Uludağda kar sezonu açıldı!

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Şimdi nasıl bilmiyorum ama eski yelkenli gemiler zamanında gemicilerin yüzme bilmeyenini tercih ediyorlarmış. okyanusun ortasında denize düşen olunca kurtarma imkanı yok, yüzme bilip de boşuna daha fazla acı çekmesin denize düşerse hemen boğlsun ölsün diyorlarmış.
Abi benim denizciliğim 1994'te başladığı gün bitti, pederin sürat teknesini kaçırıp içine ettim. O günden beri su bana haram.

Motosikleti
Triumph Trident 660
Abi benim denizciliğim 1994'te başladığı gün bitti, pederin sürat teknesini kaçırıp içine ettim. O günden beri su bana haram.
anlayamazsiniz-940x470.jpg

Benide alın belki denizde huzurlu yasayabilirim 6 ay uzaktada yasasam koymaz bana geminin içinde torna makinesiyle yaşar giderim 😃
Gemide bir çok meslek var aslında , ekmekçi , ahçı , kamarot yani garson , kaynakçı , tornacı , makine mühendisi , dümenci , kaptan , elektrikçi , eskiden telsize bile ayrı bir kisi görevlendirilirdi de kalmadı artık..

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Denizde çalışanları bir süre sonra kara hayatı bunaltır , geminin dışındaki hayata adapte olmak zor gelir , artık para için orada değildir bir çoğu 😒
Benim arkadaş da aynı şekilde. Artık fazla fazla parası var, diğer bir sürü arkadaş ya emekli oldu ya da artık denize çıkmıyorlar da denizcilik firmalarında yöneticilik falan yapıyorlar ama bu arkadaş denizden vazgeçemiyor. Sivilde suvarilere beybaba mı deniyor ne diyorsunuz onlara?

Benim arkadaş da aynı şekilde. Artık fazla fazla parası var, diğer bir sürü arkadaş ya emekli oldu ya da artık denize çıkmıyorlar da denizcilik firmalarında yöneticilik falan yapıyorlar ama bu arkadaş denizden vazgeçemiyor. Sivilde suvarilere beybaba mı deniyor ne diyorsunuz onlara?
Yaşı ileriyse beybaba denir evet 😊

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Yaşı ileriyse beybaba denir evet 😊
yaşı benimle aynı, bahriye mektebinden sınıf arkadaşım zaten. Sanırım biz o kadar yaşlanmamışızdır daha. o arkadaş zaten benden genç duruyor, zamanında spor yapmıştı, yanlış hatırlamıyorsam basket takımındaydı, boyu 190 vardır onun da. Senin gibi iri yarı bir arkadaş.

Motosikleti
Hero Dash 125
O değil de şu karlar üzerinde mangalda ne sucuk ekmek yapılır hee

Kar yağsın bir bozdağ yaparız... Bozdağ da kar güzel oluyor..Çok durmuyor ama sucuk yapmaya elverişlidir...

Bozdağ evet güzel ve mantıklı seçim. Kayak Merkezi yoluna girmeden düz ova olan yerde tarlalarda mangal olabilir daha önce yakıp yedik.
Valla yapalım, en kötü Spil taraflarında kar buluruz.

Spil kar yağdıdında , sanki kıyamet çıkacakmış ama cennetin biletleri spilde bedave dağıtılıyormuşçasına kalabalık oluyor, kitleniyor yol..Jandarmalar yolu kapatmak zorunda kalıyor....
Bozdağ o yönden iyidir... 👍

Spil @alp_tunay 'ın dediği gibi gerçekten çok kalabalık oluyor ve Jandarma lastik kontrolü yaparak Spil'e çıkmanıza bazen müsade etmez.
Ok mekan seçimi senden, sucuklar benden, ekmekler mertowski'den, mangal ve kömürleri de elbet o zamana kadar birilerine itelerim.

Dur ben önceden aile ve arkadaşlarla gittiğimiz iki üç fotoğraf paylaşayım da mangal ve kömür için gönüllü çıkar. :cool:

Ödemiş Bozdağ'da mangal sucuk sonrası Gölcük Gölü'ne geçeriz, çay kahve içilir. Çakma Tongül Pidesi yeriz. (Pazar günleri orjinal Tongül Pidecisi kapalıdır.)

Gölcük Gölü kışın genellikle donar. Fotoğraflarda arkamızdaki donmuş göl Ödemiş Gölcük Gölü'dür.

Karagöl tarafını kışın kar için tavsiye etmem. Gizli buzlanma çok oluyor yolda ve Spil'deki gibi trafik çok sıkışık oluyor.

Bu da bonus olsun. Kavaklıdere Barajı'nın orada da güzel keyif yapılıyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar