Uzak Durduğunuz Motorlar...

Motosikleti
Forza250-cygnusL
neden hocam manisalıyım ben ondan sordum hiç kötü mal satan biri ile rastlaşmadım
Yukarıda cevap vermiştim...
Kötü mal sattıklarını söylemedim zaten...
İçinden geçiyorlar demiştim...
Aynı şey otomobilde de geçerli.. İzmirliler genelde uzak durur 45 plakadan :)

Motosikleti
Honda Forza (NSS250)
olduğu yerde yana devrime hobisi olanlar, otoparkta geri geri kuş uçarken tavuk çarpanlar.

Ne kadar aşık olsamda yorgun bir iki zamanlı motor almam, keko tipli adamın sattığı motoru almam, tamirci motoru almam, plakasına isim yazan , sağına soluna king kong vs sticker yapıştırılan motoru almam, kitle yükseltilmiş motoru almam, basit tamirini yapamayacağım bol elektronikli uzay filmlerinden çıkma görünümlü motorları almam ve son olarak mülteci malı almam. Tekerinize taş değmesin.

F54

İlanda açıklama yapmaya üşenen
Sticker denen yapışkanları dahi aksesuar diye yazan.
Aynasını kapatıp foto çeken.
Kapanabilir plakası olan.
"Lastikler bir sezon dahi çıkarabilir" diyen.
Orjinal bile olsa motordan büyük egzozu olan ( Trk 502 gibi )
Kayda değer hasar kaydı olan
Üzerinde CF Moto yazan,
Motorunun pis, kirli şekilde fotolarını çeken vb ilanlara hiç bakmam.
sticker dediğin yapışkanların dudak uçuklatan fiyata satılanları var benim bir arkadaş tenere 660 a yaptırmıştı full set
motorda bu gün 200k lık aksesuar vardı o set motora farklı bir hava katmıştı motoru gören dönüp bir daha bakıyordu
bu tarz setlerden bahsediyorum

Motosikleti
HONDA HORNET 750, HONDA PCX 125, YAMAHA X MAX 250 Tech Max
Her türlü sıfır km veya 2. el hint üretimi motorlar. Marka menşei farketmeksizin. Bajaj, Ktm, Hero, Yamaha, Honda....

Motosikleti
1190 ADV
Bir kizilderili atasozu der ki;

Hakirden harac,
Fakirden arac alinmaz.

Zengin arkadasimin arabasi ppf kapli, haftada 1 ic-dis yikaniyor, yilda 2 kez detayli ozon temizligi yapiliyor, kapali otoparkta tutuluyor, yaz lastigi kis lastigi servis bakimi zarti zurtu derken prenses gibi bir hayat yasiyor arabaaa:)

Fakir arkadasimin arabasi yilda 2 kez evden uzatma kablosu ile calistirilan bim süpürgesi ile temizleniyor, yagmur camur kis sicak yarisi kaldirimin ustunde sokaktaki veletlerin darbeleri ile mucadele ediyor, mahalle ustasinda yarim yamalak bakim goruyor, koye gidiyor, kurban tasiyor.

Sonuc, fakirden araba alinmaz. Motor da alinmaz.

Bu konuda şöyle bir ayrım da var ama... Çok zengin içinde bazı araçlar değerli olmaz. Parçalarcasına kullanır.. çünkü zarar ederim birşey olur korkusu hissetmez. Yenisini alma gücü vardır.
Bunun yanında güç bela bir araç alan içinde çok zor ulaştığı için çok da değer verir.

Yani fakirden araç alınmaz lafı her zaman geçerli değil.

• Beğen
Tepkiler: F54
Motosikleti
Hero Dash125
Hadi biraz sohbet edelim,

İkinci el motosiklet alırken uzak durduğunuz tercih etmediğiniz motosikletler ve gerekçeniz nedir ?

Bakımlı temiz olması açısından değil sormak istediğim, marka yada modelde değil.

Örnek veriyorum, almak istediğim motosikletin ilanlarına bakıyorum. Çok temiz de olsa ben ön farına aslan kaplan gözü çıkarması yapıştırılmış bir motosikleti almam. Aftermarket egzoz seven biri olarak, motosikletin orjinal egzozu yoksa yine almam. Orjinal plakalığı / çamurluğu olmayan motoru almam. Butür hususlar motosiketin eski kullanıcısının motosiklete verdiği değeri yada kullanıcının tarzını yansıtıyor bence.

Varmı eleme unsuru kabul ettiğiniz şeyler ?
Ben motordan anlamam. İkinci el alırsam lafa bakarım laf mı diye, adama bakarım... 🤣 Hakikaten ben adamı dinlerim. Tavırları motora nasıl davrandığını anlatır bana.

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
manisalılar kötü mal satmazlar deyince aklıma geldi, iş yerinde mola sırasında 5 ustayız ve muhabbet 3 kişi arasında oluyor ve diğer 2 kişi bizi dinliyor, ben, abim ve diğer usta, muhabbet şöyle;

+ben: abi yazılım atınca motorun ömrü kısalıyormuş ama.
-abim: çok zararı yokmuş, arıza yapana kadar satarım zaten.
+usta: araba benim değil mi? istediğimi yaparım.
-ben: tabi yani binmek için aldın ve nasıl istiyorsan öyle binersin, peki satarken yazılımı orjinale çevirir misiniz?
+abim: orjinal yapacaksın tabi, fiyat düşürürler yoksa.
-usta: fiyat düşer zarar edersin, mecbur yazılımı düzelltireceksin.
+ben: iyi de bu kalleş şekilde ayıplı mal satmak ve insanları dolandırmak demek, kul hakkı bu, başka insanların hakkına giriyorsunuz?
-abim: sen bu kafayla doğru dürüst mal sahibi olamazsın.
+usta: herkes öyle yapıyor, bir tek senle mi düzelecek?
-ben: ben kendimden sorumluyum, gururuma yediremem, vicdanım el vermez benim.

sıkıcı bir muhabbetti ve benim özlü sözlerimden gram ikna olmadılar, her fırsatta milleti dolandıracaklarını garanti edebilirim.. bizi dinleyen ustalardan bir tanesi de böyle tiplerden, 5 kişi arasında sadece 2 kişi normal, diğerleri eski akp li olmaları da ilgin. tesadüf değil mi? biri öz abim bile olsa durum bu.

Motosikleti
Ducati 848, Suzuki SV650
Motor almayalı bayağı oldu ama:

- CFMoto, R25, MT-07/09 gibi apaçi mıknatısı motorlardan (düzgün kullananları tenzih ederim ama bu motorların kitlesi olmasa Zafer Akçay materyal yetersizliğinden her pazar video koyamazdı),
- Ufak süsleme amaçlı stickerlar dışında Instagram adı, kurt, aslan, öküz gözü, efendime söyleyeyim bilimum sticker yapıştırılmış motorlardan,
- Hasar kaydı hakkında kısa ve net bir şekilde açıklama girmek yerine şöyle oldu böyle oldu arkadan girdiler zaten hata tamamen ondaydı diye masallar anlatan ilanlardan,
- Herhangi bir işlem, tamir geçmişi, detay sorulduğunda agresifleşen, "alacaksan al kardeşim" moduna geçen adamlardan,
- "TR'de tek", "Kule iniş izni vermedi satıyorum ", "Egzozu bacına girse şükredersin pampaaa" tarzı başlıklarla çıkılmış ilanlardan her zaman kaçındım, şimdiye kadar başım ağrımadı. Bunun dışında garantisi bitmiş Çinli de alırım, beş kere düşmüş Hintli de alırım, on yaşında Avrupalı da alırım, 150bin kilometrede Japon da alırım.

Motosikleti
Ns200 15"
manisalılar kötü mal satmazlar deyince aklıma geldi, iş yerinde mola sırasında 5 ustayız ve muhabbet 3 kişi arasında oluyor ve diğer 2 kişi bizi dinliyor, ben, abim ve diğer usta, muhabbet şöyle;

+ben: abi yazılım atınca motorun ömrü kısalıyormuş ama.
-abim: çok zararı yokmuş, arıza yapana kadar satarım zaten.
+usta: araba benim değil mi? istediğimi yaparım.
-ben: tabi yani binmek için aldın ve nasıl istiyorsan öyle binersin, peki satarken yazılımı orjinale çevirir misiniz?
+abim: orjinal yapacaksın tabi, fiyat düşürürler yoksa.
-usta: fiyat düşer zarar edersin, mecbur yazılımı düzelltireceksin.
+ben: iyi de bu kalleş şekilde ayıplı mal satmak ve insanları dolandırmak demek, kul hakkı bu, başka insanların hakkına giriyorsunuz?
-abim: sen bu kafayla doğru dürüst mal sahibi olamazsın.
+usta: herkes öyle yapıyor, bir tek senle mi düzelecek?
-ben: ben kendimden sorumluyum, gururuma yediremem, vicdanım el vermez benim.

sıkıcı bir muhabbetti ve benim özlü sözlerimden gram ikna olmadılar, her fırsatta milleti dolandıracaklarını garanti edebilirim.. bizi dinleyen ustalardan bir tanesi de böyle tiplerden, 5 kişi arasında sadece 2 kişi normal, diğerleri eski akp li olmaları da ilgin. tesadüf değil mi? biri öz abim bile olsa durum bu.
Dürüstlük ve doğruluk hiç bir zaman mükafatsız kalmaz, maalesef kötü zamanlarda yaşıyoruz. 9879823749823749823 kişi gelip bir doğruya yanlış dese o yine doğrudur aynı şekilde tam terside. İnsanlarımız maalesef git gide ahlakını yitiriyor ve sadece menfaat üzerine iş yapmaya çalışıyorlar.

İnanç ne olursa olsun ilk önce ahlak.

Yani fakirden araç alınmaz lafı her zaman geçerli değil.

Burada cüzdansal fakirlikten ziyade ruhsal fakirlik önem kazanıyor. Cepte para var ama ruh başka, içi içini kemiriyor. Yılda bir yağ değiştirmeye "tüketim toplumu bunlar" kafasıyla bakıyor. İkinci yılına gelince lastik zayıfladı diye değiştiriyorsun, ya kalkıp yine tüketim toplumu tiradı atıyor, ya da "biz ölümlüler bıkbık cıkcık" edebiyatı başlıyor. 1.500.000 TL fiyat etiketli motosiklet almış, cüzdanı fena değil yani, ama yağ alacağı zaman 50 cent'e göre karar veriyor. Tamam gerek yoksa 50 cent bile fazla harcama ama, tercihin belirleyici noktası o olmasın.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Dürüstlük ve doğruluk hiç bir zaman mükafatsız kalmaz,...
İnanç ne olursa olsun ilk önce ahlak.

Çok isterim ilk cümlene katılmak, ama maalesef mümkün değil =)
Kanıksanmış kemiklere işlemi fakirlik var bu topraklarda, durum böyle iken herkesin bir günlük çıkarından başka bir şeyi düşünmeden yaşadığı bir toplum oluyorsun. Bu 20 sene önce de "o kadar" farklı değildi.

Dürüstlük ve doğruluk kendi tercihin olduğu zaman çekilebilir olur sadece. Bunun fark edilmesini, hakkaniyetle karşılık bulmasını, mükafatlandırılmasını beklemek ya da öyle olacağını düşünmek ancak hayal kırıklığı olarak karşılık bulur diye düşünüyorum.

Motosikleti
Ns200 15"
Çok isterim ilk cümlene katılmak, ama maalesef mümkün değil =)
Kanıksanmış kemiklere işlemi fakirlik var bu topraklarda, durum böyle iken herkesin bir günlük çıkarından başka bir şeyi düşünmeden yaşadığı bir toplum oluyorsun. Bu 20 sene önce de "o kadar" farklı değildi.

Dürüstlük ve doğruluk kendi tercihin olduğu zaman çekilebilir olur sadece. Bunun fark edilmesini, hakkaniyetle karşılık bulmasını, mükafatlandırılmasını beklemek ya da öyle olacağını düşünmek ancak hayal kırıklığı olarak karşılık bulur diye düşünüyorum.
Yaptığı işler sonucunda günün sonunda yatağa rahat girip uyuyorsa daha başkasından mükafat beklemeye gerek yok bence :), işi gücü yalan dümen ve kolpa olan adamında ben yatağında rahat rahat uyucağını düşünmüyorum.

F54

Yaptığı işler sonucunda günün sonunda yatağa rahat girip uyuyorsa daha başkasından mükafat beklemeye gerek yok bence :), işi gücü yalan dümen ve kolpa olan adamında ben yatağında rahat rahat uyucağını düşünmüyorum.
en rahat uyuyan tipler ne kadar yavşaklık varsa hepsini yapan piyasa böyle ben ne yapayım aga diyen tipler
dünya bunlara güzel ne ilahi adalet nede normal adalet bunlara dokunmuyor

Olduğu yerde düşen motordan niye uzak durulur arkadaş? 2 tekerlekli değil mi bu aletler, tabii ki durduğu yerde düşebilir. Motoru aldığım ilk gün ışıkta beklerken yorgunluktan sola devrilmiştim, ben şimdi ilan verdiğimde durduğum yerde düştüm yazamayacak mıyım? 😂 Önceki motorumda yan ayağı açtım sanıp açamamıştım, yine devirmiştim.

benım tek bır kuralım oluyor motor farketmez piyasa altına verenlerden uzak dururum her zaman.
sımdı x motoru bakıyorum 2023 model dıyelım,aynı km dekı motoru bırı 60 yazıyor,dıgerı 50.
açıklamaya bakıyorsun ıkısıde sözde kazasız belasız sorunsuz..
ıste bu noktada 50 ye satana guvenemıyorum (kı hıc şaşmadı bugune kadar) cunku gerçekten motoruna temız bakmış bır ınsan pıyasa altına vermek ıstemez kolay kolay.sonucta para havadan gelmıyor herkez emek verdı paralarla alıyor bu motorları.
ucuza verenler ya parasında hıle hurda olanlar,yada motoruyla kazaya belaya karışmıs,mekanık sıkıntıları olan motorlar oluyor genelde.ama gelıpte ıste sana bu mekanık sorunları yada karıştı kazaları söylemez bu yuzden ucuza verıyorum demez.burda işte derin psikoloji olayı devreye giriyor.

Motosikleti
Ns200 15"
en rahat uyuyan tipler ne kadar yavşaklık varsa hepsini yapan piyasa böyle ben ne yapayım aga diyen tipler
dünya bunlara güzel ne ilahi adalet nede normal adalet bunlara dokunmuyor
Benim öyle gördüğüm insanlar uzaktan bakınca kârda gibi duruyorlar ama aslında bir çok şeyden mahrumlar. Onlar yaşadıkları sahteliklerden ötürü hep yalan dünya da yaşarlar, artık öyle bir gözleri kör olurki sizin bizim aldığım zevklerin çeyreğini alamazlar veya bir durumda sağlıklı düşünemezler. Genelde böyle insanlarda hep birilerinin varlığına güvenip hareket ederler, eğer güvendiği kişiler ortadan kalkarsa kendileride dımdızlak ortada kalır, kimse yaşattığını yaşamadan ölmez.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar