Uzak Durduğunuz Motorlar...

Motosikleti
1190 ADV
Hadi biraz sohbet edelim,

İkinci el motosiklet alırken uzak durduğunuz tercih etmediğiniz motosikletler ve gerekçeniz nedir ?

Bakımlı temiz olması açısından değil sormak istediğim, marka yada modelde değil.

Örnek veriyorum, almak istediğim motosikletin ilanlarına bakıyorum. Çok temiz de olsa ben ön farına aslan kaplan gözü çıkarması yapıştırılmış bir motosikleti almam. Aftermarket egzoz seven biri olarak, motosikletin orjinal egzozu yoksa yine almam. Orjinal plakalığı / çamurluğu olmayan motoru almam. Butür hususlar motosiketin eski kullanıcısının motosiklete verdiği değeri yada kullanıcının tarzını yansıtıyor bence.

Varmı eleme unsuru kabul ettiğiniz şeyler ?

Motosikleti
D400
Hasar kaydı yok diyip göstergesi değişmiş; düşük km olup zincir dişlisi değişmiş motorlara ilişmem.

Motosikleti
Garajda yatan bir Ninja 650
KM'si fazla ise almayı tercih etmem, mümkünse sıfır almaya çalışırım. Sözüm meclisten dışarı, ülkemizde satıcılara güven olmuyor exper'e sokmadan kesinlikle almam. Bayi bile motoru indirirken düşürdüğü halde sıfır diye alıcılara çakıyor ahh ahh...

KM'si fazla ise almayı tercih etmem, mümkünse sıfır almaya çalışırım. Sözüm meclisten dışarı, ülkemizde satıcılara güven olmuyor exper'e sokmadan kesinlikle almam. Bayi bile motoru indirirken düşürdüğü halde sıfır diye alıcılara çakıyor ahh ahh...
Aldığım sıfır Audi marka araçta boya çıkmıştı.
Şans eseri öğrendim .
Bayide sürtmüşler kendi imkanlarıyla halletmişler :D
Yasal yolla zorladık tabi.
Anadolu yakasında 600rr bakmaya gittik .
Exper'e girerken tanıdıktı usta motoru görünce direkt kaş göz yaptı .
Harbiden ikinci el bir taşıt almak kumar oynamak gibi.

Motosikleti
Garajda yatan bir Ninja 650
Aldığım sıfır Audi marka araçta boya çıkmıştı.
Şans eseri öğrendim .
Bayide sürtmüşler kendi imkanlarıyla halletmişler :D
Yasal yolla zorladık tabi.
Anadolu yakasında 600rr bakmaya gittik .
Exper'e girerken tanıdıktı usta motoru görünce direkt kaş göz yaptı .
Harbiden ikinci el bir taşıt almak kumar oynamak gibi.
Bende 2.el golf almıştım, araba experde sağ ön çamurlukta hafif çizik olarak çıktı geri kalanda bir şey çıkmadı. Satarken sol arka kapı arkasında da vuruk çıktı, usta satmadan 2 gün evvel boyaadı heralde, güzelde boyamış pu... experde çıkmadı :ROFLMAO: sonradan rengi biraz dönünce anlaşıldı...

- Ayna olmaması.
- İnstagram adresi sticker (aslında bu iyi oluyor profile girip ne kadar apaçi olduğuna bakıp sövüp çıkıyorum).
- yazmayın, aramayın şunu yapmayın diye direktif vererek ilan verenler.
-Hiçbir şey yazmadan detaylar konuşularak anlatılır diyenler.
-Yetkili servise götürüp kontrol ettirmek istendiğinde caz cuz edenler. Bu cidden problem turnusolu, buna yanaşmayanın motorunda net problem çıkıyor.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Bir gece arabanın kapısını göçerttim. Sabah görünce pederde beni göçertir diye ustayı yatağından kaldırıp, çelik macunla doldurtturdum. Boyattım. 4 gün sonra ben anadoluya pazarlamaya çıktım. Peder kapıyı kapatınca macun laps diye yere düşmüş. He he Allah'tan ben yoktum.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Çin marka almam. Sıfır çin alacağıma bakıma zamanında girmiş yüksek km li japon alırım daha iyi ki aldım da. :)
Bu çok mantıklı bir yaklaşım. Ben eşimin dükkanının önünde park sıkıntısı olduğu için Duba niyetiyle TR montajlı çin menşeili bir motosikleti 10 taksitle gayet uygun bir fiyata aldım. Bakkala çakkalada gideriz arada dedim. 7 ayda 500km yaptık 6 kere servise gitti. En ucuz modellerinden biriydi. En pahalısıda olsa en iyiside olsa yaklaşılmaz. Sattığım çocuk motorun üstünde durmayı öğrenmek için aldı. Biraz üzerinde durmayı öğren hemen sat bunu demiştim.

Heryerinde abuk subuk sticker olanlar, çakma aftermarket egzozlular, hasar kaydına sigorta şişirmesi gırtlak dolu ciğerli kalp kırarım astsubayın komşusundan vs dalyarakça(küfür değil altın elbiseli adam açıklıyor) yazılar yazanlar, orjinalinden daha kalitesiz parçalar takanlar, kuyruk iptali yapılanlar(orjinali motorla verilecek diye açıklama yazdıysa olabilir), cafcaflı kaplamalılar. Aklıma gelenler bunlar.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hasar kaydı yok diyip göstergesi değişmiş; düşük km olup zincir dişlisi değişmiş motorlara ilişmem.
Gösterge benim mecburiyetten su aldığından değişti hasar gerçekten yok ama benim suçum ne :) servis kaydı da var olur mu?

Çin, Hint ve Türk motosiklet markalarından uzak duruyoruz. Eğer zengin değilsek Avrupalı motorlardan da uzak duruyoruz. Japon’a biniyoruz. Ama zenginsek Avrupalı da alınır.

Çin malından..farların da x işareti olan r25 lerden .mt7 ye yok cinayet yok katil diyen kekolardan..ve bide 10 yaş üstü ss lerden. sakın sakın uzak durun

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
cfmoto 250sr ben ondan uzak durmaya çalışıyorum o beni bi türlü bırakmıyor arkadaş

Motosikleti
Ns200 15"
Açıklaması ve fotoğrafları düzgün olması lazım benim için, yoksa pek tercihim olmuyor. Şöyle motosikletin tüm kilometresini köfteci için yapmış insanların motosikletleri denk geldimi iyi oluyor. :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar