Model arabanın ticari şeyle ne ilgisi var? Ben de McLaren alacaktım. Bir hobilerimize el atmamışlardı, ona da attılar.
Doğru, 154 avroymuş. Ben tanesi 77 avro olunca birden toplam tutarın esas alındığını unuttum, malın cinsinden dolayı ticari sayıldı sandım.
Bu 150 avro kararını alan da 150 avroya muhtaç olur inşallah.
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:42 ----------
Bu arada, kargo basitleştirilmiş ithalatta toplama katılmaz.
Yani prosedür olarak şöyle işlemesi lazım.
149 avro ürün + 5 avro kargo.
Paket gümrüğe girdi, 150 avro durumuna bakılacak. Ürün bedeline bakılacak, 149 avro. Hem 150 avro altı sayılıp 149 avro üzerinden işlem yapılacak. Ürün 151 olsaydı, o zaman 150 üstü sayılıp 156 avro üzerinden hesap yapılacaktı.
Tabii burası Türkiye, işini bilmeyen birine de denk gelebilir paket.
150 Euro üstü ticari işleme giriyor limiti düşürdüler o 150 Euro sipariş geçerken shipping ürüne katılırsa gene geçiyor olay diecast olması değil limiti aşmış
Doğru, 154 avroymuş. Ben tanesi 77 avro olunca birden toplam tutarın esas alındığını unuttum, malın cinsinden dolayı ticari sayıldı sandım.
Bu 150 avro kararını alan da 150 avroya muhtaç olur inşallah.
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:42 ----------
Bu arada, kargo basitleştirilmiş ithalatta toplama katılmaz.
Yani prosedür olarak şöyle işlemesi lazım.
149 avro ürün + 5 avro kargo.
Paket gümrüğe girdi, 150 avro durumuna bakılacak. Ürün bedeline bakılacak, 149 avro. Hem 150 avro altı sayılıp 149 avro üzerinden işlem yapılacak. Ürün 151 olsaydı, o zaman 150 üstü sayılıp 156 avro üzerinden hesap yapılacaktı.
Tabii burası Türkiye, işini bilmeyen birine de denk gelebilir paket.