Uçak Tutkunları Buraya :)

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Elint;
Koy cebine 10-12 bin euro civarında bir para.
Gel ben seni pilot yapayım burada.:)
Ticari uçak kullanamazsın.
Eğer istersen, bir o kadar daha verip, onun içinde lisans alabilirsin.
Kendi uçağını ya da iki kişilik turistik uçakları kullanabilirsin.(Tipine göre)

Daha üstü için, paranın yanında iyi derecede ingilizce bilmen gerekiyor....

Eğer biraz daha paran varsa, kendi uçağını da satın alabilirsin.

Aşağıda görmüş olduğun alet 25 bin euroya satılık.
Sana 23 bine bırakırız. :) (Şaka yapmıyorum)

img00038mi2.jpg

Biraz da önden gör

img00039mf2.jpg

Sen şimdi içini de görmek istersin.:)

img00040wk1.jpg

Toparla parayı gel buraya sen.

Yeme içme yatma benden.
Hadi bakalım.:bounce:

ilkay abi verme gazı zaten içim gidiyor:pale:

fiyat konusunda ise şimdi baktımda o tip uçakların lisansını almak burda daha ekonomik. :p
aşagıda linkini verdigim sitenin ücretler bölümüne bak istersen . üstelik tr'deki euro nerdeyse 2 ytl yi buldu. ama bunlar dolar üzerinden istiyorlar:cherry:
http://www.samair.com/turkce/index.htm

bukadar düşünmen bile yeter sagol:rendeer:

Türkiyenin gözünü seveyim herşey ucuz.:mrgreen:

Baktım fiyatlara abicim.
Hakikaten ucuz.

Ama;
ordan lisans alıp gelsen, bırak sana iş vermeyi,
bi tur bile vermem.:mrgreen:
Haberin olsun.

Uçak hoşuna gitmediyse başka da var.
Haberin olsun.:)
Taksit uyar....

Türkiyenin gözünü seveyim herşey ucuz.:mrgreen:

Baktım fiyatlara abicim.
Hakikaten ucuz.

Ama;
ordan lisans alıp gelsen, bırak sana iş vermeyi,
bi tur bile vermem.:mrgreen:

Haberin olsun.

Uçak hoşuna gitmediyse başka da var.
Haberin olsun.:)
Taksit uyar....

ne yani şimdi ordan lisans alsam iş vercen mi?:p:mrgreen:

önümde 2 büyük sınav var. onlarda başarılı olursam sana bir ara ugrayıp uçak işini konuşuruz:p

bak varyaaaa alırım lisansı sonra bir iş bulamazsın felan.......::pokey::::pokey::

:p

15 saat uçuşla kimse sana uçak teslim etmez abicim.

En az 250- 300 saat uçtuğunu görmem lazım.
Bi tur atmana öyle izin veririm.:)

Sana söylediğim koy cebine gel buraya dediğim miktar bunun karşılığıdır.

Her antremanda en az 10 kere in kalk yaparsın.
Zaten yetenekliysen, seni bırakmazlar.
Kargo uçaklarıyla başlarsın...

Artık sonrasını bilmem....

Bu işin bir de sağlık prosedürü var.
Bilmiyorum daha önce kontrol ettirdin mi kendini??....

Moderatör (forrap)
:pr:Ya oldu mu bu ama:pale:Yeni yeni unutmaya başlamıştım,bir iki haftadır aklıma gelmiyordu:pale:

Bundan 1 ay önce ben açacaktım bu başlığı,fazla rağbet görmeyebilir düşüncesiyle açmamıştım.
Bende inanılmaz derecede istiyorum pilot olmayı,benim istediğim ticari pilotluk.Ama cpl lisansları çok pahalı.
Lisedeyken hava okuluna girmek istemiştim ama sosyal bilimlerden öğrenci kabul etmiyorlardı.
Çok üzülmüştüm...
Daha sonra özel kursları öğrendim,daha bir kaç ay önce.Araştırdım,araştırmaz olaydım.Ateşim büyüdü ama karamsarlığımda bir o kadar büyüdü.55 bin dolar gibi paralara mal oluyordu hesapladığımda.Ve bazı arkadaşlar basında çıkan onca habere rağmen iş bulamama olasılığının olduğunu da söylediler(bir havacılık forumunda).Hoş iş bulabilsem bile o parayı bulamam.Kredi çok büyük bir risk,sonuçta az bir mebladan bahsetmiyoruz...
Yaşım aslında bu iş için hiç de geç değil ama işte tek eksik var...Para.
İnanın maaşı çok güzel bir iş ama ayda 1.000 ytl bile kazanacak olsam ya da çalışmama gerek kalmayacak kadar zengin dahi olsam yine de bu işi yapardım,olay paranın çok ötesinde benim için,motosiklet tutkusu gibi.

:pr:Ya oldu mu bu ama:pale:Yeni yeni unutmaya başlamıştım,bir iki haftadır aklıma gelmiyordu:pale:

Bundan 1 ay önce ben açacaktım bu başlığı,fazla rağbet görmeyebilir düşüncesiyle açmamıştım.
Bende inanılmaz derecede istiyorum pilot olmayı,benim istediğim ticari pilotluk.Ama cpl lisansları çok pahalı.
Lisedeyken hava okuluna girmek istemiştim ama sosyal bilimlerden öğrenci kabul etmiyorlardı.
Çok üzülmüştüm...
Daha sonra özel kursları öğrendim,daha bir kaç ay önce.Araştırdım,araştırmaz olaydım.Ateşim büyüdü ama karamsarlığımda bir o kadar büyüdü.55 bin dolar gibi paralara mal oluyordu hesapladığımda.Ve bazı arkadaşlar basında çıkan onca habere rağmen iş bulamama olasılığının olduğunu da söylediler(bir havacılık forumunda).Hoş iş bulabilsem bile o parayı bulamam.Kredi çok büyük bir risk,sonuçta az bir mebladan bahsetmiyoruz...
Yaşım aslında bu iş için hiç de geç değil ama işte tek eksik var...Para.
İnanın maaşı çok güzel bir iş ama ayda 1.000 ytl bile kazanacak olsam yine de bu işi yapardım,olay paranın çok ötesinde benim için,motosiklet tutkusu gibi.

tuncer zeten bu meretin tutkunlarının bir çogunun aldıkları maaşın peşinde degil.

bu bir tutku degil resmen hastalık.
seni bileme ama ben bu pilotluk işine akmış durumdayım.

2-3 gün sonra izmire gidiyorum uçak teknisyeni olmak için sınavım var.
kazanabilirsem bu pilotluk olayının peşini bırakmayacagım. yolcu uçagı kullanmak için gereken lisans bedeli çok uçuk( 50.000ytl civarı) fakat diger lisanslar okadar uçuk degil.

bu pilot olmak için gereken araştırmayı ilkögretimi bitirir bitirmek yapsaydım şimdi bir f-16 pilotu olabilirdim. ama iş işten geçtikten sonra ugraşıyoruz. bu ugraşta sonuçsuz kalacak gibi.:pr::pr:

Moderatör (forrap)
2-3 gün sonra İzmir de sınav mı:silent:Aslında teknisyenlikle ilgili bir düşüncem yok ama faydası dokunabilir,bir adım ileri atmak olur en azından.
Sınav koşulları neler?Daha doğrusu sınav ne mezunları için?
Bu arada benim yaşla ilgili konuştuk mu senle hatırlamıyorum ama yaş olarak müsaitim diye düşünüyorum.Peşini bırakmama niyetindeyim ama şu para olayı çok sıkıyor canımı.
Aslında kargo uçaklarının ve özel uçakların lisansları daha ucuz,adım adım ilerlemek de bir yol ama bu adımlar da ufak paralara mal olmuyorlar,sonumuz hayrola ne diyim...

forrap
uçak teknisyeni olabilmen için 2 yıllık bri meslek yüksek okulunun endüstriyel elektronik bölümü veya elektrik bölümü mezunu olman gerekiyor.

senin ve ailenin sicili temiz olacak.ayrıca ailede türbanlı birininde olmaması gerekiyor.:)

bu topigi açmamın nedesi ise;
içimizde çok genç arkdaşlar var. bizim gibi bazı şeyler için geç kalmasınlar,bizim gibi pilot olmanın yıllarca hayalini kurupta sonra üzülmesinler bu topigi açtım.

Son düzenleme:
Moderatör (forrap)
ELINT,siciller temiz de meslek yüksek okulu olayı yok.
İyi yapmışsın bu topiği açarak,hem motosiklet tutkusunu hemde uçuş tutkusunu aynı anda yaşamak gerçekten güzel(her ne kadar henüz tam anlamıyla uçuş tutkusunu yaşayamasakta...)
Mebla keşke bu kadar yüksek olmasa.

Üniversite (4yıllık) mezunlarına yönelik ara ara sınavlar yapılıyor ancak bunun içinde çeşitli kriterler var.Onun haricinde shyo var,Anadolu üniversitesi.O da çok az kişi aldığı için seçilmiş insan olmak gerekiyor neredeyse...
Para para para...

Motosikleti
Forza250-cygnusL
İyi yapmışsın bu topiği açarak,hem motosiklet tutkusunu hemde uçuş tutkusunu aynı anda yaşamak gerçekten güzel(her ne kadar henüz tam anlamıyla uçuş tutkusunu yaşayamasakta...)

Üniversite (4yıllık) mezunlarına yönelik ara ara sınavlar yapılıyor ancak bunun içinde çeşitli kriterler var.Onun haricinde shyo var,Anadolu üniversitesi.O da çok az kişi aldığı için seçilmiş insan olmak gerekiyor neredeyse...
Para para para...

Ankara da hurdacılar sitesinde F16 hurdaları gelmiş...Sadece motorları yok....

Tek pervaneli Serçe lerde var...Bir ara wolksvagen motoru takıp uçmayı çok istemiştim....

Ama uçağı koyacak yer yok....Motora bulamıyoruz ki....:cat:

Forumdan Uzaklaştırıldı
İzmirde onu yapan biri kendine gelen uçak vergisi yüzünden karşıyakada benzin döküp yaktı yaptığı uçağı. Hiç deneme bence :)

Para para para...

tuncer ümidini kaybetme. 747 kullanamazsın belki ama tek motorlu uçakların lisans ücretleri makul seviye. ilerde durumun uygun oldugunda bu lisansı almanda fayda var. özel söktörde bu tek motorlu uçakları kullanan küçümsenmeyecek kadar fazla( iş adamları, devlet kurumları, vs..) adamlar uçak alıyor pilot yok:mrgreen:

lisansı almadan öncede iş imkanalarını tekrar kontrol edersin. ama sürekli iş imkanları artan bir meslek bence bu lisansı almannın zararı olmaz.:)

Ankara da hurdacılar sitesinde F16 hurdaları gelmiş...Sadece motorları yok....

Tek pervaneli Serçe lerde var...Bir ara wolksvagen motoru takıp uçmayı çok istemiştim....

Ama uçağı koyacak yer yok....Motora bulamıyoruz ki....:cat:

yanlız ufak bir sıkıntı var. senden uçabilmen için lisans isterler. hadi 1-2 defa olsa tamam belki önemsemez veya farketmeyebilirler. fakat sürekli kullanacaksan senden gerekli belgeleri isterler.lisans ve lisans haricinde başka belgelerde var sanırım.sonuçta kendine ait bir uçagın olacak onun verisi felan ooo uzun iş..
vw motorunu takıp o uçagı sen bana gönder. burda dagın başında kim beni bulupta evrak soracak:queen:

İzmirde onu yapan biri kendine gelen uçak vergisi yüzünden karşıyakada benzin döküp yaktı yaptığı uçağı. Hiç deneme bence :)

+123456789

dogu taraflarındada adam %100 türk malı helikopter yaptı. ama baktı elinden alacaklar adam helikopteri sakladı en son aldıgım duyumlara göre garaja saklamış:mrgreen:
üstelik bu icatları yapan kişilerin mühendislikle ilgileri yok sadece hayat üniversitesinden mezun olmuş insanlar. mesleginde pişmiş kişiler.:bounce:
düşünün ülkemin cahil insanı bunları yapıyorsa mühendisleri neler yapar.

arkadaşlar hiç abartmıyorum devlet %100 yerli üretim uçak helikopter araba üreten kişilerden vergi almayacagını veya %2-3 gibi cüzi miktar vergi alacagını söylesin 5 sene sonra bizim ülkemizdeki sivil uçak sayısı abd'dekini katlar:queen::queen:

Son düzenleme:
hazırda üretim yapılan fabrikaları vergi ve mevzuat ile kapanmasına neden olmasınlarda üreticinin başka bir şey istediği yok
bir kısım yabancı kartellerin isteğine göre mevzuat değişiyor.

Ultralight Pilot Lisansı
215 $ x 12 ay taksit = 2550 $ ( Faizsiz 12 ay taksit )

gerçekten çok uygunmuş... ileride yeterli gelirim olursa yapabileceğim birşey...

...
arkadaşlar hiç abartmıyorum devlet %100 yerli üretim uçak helikopter araba üreten kişilerden vergi almayacagını veya %2-3 gibi cüzi miktar vergi alacagını söylesin 5 sene sonra bizim ülkemizdeki sivil uçak sayısı abd'dekini katlar:queen::queen:

Batman'da iki ehliyetsiz pilotun havada it dalaşına girmesi ve çarpışarak çakılması sonucu on vatandaş hayatını kaybetti. Pilotların alkollü oldukları, yol verme anlaşmazlığı sebebiyle telsizle küfürleşmeler sonucunda it dalaşına girdikleri tahmin diliyor :queen::queen::queen::queen::queen::queen::queen:

Batman'da iki ehliyetsiz pilotun havada it dalaşına girmesi ve çarpışarak çakılması sonucu on vatandaş hayatını kaybetti. Pilotların alkollü oldukları, yol verme anlaşmazlığı sebebiyle telsizle küfürleşmeler sonucunda it dalaşına girdikleri tahmin diliyor :queen::queen::queen::queen::queen::queen::queen:

bak buna inarırım. veya aşırı hızdan dağa çakılan pilot hayatını kaybetti deselerde inanırım.:queen::queen::queen:

birde aşırı hızdan radara yakalanıp uçagını vermek istemeyen( gerçi bizim türk şoförler alkol alınca altındakini zaten uçak sanıyorlarda neyse:mrgreen:) akollü sürücü olay çıkardı gibisindende bir haber olabilir.:queen::queen::queen:

kütük yarıldım olm eline saglıkkkkkkkkk gülme krizine girdim çıkamıyorum :queen::queen::queen::queen::queen:

birisi çıkışı göstersin exit heppp exit helpppp:queen::queen::queen:

Son düzenleme:
Elint, Aselsan'ın öldürülen mühendisleriyle ilgili gazetede bir yazı okumuştum, bir başlık açacaktım bu konuda ama kaynadı:pale: Senin bahsetmen iyi olmuş, bence kesinlikle unutulmaması gereken bir olay.

İstikbalimizi garanti altına alacak gençlerimizi koruyamıyoruz:pr:

Moderatör (forrap)
alp_tunay,keşke o kadar basit olsa(gerçi o kadar basit olsa hava güvenliği de riskte olur).Lisanslar yine istenecek,ki bu lisansları alırken edindiğiniz bilgi zaten gerekli olacak.Vergisini düşünmek bile istemiyorum....

ELINT var aklımda zaten...Kargo uçaklarının lisans bedelleri de Cpl e göre ucuz.O kafama yatıyor şu sıralar,özel pilotluğun dışında.

Gerçi ucuz dediğimiz fiyatlar bile 10.000 ytl civarı....
Ne diyim sonumuz hayrola.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
alp_tunay,keşke o kadar basit olsa(gerçi o kadar basit olsa hava güvenliği de riskte olur).Lisanslar yine istenecek,ki bu lisansları alırken edindiğiniz bilgi zaten gerekli olacak.Vergisini düşünmek bile istemiyorum....

ELINT var aklımda zaten...Kargo uçaklarının lisans bedelleri de Cpl e göre ucuz.O kafama yatıyor şu sıralar,özel pilotluğun dışında.

Gerçi ucuz dediğimiz fiyatlar bile 10.000 ytl civarı....
Ne diyim sonumuz hayrola.

Benim düşüncem hobi amaçlıydı....Tek pervaneli serçelere oldum olası sempati duydum...Uçurmasam da bahçemde dursun isterim...

Sorun zaten bahçemin olmayışı......:pr::pr::pr::pr:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar