üşümüyor musunuz?

arkadaslar bende motor almayı dusunuyorum. Hatta genelde yapılmayanı yaptım ve gıdıp once ehlıyet aldım :D. ama kafamda hep bı soru var

üşümüyour musunuz?

motora binince o ruzgarla hadı dıyelım elı, kafayı, belden yukarısını mont kask eldıven korur. pekı bacaklarınız donmuyor mu? motorun sıcaklıgıyla fln mı ısınıyorsunuz anlamıyorum.

ozellıkle ankaralı arkadaslar bu havalarda nası oluyor usume durumları bı yorum yazarlarsa sevınırım.....

üşümek ne demek DONUYORUZ...

yok be kardeşim eldivenler motor için özel olandan..mont desen korumalı saglam ...kask desen öyle..bacaklar için ise içlik adı verilen bir pijama türü var onu giyersin..veya diz korumaları uzun alırsan onlarda üşümeni engeller...

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bu sene hiç sokmadım motorumu:cherry: Sen motoruna bi kaçkez binip o rüzgarı ve soğuğu hissettikten sonra,emin ol bi daha inmezsin zaten.Soğuk moğuk vız gelir tırız gider.Kafanı yorma sen.Ama korumalı mont ve pantalon alırsan soğuk hava da etkisini anlarsın.

Walla üstler iyi ama altlar ı ıh. BAcaklar dan soğuk alıyorum. Ne giyersem giyeyim.

vedat kaya nın bahsettiği gibi pantolonun içine içlik giyersen hiçbirşey olmuyo.. aslında motor ateşine tutuldunmu ona bile gerek yok ama :D

watergun' Alıntı:
Walla üstler iyi ama altlar ı ıh. BAcaklar dan soğuk alıyorum. Ne giyersem giyeyim.
Ben de arkadaş gibi üşüyorum.
Kışın lahana gibi giyinsem de, ince olan yerden etkilemeye başlayan soğuk, sürüş zevkini öldürüyor.
Kaldı ki hızlı motorımız olsa sonuç daha kötü olacak.
En son AVCI TULUMU aldım. Şu kaz tüyü kabanlar gibi olan pufidik gibi mi desem, onunla biraz bacak kısımlarımdan üşümeyi engelledim.
Kayak pantolonu bile üşümemi engellemedi.
Motosiklet botu üşümeyi engelledi, fakat bacaklardaki hareket kısıtlanıyor ve giyip çıkarması pratik değil.
Yandan fermuarlı naylon botlar kısa mesafelerde olumlu sonuç veriyor. Olumsuzluğu ise, ayak nefes almıyor, koku yapıyor, terleme yapıyor. Uzun kullanımda sağlıksız.
Üşüme konusunda sonuç aldıklarım bunlar. Satın alınca sırada motosiklet pantolonu denemek var, içlikli olup takılıp, çıkarılanlardan. Fiatları da pahalı namussuzların, 189 € orta halli bir pantolon.

valla arkadaşlar kışın ne yapsanız üşüyo insan..ama zevkide bi başka oluyo hanii..bende kapamadım motorumu hiç devamlı bindim yağış olmadığı zamanlar..tabi bunların acısı yaşlandıktan sonra çıkıcakk:mrgreen:

rüzgarı ilk karşılayan yerler çok önemli bence eller,dizler ve göğüs. içlik giyip üzerinede diz korumayı takınca ,deri eldeiven kullanınca ve ön tarafa siperlik yakınca hiç hissedilmiyor bile.ayrıca ayaklar içinde harley çizme giydim kış boyu motor için özel falan değil daha önceden almıştım gayet etkili.

bende yün içilik var çok soğuk havalarda kullanıyorum;oldukça yararı oluyor

yahu arkadaşlar magazalarda özel motosiklet elbiseleri var rüzgar soguk ve su geçirmeyen alt lı üstlü bunlar 350 euro dan başlıyor dirseklerde korumaları da var.bu elbiselerden alıyorsun üşümüyorsun yagmurlu havalarda motor kullanmak çok zevkli oluyor ama bazen çok sert soguk oluyor o zaman elbiseler ne kadar soglamda olsa soguk girecek bi yer buluyor

yaw arkadaşım bu rüzgar ne lanet bir şeymiş. h.sonu arabamla istanbula gidiyorum araba klimalı olmasına rağmen camı kapatmak gelmiyor içimden öyle bi alışkanlık yaptı rüzgar. sanki yoldan geçen arabaların ve asfaltın sesini duymasam olmazmış gibi geldi. hadi bakalım hayırlısı

richy' Alıntı:
yaw arkadaşım bu rüzgar ne lanet bir şeymiş. h.sonu arabamla istanbula gidiyorum araba klimalı olmasına rağmen camı kapatmak gelmiyor içimden öyle bi alışkanlık yaptı rüzgar. sanki yoldan geçen arabaların ve asfaltın sesini duymasam olmazmış gibi geldi. hadi bakalım hayırlısı

Ben arabaya binemiyorum artık, mezar gibi geliyor.

Birde elektrikli ceket ve pantolon eldiven ve corap da var. Isitici ayarli. Havanin sogukluguna gore ayarliyorsun. Ismi Gerbing. Motorun akusune baglaniyor. Birde isinan elciklerin varsa sicaktan terleyebilirsin bile.

valla üşünüyordur ama motor sevgisi insanı ısıtır :) ben şahsen soğuk havayı daha çok seviyom sıcakta terlerişm habire yani bunu motor için değil her koşul için söylüyorum :) ama her kış en az 3 kere hasta oluyorum o başka :)

fly

Forumdan Uzaklaştırıldı
En kaliteli kıyafetleri de alsan soğuk havada üşümenin rüzgar almanın önüne geçemezsin. Sadece azaltabilirsin. Herşeyden önce bünye sağlam olmalı. Ama kıyafetide ihmal etmemeli. Deneme yanılma yöntemiyle kıyafet alınmamalı: Tanıdık bilindik markalar alınmalı; yoksa birçok hastalığı motosikletin üzerinde kapmak var Sinuzit;goznezlesi;bobrek hastalıkları Neyse içinizi kararttım :)

gülü seven dikenine katlanır o kadar da olacak tabiiii ama iyi bir tulumun varsa heç bi şey olmaz :cherry:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar