Uykusuzluk beyni öldürüyor

ABD’de Pensilvanya Üniversitesi'nin araştırması uykusuzuğun beyin hücrelerini öldürdüğünü ortaya koydu.

Fareler üzerinde yapılan araştırmada, uzun süre uykusuz kalmanın beyin sapındaki hücrelerinin yüzde 25'ini öldürdüğü saptandı. Araştırmacılar, uzun süre çalışan ve gece mesaisi yapan insanların uyku düzenini fareler üzerinde uyguladı.

Fareler, 3 gün süresince günde sadece 4 ila 5 saat uyutuldu. Uykusuz kalan farelerin, beyin saplarındaki hücrelerin yüzde 25'ini kaybettiği görüldü.

Uzmanlar araştırmayı, uyku kaybının geri dönülemez hasara yol açtığının bir kanıtı olarak değerlendiriliyor. Araştırmacılar, insanlar üzerinde de aynı etkiyi yapması halinde, kaybedilen uykuyu telefi etmeye çalışmanın da boşa olacağını söylüyor.

Kaynak: Entivi Haber

beyin hücrelerimiz uykuda gece 11 ile 02 arası yenilenmesi kaliteli oluyormuş, diye biliyorum.

Ben de 03-04 arası diye biliyorum hücre yenilenmesi.

4 aydır gece çalışıyorum gündüz en az 8-9 saat uyuyorum ben, ama beyinde ki hücreler aklını yitirmiştir :)

bu araştırma da bendeki değişiklikleri açıklar... ama biraz geç bilgilendirdin bizi Ahmet Abi :D bak geri dönüşü de yokmuş :D

''Bu hormonun üretimi ve salınımı karanlık ile başlar, aydınlık ile sona erer. 23.00- 05.00 saatleri arasında salgılanan melatonin 02.00-04.00 arasında en yüksek değerlerine ulaşır.''
Alıntı

şimdi burda en geç saat 1 de uyuyun diyor da hangi saate göre yaz saatimi kış saatimi geçerli.malum saatler 6 ayda bir ileri veya geri alınıyor. :)

Ben uyku konusunda alet edevat bağlanıp Prof. Dr Hakan Kaynak' ın hastası olarak hastahanede yatanlardanım.

Biyolojik saat diye birşey var, benim biyolojik saatim gece 4:00-5.00 ile 11:00 - 12:00 gibi uyumayı gerektiriyor.

Dolayısıyla en verimli iş yapabildiğim saatlerde buna oranla herkesle aynı saatlerde olmuyor. Akşamüstü 4-5 gibi verimim artıyor, geceleri ise konsantrem tavan yapıyor... ...

Bu uyku düzenine uymayıp her insan gibi gece yatıp sabah kalkarsam birkaçgün içinde perte çıkıyorum. Yani herhangi birinin düzenini bozup gece çalışmaya çabalaması gibi birşey.

hayatımın hemen hemen tamamı böyle geçti. Şimdi bu habere göre benim beynim çoktaaan ölü, kafa tasında ceset gezdiriyoruz :mrgreen:

Beni bırak milletin memleketinde 6 ay gece, herkes ölü beyinlimi yani :queen:

Yok öyle bişey, herkes bir uyku profesöründen gidip biyolojik saatini öğrenebilir, gazeteler televizyonlar bundan bilmem kaç yıl önce ıspanakta demir var da dediler, o gün o haberi kendi çıkarları uğruna yayanlar bugün kendilerinden başkası çalışıp daha verimli olmasın diye beyin öldürüyorlar :mrgreen:

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar