- Motosikleti
- Ns200 15"
Muhtemel sonum benimde böyle olacak gibi.Yok başka bir manyak daha buldum, adamın Er6F'i 184.000'de ve 10-15000 km önce adam kendisi rektefiye etmiş, tam bir manyak.
Son düzenleme:
Muhtemel sonum benimde böyle olacak gibi.Yok başka bir manyak daha buldum, adamın Er6F'i 184.000'de ve 10-15000 km önce adam kendisi rektefiye etmiş, tam bir manyak.
neden hocam manisalıyım ben ondan sordum hiç kötü mal satan biri ile rastlaşmadım45 plakalı motora yanaşmam bile![]()
Yukarıda cevap vermiştim...neden hocam manisalıyım ben ondan sordum hiç kötü mal satan biri ile rastlaşmadım
ha görmedim kusura bakma anladım hocamYukarıda cevap vermiştim...
Kötü mal sattıklarını söylemedim zaten...
İçinden geçiyorlar demiştim...
Aynı şey otomobilde de geçerli.. İzmirliler genelde uzak durur 45 plakadan![]()
sticker dediğin yapışkanların dudak uçuklatan fiyata satılanları var benim bir arkadaş tenere 660 a yaptırmıştı full setİlanda açıklama yapmaya üşenen
Sticker denen yapışkanları dahi aksesuar diye yazan.
Aynasını kapatıp foto çeken.
Kapanabilir plakası olan.
"Lastikler bir sezon dahi çıkarabilir" diyen.
Orjinal bile olsa motordan büyük egzozu olan ( Trk 502 gibi )
Kayda değer hasar kaydı olan
Üzerinde CF Moto yazan,
Motorunun pis, kirli şekilde fotolarını çeken vb ilanlara hiç bakmam.
backyarddesign.de
Bir kizilderili atasozu der ki;
Hakirden harac,
Fakirden arac alinmaz.
Zengin arkadasimin arabasi ppf kapli, haftada 1 ic-dis yikaniyor, yilda 2 kez detayli ozon temizligi yapiliyor, kapali otoparkta tutuluyor, yaz lastigi kis lastigi servis bakimi zarti zurtu derken prenses gibi bir hayat yasiyor arabaaa
Fakir arkadasimin arabasi yilda 2 kez evden uzatma kablosu ile calistirilan bim süpürgesi ile temizleniyor, yagmur camur kis sicak yarisi kaldirimin ustunde sokaktaki veletlerin darbeleri ile mucadele ediyor, mahalle ustasinda yarim yamalak bakim goruyor, koye gidiyor, kurban tasiyor.
Sonuc, fakirden araba alinmaz. Motor da alinmaz.
Ben motordan anlamam. İkinci el alırsam lafa bakarım laf mı diye, adama bakarım...Hadi biraz sohbet edelim,
İkinci el motosiklet alırken uzak durduğunuz tercih etmediğiniz motosikletler ve gerekçeniz nedir ?
Bakımlı temiz olması açısından değil sormak istediğim, marka yada modelde değil.
Örnek veriyorum, almak istediğim motosikletin ilanlarına bakıyorum. Çok temiz de olsa ben ön farına aslan kaplan gözü çıkarması yapıştırılmış bir motosikleti almam. Aftermarket egzoz seven biri olarak, motosikletin orjinal egzozu yoksa yine almam. Orjinal plakalığı / çamurluğu olmayan motoru almam. Butür hususlar motosiketin eski kullanıcısının motosiklete verdiği değeri yada kullanıcının tarzını yansıtıyor bence.
Varmı eleme unsuru kabul ettiğiniz şeyler ?
Dürüstlük ve doğruluk hiç bir zaman mükafatsız kalmaz, maalesef kötü zamanlarda yaşıyoruz. 9879823749823749823 kişi gelip bir doğruya yanlış dese o yine doğrudur aynı şekilde tam terside. İnsanlarımız maalesef git gide ahlakını yitiriyor ve sadece menfaat üzerine iş yapmaya çalışıyorlar.manisalılar kötü mal satmazlar deyince aklıma geldi, iş yerinde mola sırasında 5 ustayız ve muhabbet 3 kişi arasında oluyor ve diğer 2 kişi bizi dinliyor, ben, abim ve diğer usta, muhabbet şöyle;
+ben: abi yazılım atınca motorun ömrü kısalıyormuş ama.
-abim: çok zararı yokmuş, arıza yapana kadar satarım zaten.
+usta: araba benim değil mi? istediğimi yaparım.
-ben: tabi yani binmek için aldın ve nasıl istiyorsan öyle binersin, peki satarken yazılımı orjinale çevirir misiniz?
+abim: orjinal yapacaksın tabi, fiyat düşürürler yoksa.
-usta: fiyat düşer zarar edersin, mecbur yazılımı düzelltireceksin.
+ben: iyi de bu kalleş şekilde ayıplı mal satmak ve insanları dolandırmak demek, kul hakkı bu, başka insanların hakkına giriyorsunuz?
-abim: sen bu kafayla doğru dürüst mal sahibi olamazsın.
+usta: herkes öyle yapıyor, bir tek senle mi düzelecek?
-ben: ben kendimden sorumluyum, gururuma yediremem, vicdanım el vermez benim.
sıkıcı bir muhabbetti ve benim özlü sözlerimden gram ikna olmadılar, her fırsatta milleti dolandıracaklarını garanti edebilirim.. bizi dinleyen ustalardan bir tanesi de böyle tiplerden, 5 kişi arasında sadece 2 kişi normal, diğerleri eski akp li olmaları da ilgin. tesadüf değil mi? biri öz abim bile olsa durum bu.
Yani fakirden araç alınmaz lafı her zaman geçerli değil.
Dürüstlük ve doğruluk hiç bir zaman mükafatsız kalmaz,...
İnanç ne olursa olsun ilk önce ahlak.
Yaptığı işler sonucunda günün sonunda yatağa rahat girip uyuyorsa daha başkasından mükafat beklemeye gerek yok benceÇok isterim ilk cümlene katılmak, ama maalesef mümkün değil =)
Kanıksanmış kemiklere işlemi fakirlik var bu topraklarda, durum böyle iken herkesin bir günlük çıkarından başka bir şeyi düşünmeden yaşadığı bir toplum oluyorsun. Bu 20 sene önce de "o kadar" farklı değildi.
Dürüstlük ve doğruluk kendi tercihin olduğu zaman çekilebilir olur sadece. Bunun fark edilmesini, hakkaniyetle karşılık bulmasını, mükafatlandırılmasını beklemek ya da öyle olacağını düşünmek ancak hayal kırıklığı olarak karşılık bulur diye düşünüyorum.
en rahat uyuyan tipler ne kadar yavşaklık varsa hepsini yapan piyasa böyle ben ne yapayım aga diyen tiplerYaptığı işler sonucunda günün sonunda yatağa rahat girip uyuyorsa daha başkasından mükafat beklemeye gerek yok bence, işi gücü yalan dümen ve kolpa olan adamında ben yatağında rahat rahat uyucağını düşünmüyorum.
Benim öyle gördüğüm insanlar uzaktan bakınca kârda gibi duruyorlar ama aslında bir çok şeyden mahrumlar. Onlar yaşadıkları sahteliklerden ötürü hep yalan dünya da yaşarlar, artık öyle bir gözleri kör olurki sizin bizim aldığım zevklerin çeyreğini alamazlar veya bir durumda sağlıklı düşünemezler. Genelde böyle insanlarda hep birilerinin varlığına güvenip hareket ederler, eğer güvendiği kişiler ortadan kalkarsa kendileride dımdızlak ortada kalır, kimse yaşattığını yaşamadan ölmez.en rahat uyuyan tipler ne kadar yavşaklık varsa hepsini yapan piyasa böyle ben ne yapayım aga diyen tipler
dünya bunlara güzel ne ilahi adalet nede normal adalet bunlara dokunmuyor