Uçak Tutkunları Buraya :)

sagolun arkadaşlar

senelerce en çok merak ettigim soruyo soruyum
bilindigi gibi askeri uçakların pilotu olmak çok zor ve artık benden geçti.( ilkokul bitince lise olarak hava harp'e girmek gerekiyor sanırım) fakat sivil pilot nasıl olurum. çok uçuk rakamlarda para gerekiyormuş sanırım. gerçekten böylemi?

milyarları dökmeden pilot olmak mümkün degil mi?

pilot olmak çocukluk hayalım seneler geçti büyüdük ama hala içimde o pilot hayali var.
düşünüyorumda pilot olmak için feda edemeyecegim şey yok gibi:salut:

daha geçen hafta ben araştırmıştım bu konuyu:cherry:

en aşağı 235dolar x 12 ye öğrenci pilot lisansı alabiliyorsun

yok beni 747 den aşağısı kesmez diyosan 40000 dolar 12 takside bölüyorlar onuda

http://www.samair.com/turkce/index.htm

Son düzenleme:
bigilendirmeniz için çok sagolun arkadaşlar

bu arada bu sabah haberlerde dinledim. 2 adet abd f-16'sı "Üzümlü / HAKKARİ"mevkinde hava sahamızı 4 dk süreyle ihlal etmişler.

hava kuvvetlerimiz ise ;hava sahamızı ihlal ettikleri anda bundan bilgileri olduklarını ve diyarbakırdan f-16'ları havandırdıklarını söyeldiler
abd f-16'ları türk f-16'larının geldigini farkettinde ise türk hava sahasını terk ettiler.

ABD'nin konu ile açıklanası. yanlışlıkla oldu hesap hatasıymış:queen::queen::pr:

f-16'lar bu tür sınır boyunda uçaçakları zaman tüm pilotlar uçmadan metre metre kordinatlar girerler ve pilot istesede o rotanın dışına çıkamaz.

ayrıca f-16'lar sistemi oturmuş uçaklardır. günümüzün en güvenilir uçaklarıdır.

haberin kaynagının düşünceleride bu yönde.

kısaca adamlar bizim sınırı geçtiler. sınır boyunu bir güzel izlediler ne var ne yok sonrada bastılar gittiler:pr::pr:

xxxxx
sagol şimdi bende inceledim. sadece40.000 dolarcık mış yaa bende birşey sandım:queen:

Son düzenleme:
aslına bakarsan çok değil.

http://www.tgrthaber.com.tr/news_view.aspx?guid=f96894fa-b05d-47b5-aa2f-8f6160adedfa

http://www.tgrthaber.com.tr/news_view.aspx?guid=9da799c6-73a0-413e-a1d2-bd0e3134b99c

http://www.vatanim.com.tr/root.vatan?exec=haberdetay&tarih=17.02.2006&Newsid=71315&Categoryid=2

http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?viewid=543935

bi daha düşün istersen:mrgreen:

aslında gerçekten merakı olan için 40000 dolar geleceği için çok iyi bir yatırım. ama benim olayım değil. yani para için yaptıktan sonra kıymeti yok

13.000ytl maaş mı:silent::silent::silent::silent: yuhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh::sas::::sas::::sas::::sas::

ulen millet boşuna senelerce okuyup mühendis doktor vs.. oluyor.

bir sene sonra ödemeli bana 40.000 ytl kredi verecek banka var mı:silent::queen::queen:

3 defa maaş alsam kredi borcumu kapatıyorum . :queen::queen:

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ayrıca f-16'lar sistemi oturmuş uçaklardır. günümüzün en güvenilir uçaklarıdır.

Konuyu ilgil ile takip ediyorum.
Yalnız yukarıda verdiğiniz bilgi doğru değil. Onu belirtiyim dedim.
F16 manevra kabiliyeti yüksek ve nispeten ucuz bir uçaktır. O kadar.
Bu uçaktan sonra iki nesil uçak daha geliştirilmiştir. En güvenilir uçak değildir. İyi bir avcı uçağıdır diyebilirsiniz.

Konuyu ilgil ile takip ediyorum.
Yalnız yukarıda verdiğiniz bilgi doğru değil. Onu belirtiyim dedim.
F16 manevra kabiliyeti yüksek ve nispeten ucuz bir uçaktır. O kadar.
Bu uçaktan sonra iki nesil uçak daha geliştirilmiştir. En güvenilir uçak değildir. İyi bir avcı uçağıdır diyebilirsiniz.

f-16 sistemi oturmuş uçaktırda dedim. yani böyle basit hata yapacak bir uçak degil. senelerdir üzerinde modernizasyon yapılan bir uçak.

haber kaynagıda bunları söylüyor.

dikkat edersen en iyi uçak demedim en güvenilir uçak dedim. yani bu transalp mi daha saglam ve daha güvenlidir yoksa 2007 r1 mi daha saglam ve güvenilirdir.

transalp seneelerdir üretimden olan bir motor ve nerdeyse 0 fabrikasyon hata var. onun için transalp tabiki.

Son düzenleme:
13.000 ytl miii :santa::santa:

ben pilot olmaya karar verdim :queen:

nasıl kullanılır bu uçaklar :queen:

13.000 ytl miii :santa::santa:

ben pilot olmaya karar verdim :queen:

nasıl kullanılır bu uçaklar :queen:

özgür bence bu hayatında hatta öbür dünyada dahil verdigin en dogru karar:mrgreen:

biryerden 40.000 ytl bul. 3 maaşınla geri ödersin:mrgreen:

Son düzenleme:
özgür bence bu hayatında hatta öbür dünya dahil verdigin en dogru karar bu.

biryerden 40.000 ytl bul. 3 maaşınla geri ödersin:mrgreen:

40.000 ytl
a075.gif

yanlış olmasın arkadaşlar 40000 Dolar

ağlamanızı istemem ama gerçekler acı:p yani 50000ytl civarı

yanlış olmasın arkadaşlar 40000 Dolar

ağlamanızı istemem ama gerçekler acı:p yani 50000ytl civarı

oraya dikkat etmedim yaaaa:pale:

özgür artık rahat rahat aglayabilrsin. :p degil 40 degil 50.000 ytl imiş
ühüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüü:salut::salut::salut:
:mrgreen:

bu arda hazır uçak topigi açmışken şu haberi vereyim. olayın üzerinden bayaa zaman geçti ama olsun belki duymayan okumayanlarınız vardır.

birçogunuzun bildigi gibi f-16'lar ve askeri hemen hemen tüm cihazlar abd'den geliyor ve abd bunları üretirken hepsine aynı bir kodlama sistemi ile uydudan kontrol edebilecekleri bir sistem yerleştiriyorlar. bu ssitem için yıllarca ugraştılar.

fakaaaattt 6 ay gibi kısa bir sürede bu kodlar 3 tane aselsanda çalışan mühendislerimiz tarafından çözüldü.
ve f-16'ların abd ile olan ilişkisi kesildi uçakları ne kontrol edebiliyorlar nede takip edebiliyorlardı.
buraya kadar sorun yok hatta büyük bir başarı var milletin yıllarca ugraştıgı ve sürekli güncelledigi bir sistemi gel sen 6 ayda çöz.

evet bu sistemleri çözeli fazla sürmediki bu mühendisler başladı teker teker intahar etmeye. . yani sizin anlayacagınız bizim bu pırlanta gibi rakip tanımayan mühendislerimiz bu başarılarının sonucu mutluluktan intahar ediverdiler.
bu söyledigim olaylar 2 ay önce oldu birçogunuzda haberlerde duymuşsunuzdur.
işin en kötü tarafı bu takip sistemleri helikopterlerde yeni gelecek olan f-35'lerde ve diger alınan askeri sistemlerin hepside var. bu sistemlerin mantıgı abd ülkesinden gelen ne olursa olsun. onu dost olarak görüp ateşleme yapmaması veya sistemlerini kapatması.

yorum yapmayacagım olayları oldugu gibi anlattım. anlayanda anlamıştır artık:bounce:

konu ile ilgili alıntı:
ASELSAN intiharında şüpheli mektup
22 Mayıs 2007 / Salı - 10:25
Otomobilinde ölü bulunan ASELSAN mühendisi Hüseyin Başbilen'in cebindeki intihar mektubunun, o gün işyerine gitmediği halde ofisinde bilgisayarında yazıldığı ortaya çıktı..
Sabah Gazetesi, Aselsan'da kritik noktalarda görev yapan üç mühendisin peş peşe ölümlerinin esrarını aralayacak şu habere yer verdi.
Enis Yıldırım'ın haberine göre, ASELSAN'daki üç mühendisin şüpheli ölümü sırrını korurken, 7 Ağustos 2006'da aracında ölü bulunan mühendis Hüseyin Başbilen'in cebinden çıkan "Elveda" başlıklı mektubunun, ortadan kaybolduğu gün işyerindeki bilgisayarda yazıldığı ortaya çıktı. Ailenin avukatı Birgül Güven, KANAS silahlarında uzman olan mühendisin üstünde bulunan mektubun ne zaman ve kim tarafından yazıldığının araştırılmasını istedi.
'BİLGİSAYARI DETAYLI İNCELENSİN' Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın dosyayı, intihar gerekçesiyle takipsizlik kararıyla kapattığını belirten avukat Güven, "Başbilen'in anne ve babası intiharı şüpheli bulduğu için bu karara itiraz edip, sır perdesinin kalkması için bazı taleplerde bulunduk. Cep telefonu kayıtlarının geçmişe yönelik incelenmesi ve bilgisayarının detaylı bir şekilde inceleme yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Şimdi Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı dosya üzerinde çalışma başlatacak" dedi.

Aynı kurumda 3 şüpheli ölüm
Hüseyin Başbilen: Makine Mühendisi... 7 Ağustos 2006'da Ankara'da otomobilinin içinde bileği ve boğazı kesilmiş olarak bulundu.
* Halim Ünsem Ünal: Elektrik Mühendisi... 17 Ocak 2007'de Eymür Gölü kenarında ölü bulundu. Ünal kafasından aldığı tek kurşunla öldü.
* Evrim Yançeken: Elektrik Mühendisi... 26 Ocak 2007'de, altıncı kattan atlayarak intihar etti.

http://www.milliyet.com.tr/2007/05/22/son/sontur21.asp

Son düzenleme:
kadran 320 değil 2 mach beyler....

Sevgili ELINT

Yazılarını okudukça yıllar öncesine gittim,aynı hastalık bende de olduğundan
yaşadığım ile en yakın askeri üssümüz olan 5.ana jette her yıl yapılan havacılık haftasında gidip,gerçek silahlı atışlarını ve manevralarını keyifle izlerim.Hatta oradan tanıştığımız bayan F-16 cılarla gurur duyuyorum,kalkış
anında ciğerlerim dahil her yerimin titremesi beni başka dünyalara götürü
yor.Hatta üs komutanından aldığımız özel izinle hangardaki F-16nın içine bile oturup bizlere brifing verdiler.
Aynı şekilde ilimizde gösteri yapan türk yıldızlarının NF-5 uçaklarını da
özel izinle inceleme şansım oldu.Tabii bunlar işin askeri boyutu ama ben samsunda ki samair pilot okulunda muhtelif vesilelerle piper L18 ve L21
uçakları ve cessna 152- 172lerle onlarca saat uçma şansını bulmuş biriyim.
Sadece uçmak değil saatler boyunca bakım teknisyenlerine yardım suretiyle
bu havayı hep soludum,ve şunu rahatlıkla söyleyebilirim.
Gecenin 03 00 ünde kapım çalsa ve hiç soru sormadan '' haydi yürü dünyanın öbür ucuna uçak gemisine ve belirsiz bir göreve deseler ''dahi pijama mı
bile çıkarmadan hemen giderim,görevin nekadar süreceği ne yiyip içeceğim belli olmasa bile.....
Ama belki senin de bildiğin bir şeyi yazmadan edemeyeceğim,motorsiklet
üstünde 300 göreceğiz diye telef olup giden yüzlerce arkadaşımızın, rusyada
savaş sonrası boşta kalan jet pilotlarınca mig-23 lerle uzayın sınırına kadar sivilleri çıkarıp,orada yukarı baktığınızda karanlık uzayı aşağı bakınca da dünyanın yuvarlaklığını 2 mach hızda izlemelerini isterdim,hemde kumanda onlarda olarak.Merak edenler varsa google dan space-edge yazıp, 7500
dolara bu keyfi yaşamalrını tavsiye ediyorum.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bu bana biraz fantastik bir açılım gibi geldi. Onu çözebilen adamlar varsa, neden yeni uçak yapamıyorlar peki :)) Halbuki jet motoru çok basit bir motordur. Sadece yüksek kalitede çelik gerekir dayanıklılık açısından onun dışında çalışma prensibi çok basittir.
Bu tür asparagaslar geyikler çok döner ortada.

Sevgili ELINT

Yazılarını okudukça yıllar öncesine gittim,aynı hastalık bende de olduğundan
yaşadığım ile en yakın askeri üssümüz olan 5.ana jette her yıl yapılan havacılık haftasında gidip,gerçek silahlı atışlarını ve manevralarını keyifle izlerim.Hatta oradan tanıştığımız bayan F-16 cılarla gurur duyuyorum,kalkış
anında ciğerlerim dahil her yerimin titremesi beni başka dünyalara götürü
yor.Hatta üs komutanından aldığımız özel izinle hangardaki F-16nın içine bile oturup bizlere brifing verdiler.
Aynı şekilde ilimizde gösteri yapan türk yıldızlarının NF-5 uçaklarını da
özel izinle inceleme şansım oldu.Tabii bunlar işin askeri boyutu ama ben samsunda ki samair pilot okulunda muhtelif vesilelerle piper L18 ve L21
uçakları ve cessna 152- 172lerle onlarca saat uçma şansını bulmuş biriyim.
Sadece uçmak değil saatler boyunca bakım teknisyenlerine yardım suretiyle
bu havayı hep soludum,ve şunu rahatlıkla söyleyebilirim.
Gecenin 03 00 ünde kapım çalsa ve hiç soru sormadan '' haydi yürü dünyanın öbür ucuna uçak gemisine ve belirsiz bir göreve deseler ''dahi pijama mı
bile çıkarmadan hemen giderim,görevin nekadar süreceği ne yiyip içeceğim belli olmasa bile.....

Ama belki senin de bildiğin bir şeyi yazmadan edemeyeceğim,motorsiklet
üstünde 300 göreceğiz diye telef olup giden yüzlerce arkadaşımızın, rusyada
savaş sonrası boşta kalan jet pilotlarınca mig-23 lerle uzayın sınırına kadar sivilleri çıkarıp,orada yukarı baktığınızda karanlık uzayı aşağı bakınca da dünyanın yuvarlaklığını 2 mach hızda izlemelerini isterdim,hemde kumanda onlarda olarak.Merak edenler varsa google dan space-edge yazıp, 7500
dolara bu keyfi yaşamalrını tavsiye ediyorum.

arkdaşım beni en iyi anlayan sen oldun sanırım çok teşekkür ederim.

inan hiç abartmıyorum. jet pilotu olduktan 1 ay sonra düşecegimi bilsem yine olurum.

hani bazı tutkular vardır. ugruna herşeyi feda edebilirsin. ve bu tutkunun yaşı hemen hemen senin yaşındadır sen büyüdükçe bu tutkuda büyür.

bendede bu oluyor. bende kendimi bildim bileli jet tutkum vardı. belki bilirsin merzifonda bir jet üstü var. karadenize gelirken otobüsler o jet üstüne yaklaşık 1 km uzaklıktaki bir yoldan geçiyorlar. ve o jet üstünün tabelasını görünce bile nabzım yükseliyor gerisini sen düşün.
artık pilot olma ihtimalım yok. ama en azından o jetlere yakın olmak için uçak teknisyenligine başvurdum. 5-6 gün sonra izmirde sınavım var. ve kazanamama korkusu beni bitiriyor.
yorumun için çok teşekkür ederim. sadece sana degil diger arkdaşlarada aynı şekilde. sitede bukadar uçak tutkunlarının olması ve yorumlarını burda paylaşmaları beni oldukça sevindirdi

görüşmek üzereeee:rendeer:

Bu bana biraz fantastik bir açılım gibi geldi. Onu çözebilen adamlar varsa, neden yeni uçak yapamıyorlar peki :)) Halbuki jet motoru çok basit bir motordur. Sadece yüksek kalitede çelik gerekir dayanıklılık açısından onun dışında çalışma prensibi çok basittir.
Bu tür asparagaslar geyikler çok döner ortada.

arkadaşım yazını okuyunca bayaa güldüm.:mrgreen:

ne jet üretmesi biz şurda 50cc moped üretemiyoz:mrgreen:

uçak üretimine başlamak askerin degil siyasetçilerin işi. onlar gerekli araştırmayı yaparlar. gerekli finansal destegi saglarlar. ve böyle bir fabrika için bu tür mühendislerden fikir alırlar.

yani aselsan gibi kuruluşlar "hadi bugün bir fabrika kuralım" diyemez

sonra yok efendim asker siyasede karışıyor yok ekonomiye karışıyor vs.. gibi yorumlar gelir.

onun için askere emredersin yapar. kendisi bazı şeyleri sıfırdan itibaren yapmaya çalışınca yanlış anlaşılıyor.

ayrıca şunuda söyleyim bu ülkede 1000cc racing. ve jet üretecek mühendislerimiz var . sadece kıymetleri bilinmiyor.

sana şunu soruyum. odtü'de dereceye giren bogaziçinde dereceye giren istanbul teknikte dereceye giren ögrenciler nerde.....

dur ben söyleyim çogu yurt dışında:bounce:

Son düzenleme:
senatörünü bile yanaştırmıyor elin adamı....

Benim bu tür askeri uçaklardan B-1B ye olan hayranlığım ise 98 li yıllra
dayanır.Brooklyn-NY USA da çalışırken (permanent visa sahibiyim)bir as
keri üsteki gösteride istediğiniz uçağa oturup şalter ve düğmeleri oyna
madan gezebiliyordunuz.Ama orada bahsettiğim B-1B ye senatör olduğunu
ve kızını gezdirmek istediğini söyleyen olgun devlet adamına özel kuvvetler mensubu nöbetçi sadece dışardan resim çekebileceğini söyleyerek kibarca
50 feet ten fazla yaklaşamyacağını söylemişti.
İçimde hep bir uhde kaldı ama nayapalım ki bizim için hayal,adamlar da yala
kalık yok maalesef bizde olsaydı parti il başkanı bile ylışarak ve bütün sülalesini
sokarak hava atardı.

Benim bu tür askeri uçaklardan B-1B ye olan hayranlığım ise 98 li yıllra
dayanır.Brooklyn-NY USA da çalışırken (permanent visa sahibiyim)bir as
keri üsteki gösteride istediğiniz uçağa oturup şalter ve düğmeleri oyna
madan gezebiliyordunuz.Ama orada bahsettiğim B-1B ye senatör olduğunu
ve kızını gezdirmek istediğini söyleyen olgun devlet adamına özel kuvvetler mensubu nöbetçi sadece dışardan resim çekebileceğini söyleyerek kibarca
50 feet ten fazla yaklaşamyacağını söylemişti.
İçimde hep bir uhde kaldı ama nayapalım ki bizim için hayal,adamlar da yala
kalık yok maalesef bizde olsaydı parti il başkanı bile ylışarak ve bütün sülalesini
sokarak hava atardı.

ne deyim örnek davranış işte. kurallar kişiye uymuyor . kişi kurallara uyuyor.:)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar