklet al ister airbus a380 satış fiyatının yarısı cebinde olsun. 10-12 bin lira ödenmeyecek bir para degildir ama geliri sabit biri için heleki bunu 250 cc üzeri bir motosiklete baglamak akıl işi degildir.

48 ay ev kredisi ödedim geçen ay bitti. 30 bin çektim cebimden çıkan para 45 bin. aradaki fark ile temiz bir 600rr alınır.

cüzdanımda 9 tl ye aldıgım mp yılbaşı çekilişi çeyrek bileti var. zaman daralıyor dua et te böyük ikramiye bana çıksın. çekecem altına cbf1000+aksesuarlar

allah bana ben sana uzun iş dersen tavsiyem şudur

işten artmaz dişten artar.

bu konut kredisinde hep şöyle bir fantazi kurarım...devlet kontrolünde olduğu bankalar aracılığıyla 20 yıla kadar 0 faiz kredi sunsa ne kaybeder...hem bu bankaların belini kırar...hem sosyalist bir devletin görevlerinden biri bu olmalı...ne bilim vatandaşı bankaların sermayenin kucağına oturtur devlet yıllardır...halbuki madem aksın aklığını görelim...piyasayı salla sars en azından korkut...sermayenin köpeği yapma köpeği olma dimi...

evsahibide oldun öylemi nihayet...sevindim buna...valla büyük ikramiye vurursa sen aldığın evde durmazsın gayrı onu devretsen bana yeter...:queen:

Sevgili Metehan , 15-16.000 liralık bir motoru almak kadar üzerinde gönül rahatlığı binebilmekte çok önemli. Cc büyüdükçe bu meretlerin benzininden lastiğine ,yedek parçasından her birşeyine kadar masrafları katlanarak külfet haline gelebiliyor. Bilirimki her daim motor üzerindesin.Benzin canavarı olan 600 F ve bunun gibi aletlere canının çektiği her an doyasıya binebilirim diyorsan ona diyecek birşeyim yok....
Dilerim o ki sıkılmadan zorlanmadan canının çektiği kadar Hayabusa'lara binesin.

abi inan 15.000 e kadar yolu var benim kredilerin ve ödeme hususunda maaşın yarısını bile bağlayabilirim...o cesaret bende var...ama cesur olmak mesele değil...mesele sonrası iş güc ters giderse yusuflamak...1-2 taksit ödeyemezsem işte o zaman .ıçtım tabiri caizse...

büyük hayaller kurduğumda hep tosladım işim rast gitmedi...korkum ondan...

Zevkin veresiyesi olmaz. Olduğunu sanıyorsanız da o zevk değildir zaten.
Kısmetinizde varsa bir gün alırsınız elbet...

dostum ya ismeti ya kısmeti alacam elime bu yaz bakalım...:p

yapma metehan kaşıntı tutuyor beni deme böyle şeyler

abi krediyi patlatıyoz 1000 lik makinalarla Edirneye ciğer yemeye gidiyoruz senle nası ...:queen:

finansdan kredi cektım 5450 tl...aylık ödemesi 204 lira... toplamda 7300 tl ödeyeceğim...
bende de vardı 2000 tl ...motoru da sattım 1500 tl....
1 ay daha bekleyım hem para biriksin...

bakacağız güzel bir motora....:bounce::bounce:

hacı naptın 2000 gayme faiz sağlam...:p racerden güzel bir makinaya geçicen galiba...:p sende sollayacan bizi...:)

büyük bir motosiklet herkesin hayali üstelik forumdaki mesajlarını takip ettiğim kadarıyla da güzel bir makinenin üzerine yakışacak bir abiye benziyorsunuz :)

aslında borçlar hazır bitmişken ortalama bir motosikletle yola devam etmek en iyisi. senelerce bir banka borcuna dolayısı ile düzenli olarak aynı işe ve düzene bağımlı kalmak , daha fazla çalışmak az gezmek rüzgarın tadını kaçırabilir. daha az çalışarak alayım ve daha çok gezeyim mantığındayım ben.

diğer taraftan da motorcu riski seven adamdır yeni maceralar gerekli daha güzel bir egzoz sesi ve keyif için denemeye değer diyor içimden bir ses :):)

abicim şu borçsuz harçsız kıvranmadan bi mal mülk sahabısı olamadık ona yanarım...ya düşünüyorum da ayda 500 atsam kenara en az 2 yıl istikrarlı bir şekilde biriktirmem lazım bu kadar sabır da yok bende şahsen...ama 4000 e bi cbf 250 alsam onuda 5 yıl kullansam muhtemelen 2020 yılında 600 cc makinam olur...yüksek cc olursa zaten daha az gezeceğim kesin...:p

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
aslında sen hümanist biri olsan vi ar dı vorld vi ardı çildrın hesabı z1000 alacağın paranın dörtte biriyle bende matur sahabısı olurum...hayat paylaşmaktı hani...:queen: şaka şaka..:p
......

bu konut kredisinde hep şöyle bir fantazi kurarım...devlet kontrolünde olduğu bankalar aracılığıyla 20 yıla kadar 0 faiz kredi sunsa ne kaybeder...hem bu bankaların belini kırar...hem sosyalist bir devletin görevlerinden biri bu olmalı...ne bilim vatandaşı bankaların sermayenin kucağına oturtur devlet yıllardır...halbuki madem aksın aklığını görelim...piyasayı salla sars en azından korkut...sermayenin köpeği yapma köpeği olma dimi...

Motorsuz kalınca sosyalist olmuşsun. :p

abi başlığı görünce dedim acaba metehan abiye zorla kapan filan mı diyolar nedir?
(puhahaha)

ayda 1000km benzin 350 tl, aylık 150 tl lastik gideri, aylık 50 tl servis gideri, aylık 80 tl özel kasko, aylık 20 tl trafık sıgorta ve vergi, aylık mın 50 tl 'ucuzmuş zaten lazımdı ve 10 takside' giderleri... Ne etti!? Şimdi tekrar hesap aylık 1000km =günlük 30 km. Hafta içi 30, hafta sonu mın 200 den aylık toplam 1400 km. Şimdi baştan hesaplamalı. Motorun kendi taksidi hariç bile konut krd taksıdi olarak degerlendirilebılir.

abi sen sen ol krediden uzak dur yaşım 20 dedim gençim kredi çekim alim bir tane 250 cebere gitdim bankaya 8000 tl ye 10.450 tl ulan dedim 2500 tl hiç mi insaf yok durdum dedim napsam.
cıbırıda koymuşdum kafaya ya :D Ama 3 sene öde öde öde bitermi be hep aklında olcak beni bu kadar kasarken seni aile babası olarak strese daha fazla sokar. ipi kopardım gitdim grafik ve raklam tasarım kursuna yazıldım hem daha ucuz hem iett ile gidiyom :flower: hem kurs bitsin maaşım artıcak ciddi anlamda. :D o zaman atcaz köşeye 2013 ocakta motorum olcak ama kafam rahat olcak.

metehan bey araba alınır o fiyata farkındasınızdır. Aile babası önce bi arabalansa daha iyi değilmi. Motor için bu riske girmezdim ben olsam. Ama araba için olabilirdi. Yanına da daha sonra bi cbf 150 bir süre idare ederdi.

Motorsuz kalınca sosyalist olmuşsun. :p

E hacı bir para icat etmişiz ve o paranın kölesi olup maneviyattan uzaklaşmışız...Tayyip Erdoğanda bu köle düzeninin başında...Küba gibi olsak kötü mü yani...hayır hep tüketsek ne olur...parayla tüketim toplumu olduğumuzda da kaynaklar yine kuruyor...bir garip dünyadır...ama Japonyayı bu sosyalist sisteme dahil etmez isek yine motor falan sahabısı olamayız...:p

abi başlığı görünce dedim acaba metehan abiye zorla kapan filan mı diyolar nedir?
(puhahaha)

hoşgeldin hacı ne zaman dönüyosun Van'a...bi fotonu gördük nihayet...

ayda 1000km benzin 350 tl, aylık 150 tl lastik gideri, aylık 50 tl servis gideri, aylık 80 tl özel kasko, aylık 20 tl trafık sıgorta ve vergi, aylık mın 50 tl 'ucuzmuş zaten lazımdı ve 10 takside' giderleri... Ne etti!? Şimdi tekrar hesap aylık 1000km =günlük 30 km. Hafta içi 30, hafta sonu mın 200 den aylık toplam 1400 km. Şimdi baştan hesaplamalı. Motorun kendi taksidi hariç bile konut krd taksıdi olarak degerlendirilebılir.

hesabın aynen doğru...hafta sonu 250 km yapsam ki rahat yaparım bu hesap aynen tutar..kasko yaptırmam kaza bela olursa kaza yaptım süsü verip bi tutanakla masrafları çıkartırım..serde garagtersizlik var biraz...:paga içimi kararttın yav...kredi çekerken ödeme tablosunu gördüğümde nasıl daralıyorsam öyle oldum yani...:p

abi sen sen ol krediden uzak dur yaşım 20 dedim gençim kredi çekim alim bir tane 250 cebere gitdim bankaya 8000 tl ye 10.450 tl ulan dedim 2500 tl hiç mi insaf yok durdum dedim napsam.
cıbırıda koymuşdum kafaya ya :D Ama 3 sene öde öde öde bitermi be hep aklında olcak beni bu kadar kasarken seni aile babası olarak strese daha fazla sokar. ipi kopardım gitdim grafik ve raklam tasarım kursuna yazıldım hem daha ucuz hem iett ile gidiyom :flower: hem kurs bitsin maaşım artıcak ciddi anlamda. :D o zaman atcaz köşeye 2013 ocakta motorum olcak ama kafam rahat olcak.

helal olsun..kendine yatırım yapmışsın hayallerini ertelemişsin...gayet açık ve net bir karar...:rendeer:

üstelık konut kira getirisi var ve degeri artıyor

evet bu namussuz motorun değeri zaman içinde kayboluyor...

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:08 ----------

metehan bey araba alınır o fiyata farkındasınızdır. Aile babası önce bi arabalansa daha iyi değilmi. Motor için bu riske girmezdim ben olsam. Ama araba için olabilirdi. Yanına da daha sonra bi cbf 150 bir süre idare ederdi.

Bahadır Bey araba mevcut...:pbabamın ama bizim kullanımızda...hatta şu an kapıda ama emanet gibi bişey...ve ihtiyac pek yok...

F54

kanka bende sana katılmazsam içim rahat etmeyecek sabah büyük ihtimal ybr yolcu:p

kanka bende sana katılmazsam içim rahat etmeyecek sabah büyük ihtimal ybr yolcu:p

ahooovv ahooovv :p vay jackall...çeviriyon bi fırıldak ama bakalım kokusu çıkar yakında...:p

Al bi motor o zaman yaa amaaan kaç günlük dünyaa :p

şöyle de düşünüyom aga...şimdi parayı krediyi motora bağlayınca yatacak mesela şimdi...:p ee ne anladım ben bundan...yani binemicem...ben 10 lira benzin alırken elim titrer...şimdi benim zihniyetimdeki pinti bi adam nası 50-100 liralık benzin alsın...haydi burdan yak birde...yani değil çap yarıçapım bile yetmez...:p

F54

yok kanka fırıldak falan yok çiçek çikolata senden koray ın kıçı kırık ybr talip olacağız haberin olsun....:queen:

---------- Post added at 01:26 ---------- Previous post was at 01:24 ----------[/SI

yok kanka fırıldak falan yok çiçek çikolata senden koray ın kıçı kırık ybr talip olacağız haberin olsun....:queen:

nası yav...Korayın makinayımı alıyosun yoksa...Handikap Koray bahsetmedi...olum ne işler çeviriyonuz...:psen Koraya ..Koray bana...sonra ben hepinize falan gibi bişeymi bu ..anlamıyorum...:queen:

ikinizde çapulcu yeberecisiniz sonucta...:queen:

acil uyumam lazım agannis...çokk yorgunumm...yarın ararım seni...

hayırlı geceler değerli arkadaşlar...

Son düzenleme:
Bir zamanlar 100 milyarlarla ifade edilen (2005 in rakamlarıyla) borcum vardı ama 2 katlı evim 2002 model bi arabam 600 F motorum vardı şu an bi kaç bin liralarla ifade edilebilen borcum var bir dairem var 78 model bi arabam ve 100 KH cub cinsi bi motorum var cebimdede yaza gv 250 ile girmek için 2500 lira param var :p ve ŞİMDİ DAHA MUTLUYUM :cherry::cat:

F54

nası yav...Korayın makinayımı alıyosun yoksa...Handikap Koray bahsetmedi...olum ne işler çeviriyonuz...:psen Koraya ..Koray bana...sonra ben hepinize falan gibi bişeymi bu ..anlamıyorum...:queen:

ikinizde çapulcu yeberecisiniz sonucta...:queen:

acil uyumam lazım agannis...çokk yorgunumm...yarın ararım seni...

hayırlı geceler değerli arkadaşlar...
abi onun haberi yok bakalım aklını çelersek olursa olur yani bakalım yoldan çıkacak mı?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar