Üzerimde ki Mahalle Baskısı...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
triporter iyi gider meteye

images

Yaw metem sen hiç yerinde durmazmısın. Sen hiç akıllanmaz uslanmazmısın. Sana saplanan borç ve faizlerinden hiç mi ders almadın. Öğrenemedinmi sabretmen gerektiğini.

Arkadaşlar hesabı saolsunlar ortaya koymuşlar.

Daha ne kıvranıyorsun.

Madem borç ödeyebiliyorsun madem düzenli fakat ilerisi belirsiz bir işin var.

Biraz kendini sıkarsın 1 sene kenara para atarsın.

Al sana huzurlu ve moturlu panda smileyi.

1 yıl boyunca her ay 500 lira kenara at olmadı bana getir baba. Ben senin için saklayayım.

Hatta geç kaldığında seni arayıp bankacıların sarfettiği o rahatsız edıcı hakaret boyutundaki kelimelri düzenli olarak suratına çarpayım.

Hem faiz ödememiş olursun hemde sene sonunda 6.000 Liran olur.

O paraya süper bi 250 cc alıp 1 yıl daha para biriktirerek....... aynı senaryo işde

Mesele sabretmekte. Ayrıca kriterlerini de bu kadar yukarıda tutmamalısın. Ağzını açıyorsun 600 cc kapatıyorsun 1000 cc ne dır bu yaa 4 silindir demek 1 evlat masrafı kadar ağır bir yuk demek.

Evladın için bir gelecek hazırlamak mi önemli yoksa limitsiz egonu tatmin etmek mi ?

Kankam bu dünyaya bir defa geliyoruz..bilmiyorum benim düşüncem bu..bugün istediğime binemiyeceksem, olduda doktor bana 1 ay ömrün kaldı dedi o zman mı bineyim..nasıl olsa ölümlü dünya .. iyi bir iş bulduktan sonra gelsin er 6 gerisi yalan dolan.. mondiale devam edersen artık artçım olursun :queen:

aylık 200 TL abi...
evli de değilim...
maaş da iyi...dokunmaz yani...:bounce:

ya hacı 200 az ama sonucta faiz malum...neyse ilerleyen yaşlarda bu yaptığının ne kadar anlamsız olduğunu anlayacaksın...faizi yayıp taksidi düşürmek işine geliyor belki ama zararda olan sensin...

kanka bende sana katılmazsam içim rahat etmeyecek sabah büyük ihtimal ybr yolcu:p

noldu hacı yolcu molcu diyodun...

Bir zamanlar 100 milyarlarla ifade edilen (2005 in rakamlarıyla) borcum vardı ama 2 katlı evim 2002 model bi arabam 600 F motorum vardı şu an bi kaç bin liralarla ifade edilebilen borcum var bir dairem var 78 model bi arabam ve 100 KH cub cinsi bi motorum var cebimdede yaza gv 250 ile girmek için 2500 lira param var :p ve ŞİMDİ DAHA MUTLUYUM :cherry::cat:

abi sana buralardan bomba bir gv 250 buluruz yaza sen rahat ol...istasyonda gördüğüm araban harbiden külüstür be abi...:queen:

ayıptır sorması o borcu nasıl yaptın...

abi onun haberi yok bakalım aklını çelersek olursa olur yani bakalım yoldan çıkacak mı?

Koray arabasıyla motorunu satmaz hatta mezarına bile gömdürür yanyana yatar öyle garip bi adam...canını al arabasıyla motörünü alma...:p araba galiba babasının ana benim diye bizi yiyor bu arada ...:queen:

:) znx ile iki resim koyda accıh keyfimiz yerine gelsin yaw :cherry:

ya ganga iyi hatırlattın bi ara çekem şov tivide...motörün sağ altında siyah bi yer var ya...hani yuvarlak su soğutmamıdır nedir...:p onun dış kapağının vidası düşmüş galiba takır tukur ses geliyor hacı...gazı verdikce oradan deli ses geliyor aga...

senı bır tek europan tasır abı

abi var ya aslında bi yamaha fjr 1300 fena olmazdı...

triporter iyi gider meteye

url]

hacı selamlar...sen yeni üyesin ama içimden bir ses diyor ki dersansport eski üyelerden biri...genelde yanılmam...:p

Yaw metem sen hiç yerinde durmazmısın. Sen hiç akıllanmaz uslanmazmısın. Sana saplanan borç ve faizlerinden hiç mi ders almadın. Öğrenemedinmi sabretmen gerektiğini.

Arkadaşlar hesabı saolsunlar ortaya koymuşlar.

Daha ne kıvranıyorsun.

Madem borç ödeyebiliyorsun madem düzenli fakat ilerisi belirsiz bir işin var.

Biraz kendini sıkarsın 1 sene kenara para atarsın.

Al sana huzurlu ve moturlu panda smileyi.

1 yıl boyunca her ay 500 lira kenara at olmadı bana getir baba. Ben senin için saklayayım.

Hatta geç kaldığında seni arayıp bankacıların sarfettiği o rahatsız edıcı hakaret boyutundaki kelimelri düzenli olarak suratına çarpayım.

Hem faiz ödememiş olursun hemde sene sonunda 6.000 Liran olur.

O paraya süper bi 250 cc alıp 1 yıl daha para biriktirerek....... aynı senaryo işde

Mesele sabretmekte. Ayrıca kriterlerini de bu kadar yukarıda tutmamalısın. Ağzını açıyorsun 600 cc kapatıyorsun 1000 cc ne dır bu yaa 4 silindir demek 1 evlat masrafı kadar ağır bir yuk demek.

Evladın için bir gelecek hazırlamak mi önemli yoksa limitsiz egonu tatmin etmek mi ?

usta bu para biriktirmek hususu zor yav...hele ki bu zamanda...az binim öz binim olayındayım abicim...kıvranıyorum agam inan...

Kankam bu dünyaya bir defa geliyoruz..bilmiyorum benim düşüncem bu..bugün istediğime binemiyeceksem, olduda doktor bana 1 ay ömrün kaldı dedi o zman mı bineyim..nasıl olsa ölümlü dünya .. iyi bir iş bulduktan sonra gelsin er 6 gerisi yalan dolan.. mondiale devam edersen artık artçım olursun :queen:

ohoo bir kez geliyoz dünyaya dersen banka soyalım derim o zaman hacı...o mantık yanlış hacı...bak tutuşuyoruz ikimizde meslek yok gelecek yok çulsuz çulsuz dolanıyoz ortalıkta...bir er 6 n en azından o çulsuzluğu örter fakirin ekmeği umut hesaabı...:p

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Eski üye değilim yeni üyeyim ama için sana kaynadı yakında çalışıyoruz :)

İşte büyük boksör dersansportu alt edebilecek tek yiğit metehan!! Senle iyi gecınmeye çalışıyo aldanma!! :p

Çaktırma bende farkındayım da adam farklı bi renk kattı foruma ondan ses çıkarmıyorum. :p

Çaktırma bende farkındayım da adam farklı bi renk kattı foruma ondan ses çıkarmıyorum. :p

yani mt yönetim ara ara zulmetmiştir bazı değerli arkadaşları harcamıştır keyfe keder...canı yanmıştır ne bilim işte...:p en güzelini yapmış...sen glock ve dersansport zaten muhteşem fantastik üçlü oldunuz...:p

Motosikleti
Suzuki GSX-S 1000 F ...S..... CGSUKİ 250 MELEZ KROSS
ya hacı 200 az ama sonucta faiz malum...neyse ilerleyen yaşlarda bu yaptığının ne kadar anlamsız olduğunu anlayacaksın...faizi yayıp taksidi düşürmek işine geliyor belki ama zararda olan sensin...

ne yapalım abi....özel sektörde çalışarak birşeyin sahibi olamıyoruz....
yapacak bir şey yok borç harç ufak tefek birşeyler sahibi olacagız....

ha dersenki ben sana faizsiz 20000 tl borç veririm dersen hemen almaya geliyim....:p

yav ganga yanlış anlama ama senin makinanın .ötü başı oynuyor....kendimi hiç güvende hissetmiyorum....:p

bugün kaldırıma çıktım bir belediye çukuru vardı...neredeyse içine düşüyordum..Allahın zopası yok...zincirlikuyu mezarlığı az geç tam akbankın önünde kaldırımda terste giderken çukur yanında geçeyim dedim...dengem bozuldu...ayağımı (boyum uzun diye) çukurun iç kısmına kenara dengeli bir şekilde durdum...ama nası bi dengede kaldıysam ha çukurun içine devrildim devrilcem...bir öğrenci geçiyoru ganga gel bi uçuyum dedim aşağıya...çocuk son anda tuttu ben ve motoru...çukur derin değil ama içine düşecek kadar derin..kaldırımı kazmışlar aga...neyse senin o grenaj bağlantı yerinden çıktı elimle uğraştım ama içine geçiremedim tıkır tıkır ediyor...ne bilim aga motor daş gibi ama kasa leyla yani...sırf o bağlantı yeri çıktı diye (sol alt ayak korma yeri alt kısmı) nası ses yapıyo görmen lazım...takır tukur ediyor...ama bugün çok işlerim vardı nası bi elim ayağım oldu görmen lazım...gayrettepe...fındıklı...çağlayan..çemberlitaş vs...

O nasıl bir mahlukatmış seni ve motoru tutabilmiş bravo.10 kaplan gücü bu olsa gerek kanka

abi sana buralardan bomba bir gv 250 buluruz yaza sen rahat ol...istasyonda gördüğüm araban harbiden külüstür be abi...:queen:

ayıptır sorması o borcu nasıl yaptın...

:p sorma hele şimdi komple soyduk toplamak için işin kötüsü birde toplayamadık öyle çıplak bi vaziyette yatıyor evin arkasında iyimi :( borca gelince bi zamanlar esnaflık yapıyordum yıldızlara taş atar bi durumdaydım yani metecim :pr: ama şu an daha mutluyum emin ol :cat:

22 yaşındayım tüm mahallemde tüm köyümde hatta tüm ilçede neredeyse motosikleti olmayan arabası olmayan bisikletle ulaşım sağlayan tek adam benim..... ha krediyle bende bilirim almayı araba motor ama sıkıntıya girmek istemiyorum geçen yıl 5 kişi 600CC lik motor çektiler havaları binbeşyüzdü şu an hepsi sattılar motorları kredileri ödeyemediler.... 5 ay sonra okulum bitiyo ama bankada çalışmak için birde lisans almam gerekiyodu 2 milyarı motora verebilirdim ama ben gidip lisansa yatırdımki daha fazla para kazanıp daha iyi motorlar alabileyim... ben bu deli yaşımda çılgınlık yapmıyosamki abi senin hayli hayli yapmaman daha mantıklıdır.

ne yapalım abi....özel sektörde çalışarak birşeyin sahibi olamıyoruz....
yapacak bir şey yok borç harç ufak tefek birşeyler sahibi olacagız....

ha dersenki ben sana faizsiz 20000 tl borç veririm dersen hemen almaya geliyim....:p

750-1000 lira geliri olup fantastik bir ulaşım aracına 20.000 lira vermek de ayrı bir tez konusu...:p

atalarımız demiş ki...ayağını yorganına göre uzat...:p

750 lira maaş alan arkadaşlarda ıphone 4 görünce ayrıca şaşırıyorum...:)

O nasıl bir mahlukatmış seni ve motoru tutabilmiş bravo.10 kaplan gücü bu olsa gerek kanka

Düşünüyorum düşünüyorum aklım izanım almıyor,saygıyla eğiliyorum o öğrencinin önünde

aga eleman benim devrilmemi önledi...sadece iterek dengede durmamı sağladı...ama ittiği taraf duvar...:p

abi

:p sorma hele şimdi komple soyduk toplamak için işin kötüsü birde toplayamadık öyle çıplak bi vaziyette yatıyor evin arkasında iyimi :( borca gelince bi zamanlar esnaflık yapıyordum yıldızlara taş atar bi durumdaydım yani metecim :pr: ama şu an daha mutluyum emin ol :cat:

vay be..esnaflıktan...tcdd köşelerine hemi abey...:p film olacak hayat hikayesi...ama ticaretde çok olurmuş böyle batmalar çıkmalar...

22 yaşındayım tüm mahallemde tüm köyümde hatta tüm ilçede neredeyse motosikleti olmayan arabası olmayan bisikletle ulaşım sağlayan tek adam benim..... ha krediyle bende bilirim almayı araba motor ama sıkıntıya girmek istemiyorum geçen yıl 5 kişi 600CC lik motor çektiler havaları binbeşyüzdü şu an hepsi sattılar motorları kredileri ödeyemediler.... 5 ay sonra okulum bitiyo ama bankada çalışmak için birde lisans almam gerekiyodu 2 milyarı motora verebilirdim ama ben gidip lisansa yatırdımki daha fazla para kazanıp daha iyi motorlar alabileyim... ben bu deli yaşımda çılgınlık yapmıyosamki abi senin hayli hayli yapmaman daha mantıklıdır.

helal olsun sana dostum...Allah yardımcın olsun...eğitimli nitelikli seçkin bir birey olacağın günler yakındır...

Hajım, kaşıntının nasıl bir kaşıntı olduğunu biliyorum. Adamın rüyalarına girmeye başlıyor bir noktadan sonra gerçekten.
Borç her halükarda ödenir mantığında düşünüyorum ben. Tek koşul... Ayaklarımızın üzerinde duruyor muyuz? çalışıyor muyuz?
Senin dediğin "Yarın ne olacağımız belli olmaz" cümlesi anahtar cümle burada... Eğer öyle bir garantin yoksa, işten çıkartılırsan tazminat falan gibi garantilerin yoksa,
girme babacım banka borcuna, banka dediğin vampir. Ne çoluk çocuk aç kalıyormuş ona bakar, ne evin barkın gidermiş ona bakar. Ha bi şekilde ödenir borç, peder diyosun araba diyosun vs vs..
Ama erkek adamın bir de bunun kahrını çekmesi var.

Yukarda bi teklif var bak, ciddi ciddi düşün onu.
Sen ne kadar para ödeyebilirsin kredi borcu olarak hesapla.
Güvendiğin bir arkadaşına, ver aylık olarak parayı. Otomatik ödemeye bağla hatta.
Kredi ödüyormuş gibi. Her ay öde... kendin biriktirmeye çalışma olmaz hakkaten çünkü...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar