unutulmayan anılar....

Yıllar yıllar önceydi...Bizim karşı komşumuz olan maddi sıkıntı yaşayan bir aile vardı. O aralarda çok sıkışıklarmış biz arada maddi destek olurduk. Erzakdı-giyecekti v.s. Bi gün balkonda oturuyorum. Beko servisinden iki elemanın geldiğini gördüm ellerinde malzemeler felan bitanede müzik seti. Allah allah hayırdır dedim bu devirde müzik seti kim alacak. Şahsen binada bi ben vardım o müzik setini alabilecek ama bende istememiştim kime gelmişlerdi o zaman ? Neyse dayandım kapıya gözden izliyorum. Baktım bizim karşı komşunun kapısını çalıyorlar. Bekledim dedim yanlış gelmişlerdir. Evin sahibi kapıyı açtı "bizde sizi bekliyorduk buyrun" demesinmi. Vayyy uyanıklar vaaayy. Erzakları bizden temin ediyıorlar arttırdıkları paraylada müzik seti alıyorlar. Lan biz bile alamdık o müzik setini be bide utanmadan beko servisini çağırıyorlar. Çok hayıflanmıştım. İşin ilginci onlar çıkana kadar inatla kapıda gözden bakıyordum. Onlar çıkıyorlarken birde baktım elemanlardan biri iki göz iki çeşme. Diğer elemanda onu teselli ederek çıkıyorlar. Çok merak etmiştim ne oldu diye. Öğrenmek bu güne nasipmiş :cherry:

Tabi mezit abi o zamanlar evli miydi tam hatırlamıyorum ama :queen:
dedim abi evlat sevgisi demek böyle oluyor :)

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Organize bir olay degil yahu.
Tamamen dogaçlama.

Aslinda bir tiyatro ve dans gurubu kursak iyi olur.
Nasilsa müzik setimiz de var.:p

2011 Yazında Herkesi misafir etmek istiyorum :)
Kalma masrafları benden, yiyecek içeceğe karışmam :mrgreen::mrgreen:
Benzine hiç karışmam :mrgreen:
Ciddiyim bu konuda, yeter ki gelin misafirim olarak,
müzik seti ile gelmeyeni zopalarım.

Çok küçükken bir arkadaşım vardı mahalleden. Adı semih. Bizim karşı apartmanda oturuyorlardı. Maddi durumları iyi olmadığından bizim 2-3 yıl önce aldığımız beko müzik setini hala alamamıştı babası. O dönem Hakan Peker 'Karam' albümünü yeni çıkarmış. Her tarafta bangır bangır çalıyor namussuz. Bir gün baktım mahalleye o ünlü ford marka kamyonetleriyle Beko servisi geldi. Dosdoğru Semih'lerin eve girdiler. Ellerinde kocaman bir kutu. Çaktırmadan baktım göz ucuyla; O bir müzik setiydi! Getiren Bekoda çalışan abi daha eve girmeden hüzünlüydü zaten. Belli ki Semih'in babası durumu anlatmış kendilerine. Yarım saat geçmeden çıktılar. O kutuyu taşıyan abi hüngür hüngür ağlayıp, 'ulan çok duygulandım, bundan sonra bana duygusal mezit diyin' diye söyleniyordu. Hiçbir şey anlamamıştım. İnsan müzik seti teslim ederken niye ağlasın ki ? Acaba Bekocu abinin kendi müzik setimi diye bile düşünmüştüm.

Şimdi parçaları birleştiriyorum da.. :D

GT250rAlanya abi olur vallaha inşallah o zaman kadar motoru alırım da gelirim. Ciddiyim diyosun ben dahada ciddiyim davete icabet etmek sünnettendir :mrgreen:

Sene 1988 arkadaş:)

İlk liman Brezilye Paranagua. Gemide grevdeyiz, milletin üç yalık mayış ödenmemiş durumda. Gemiadamları, Brezilya ya gelmişiz, bari ucuza stres!! atarız hevesinde idiler ve kendilerini ekmek davasında buldular:cat: Hikaye çok uzun. Her ne ise, nöbetçiolduğum gece dışarıdan dövüşen adamların gürültüsü geliyor (bilen bilir, böyle bir gürültü çeşidi vardır). Sorun şu imiş (tabi önce kafga edenleri okkalı şamarlar sayesinde ayırıp, daha sonra vakayı anladım). Arkadaşlardan biri, gemide ikram edilebilecek tek kalmış şey olan püssküüt leri 10 yaşındaki Brezilyalı kız çocuklarına tel örgülerin arasından Ciciklerini elletme karşılığı veriyormuş ve bir başka arkadaş bu olayı görünce püssküüt veren arkadaşa girişmiş:cat: Daha sonra benim dahil olmamla, bütün çocuklar sıraya girdi, ellerinde plastik bardaklarla püssküüt ve meyma suyu almaya devam ettiler. Alan sıranın arkasına geçiyor idi:cat: Ciciklerini püsküüt karşılığı mıncırtan kurnaz kucağına bir köpek yavrısı almış, ellerine de 2 tane bardak, (bir o na diğeri köpee...) benden tel örgülerin arasından 2 bardak dolusu meyma suyu istemişti:mrgreen:

veridiyse af ola...:)
benim anım sene 2000 ozaman kadıköyde bi beko mağazasında çalışıyodum bi gün bir eve sanırım müzik setiydi teslimata gittik neyse gariban bi aileydi içeri girdik arkadaş seti kurmaya başladı..bende ayakta bekliyodum..

bir an..evin en küçük oğlu bana kollarını açarak koştuu. abi beni kucağına al dediii şaşırdım aldım kucağıma bana öyle bir sarılışı vardıki.. öyle bir tuhaf hissetim kendimi okadar çok etkiledi.. bana sevgi dolu bakışı.. asla unutamam.. o ana kadar hiç yaşamamışdım öyle bir sıcaklığı..günlerce gözümün önünden gitmedii..üzerinden 10yıl geçti..dün gibidir hala....:pale:

sıra sizde....

Hikayeden çok kurgulananlara bayıldım . Bi kurgu da ben yapayım..... 10 yıl kadar önceydi.Beko mağazasının kamyonetinin şoförüydüm. 2 servis elemanı ile birlikte bir eve müzik seti götürmüştük.2 servis elemanı montajı yapıp evden çıktıktan sonra kamyonete geri gelirlerken yüzlerinde bir hüzün vardı.Şimdi anlıyorum......

Mersin İl Temsilcisi
Sene 1988 arkadaş:)

İlk liman Brezilye Paranagua. Gemide grevdeyiz, milletin üç yalık mayış ödenmemiş durumda. Gemiadamları, Brezilya ya gelmişiz, bari ucuza stres!! atarız hevesinde idiler ve kendilerini ekmek davasında buldular:cat: Hikaye çok uzun. Her ne ise, nöbetçiolduğum gece dışarıdan dövüşen adamların gürültüsü geliyor (bilen bilir, böyle bir gürültü çeşidi vardır). Sorun şu imiş (tabi önce kafga edenleri okkalı şamarlar sayesinde ayırıp, daha sonra vakayı anladım). Arkadaşlardan biri, gemide ikram edilebilecek tek kalmış şey olan püssküüt leri 10 yaşındaki Brezilyalı kız çocuklarına tel örgülerin arasından Ciciklerini elletme karşılığı veriyormuş ve bir başka arkadaş bu olayı görünce püssküüt veren arkadaşa girişmiş:cat: Daha sonra benim dahil olmamla, bütün çocuklar sıraya girdi, ellerinde plastik bardaklarla püssküüt ve meyma suyu almaya devam ettiler. Alan sıranın arkasına geçiyor idi:cat: Ciciklerini püsküüt karşılığı mıncırtan kurnaz kucağına bir köpek yavrısı almış, ellerine de 2 tane bardak, (bir o na diğeri köpee...) benden tel örgülerin arasından 2 bardak dolusu meyma suyu istemişti:mrgreen:

sene 1988, püsküüt fabrikalarım piyasadaki talebe yetişemiyor. özellikle de brezilya'da... gemici bir kaç arkadaş Brezilya'daki çocuklar için " Yardım Feneri " adı altında pisküüt toplayıp yola çıkmışlar... :bounce: ( devam edeyim mi Muzaffer Usta :queen: )

---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:41 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:39 ----------

bi anımı dahamı paylaşsam acaba....:mrgreen:

sen uslanmadın mı hâlâ :wiinkk::cherry:

sene 1988, püsküüt fabrikalarım piyasadaki talebe yetişemiyor. özellikle de brezilya'da... gemici bir kaç arkadaş Brezilya'daki çocuklar için " Yardım Feneri " adı altında pisküüt toplayıp yola çıkmışlar... :bounce: ( devam edeyim mi Muzaffer Usta :queen: )

---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:41 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:39 ----------

.....cık:mrgreen:

Yürekçe arkadaş:p

Paranagua teneke maallesi komple arkamda, tikkatli ol. Püsküüt bile ikram etmeden cicklerini ellerler bak:p:mrgreen:

Mersin İl Temsilcisi

az sonra Coq abi gelir de kafanı didikler senin :wiinkk:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:18 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:16 ----------

Yürekçe arkadaş:p

Paranagua teneke maallesi komple arkamda, tikkatli ol. Püsküüt bile ikram etmeden cicklerini ellerler bak:p:mrgreen:

bi biskrem versem bile mi :p:bounce::queen:

Sene 1989 arkadaş:)

Bengladeş nehirde demirdeyiz, acık hava alalım diye kasabaya çıktık. Gezerkene yolumuzu kaybettik ve kendimizi nehrin kenarında upuzun bir sahilde bulduk. Az ilerideki ağaçlık bölüme kadar yürüyelim, eğer bir medeniyet belirtisine rastlamaz isek geri dönelim diye düşündük. Yürürken Paaattt diye tam önümüze bişey düştü. yaklaştığımızda, nerede ise çürümüş kesik bir insan eli olduğunu hayretlerle gördük:cyclopsan Yukarıda bir akbaba uçuyor ve uzaklaşmamızı bekliyordu:silent:

Bengladeş nehirde demirdeyiz, acık hava alalım diye kasabaya çıktık. Gezerkene yolumuzu kaybettik ve kendimizi nehrin kenarında upuzun bir sahilde bulduk. Az ilerideki ağaçlık bölüme kadar yürüyelim, eğer bir medeniyet belirtisine rastlamaz isek geri dönelim diye düşündük. Yürürken Paaattt diye tam önümüze bişey düştü. yaklaştığımızda, nerede ise çürümüş kesik bir insan eli olduğunu hayretlerle gördük:cyclopsan Yukarıda bir akbaba uçuyor ve uzaklaşmamızı bekliyordu:silent:

anamm senin anılarda felaket yaniii:mrgreen:

Mersin İl Temsilcisi

muzaffer abiiiii :mrgreen:
bana şunu hatırlattı, yaklaşık 12-13 yaşlarındayız. teyzeoğlu ve ben eve kestirmeden gidelim diye geniş bir tarladan geçerek eve gidelim dedik. o vakit okurken ve yaz tatillerinde biz çalışmak zorundaydık. kış aylarıydı ve lokantada çalışıyorduk, saat gece 2-3 sularıydı ve gökyüzünden önümüze kocaman, sarı bir şey düşüp patladı. iki çocuk donup kalmıştık. ben kavun dedim, teyzeoğlu greyfurt dedi... ardından etrafa bakınırken bir tane daha gökten düştü ama bir insanın atamayacağı kadar büyük,sarı birşeydi, yani tatlı kabağı gibi birşeydi ve öyle bir koşmaya başladık ki, soğuk ve yağmurlu havada yerler çamur içindeyken biz patinaj çekiyorduk... belki de dünya koşu rekorunu kırmışolabiliriz... hala da bazen konusu geçince iddialaşırız; kavun, gretfurt, kabak diye :silent:

muzaffer abiiiii :mrgreen:
bana şunu hatırlattı, yaklaşık 12-13 yaşlarındayız. teyzeoğlu ve ben eve kestirmeden gidelim diye geniş bir tarladan geçerek eve gidelim dedik. o vakit okurken ve yaz tatillerinde biz çalışmak zorundaydık. kış aylarıydı ve lokantada çalışıyorduk, saat gece 2-3 sularıydı ve gökyüzünden önümüze kocaman, sarı bir şey düşüp patladı. iki çocuk donup kalmıştık. ben kavun dedim, teyzeoğlu greyfurt dedi... ardından etrafa bakınırken bir tane daha gökten düştü ama bir insanın atamayacağı kadar büyük,sarı birşeydi, yani tatlı kabağı gibi birşeydi ve öyle bir koşmaya başladık ki, soğuk ve yağmurlu havada yerler çamur içindeyken biz patinaj çekiyorduk... belki de dünya koşu rekorunu kırmışolabiliriz... hala da bazen konusu geçince iddialaşırız; kavun, gretfurt, kabak diye :silent:

:silent:Arkadaş

Neymişti o düşen yaavv:silent:

Bu konudan ders alırsak, her daim kaskımızı takmalıyız:mrgreen: Ya kafaya düşse idi:silent:

Mersin İl Temsilcisi
:silent:Arkadaş

Neymişti o düşen yaavv:silent:

Bu konudan ders alırsak, her daim kaskımızı takmalıyız:mrgreen: Ya kafaya düşse idi:silent:

o boş tarlada o etrafta kimse yokken o "cisimlerin" nereden geldiği ne olduğundan daha da önemli...
ama kask fikri güzel :wiinkk:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar