Uçak Tutkunları Buraya :)

ben kendimi bildim bileli bir uçak tutkum vardıır. özellikle f-16 resmini nerde görsem direkt 14-15 sene öncelere giderim

genelde çocuklar küçükken uçak mereklısı olur buraya kadar sorun yok ama bende bu büyüyüncede devam etti:silent::p

f-16'ların üst modelleri çıktı ama bende bu f-16 aşkı bitmedi.

bir video buldum müzigiyle resimleriyle bana oldukça güzel geldi. biraz düzenlemeden sonra sizinle paylaşmak istedim.:p

[GV]-408356355464159858[/GV]

bilmiyorum benim gibi belki jet tutkunu vardır . varsa burda yeni modeller hakkında bilgi verebiliriz alabiliriz.

ilk yeni modeli ben tanıtıyım. hava kuvvetlerinin almayı planladığı bir jet var. ismi f-35 bunun özelligi yere dik açı ile inebilmesi yani helikopter gibi. düşünün koskoca jet evininiz tavanına inebilir:p

videoyu sonuna kadar izleyin f-35'in yere nasıl iniş yaptıgını göreceksiniz:cherry:

not:2. videoda yerden kalkış ve jet motorun hakkında ayrıntılı bilgi var.
1
[YT]zaBJSrDH08U[/YT]

2
[YT]fZi1528jH9c&mode[/YT]

yerden dik açı ile kalkmaya hazırlanan f-35'den resimler

f-35 'in kalkmaya hazırlarlanmadan önceki görüntüsü

motorun altındaki kapatlar açılıyor

motor diket açı alıyor.

f-35 kalkmaya hazır

kalkışa başladı

evet sonunda f-35 havada.

havalandıgında motorunu tekrar eski konumuna getirerek ilerliyor.

ben jet tutkunu oldugum için bu uçak hakkında bilgi verdim. ama diger uçaklar hakkında bilgisi ve ilgisi olan varsa bizimle baylaşabilir

görüşmek üzere...

benim de merağım var ama jetlere değil daha çok tek motorlu gösteri uçakları ilgimi çekiyor:bounce:

sagol arkadaşım..

benim de merağım var ama jetlere değil daha çok tek motorlu gösteri uçakları ilgimi çekiyor:bounce:

gösteri uçağı derken bunları mı kaskettin.:silent:(bunlarda jet motorlu sadece üstlerindan silahları alınmış birazdaha hafifletilmiş ve manevra yetenekleri arttırılmış uçaklar.)

yok bunları biliyorum ya bunlar nf 5 tipi gösteri uçağı

benimkiler jet değil pervaneli:mrgreen:

Vikipedi'de belki 30-40 tane uçak modelinin maddesini ben başlattım, hesaplayın gerisini :)

yok bunları biliyorum ya bunlar nf 5 tipi gösteri uçağı

benimkiler jet değil pervaneli:mrgreen:

hocam sen çag dışı kaldın. bak millet jeti icat etti. bırak öyle pervane filan:p:mrgreen:

neyse senimi kırcaz 1-2 tanede pervaneli ekleyelim:p

bu dedenin babasının yaşında vardır herhalde:queen:

bu pervanelileri ararken ilginç bir halikopter buldum . helikopterden çok sıcak havalarda etrafı sogutma amaçlı kullanılanilabilecek bir vantiratör görevi yapar :queen:

açıkcası bu çalışırken o çevrede olmak istemem hadi bırak sesi o rüzgarından uçabilirim:mrgreen:

Son düzenleme:
saol elint:mrgreen:

valla ben de eklicektim ama acayip üşendim senin eklemen iyi olmuş:mrgreen::cat:

sagolun arkadaşlar

Uçak kelimesini görünce hemen daldım.Uçaklar konusunda her türlü soru ve sorunlarınıza yardım edebilmek için buradayım.önce buradan başlayalım.

http://www.tayyareci.com

sonra

http://www.hvkk.mil.tr

türk yıldızları için. http://www.turkishstars.com

sivil akrotim gökyüzü dansçısı ali öztürk:http://www.acromach.com

senelerce en çok merak ettigim soruyo soruyum
bilindigi gibi askeri uçakların pilotu olmak çok zor ve artık benden geçti.( ilkokul bitince lise olarak hava harp'e girmek gerekiyor sanırım) fakat sivil pilot nasıl olurum. çok uçuk rakamlarda para gerekiyormuş sanırım. gerçekten böylemi?

milyarları dökmeden pilot olmak mümkün degil mi?

pilot olmak çocukluk hayalım seneler geçti büyüdük ama hala içimde o pilot hayali var.
düşünüyorumda pilot olmak için feda edemeyecegim şey yok gibi:salut:

Son düzenleme:
Ben de buna hastayım :)

Su-47.jpg

http://en.wikipedia.org/wiki/Sukhoi_Su-47

* Sanal Filolarda yüzlerce sorti uçuş...

* 2001 - 2004 yılları arası " Havacılık Haberleri , Gazete Küpürleri , Havacılık Dergileri " Arşivini yaptım şu anda hepsi kitaplığımda.....

* " F - 16 / MRF " diye bir sanal uçuş simulasyonu vardı.
Orada görev yaptığım " Viper Squadron " uçuşlarında " viper_1 " görev adını nick olarak kullanıyorum şu anda...:cat:

---

Çok heveslendim pilotluğa. Ama olmak için uğraştım denilemez... :cyclopsan

Yine bundan 2 sene önce kardeşimi hazırladım askeri okul sınavlarına.
Şu anda Askeri Okulda Okuyor geleceğin pilotu. Şanımızı Göklerde Taşıyacak Mustafa Kemal'in Askeri... :cat:

---

Tüm havacılık tutkunlarına yardımcı olmak isterim elimden geldiğince.... :wiinkk:

Son düzenleme:
* Sanal Filolarda yüzlerce sorti uçuş...

* 2001 - 2004 yılları arası " Havacılık Haberleri , Gazete Küpürleri , Havacılık Dergileri " Arşivini yaptım şu anda hepsi kitaplığımda.....

* " F - 16 / MRF " diye bir sanal uçuş simulasyonu vardı.
Orada görev yaptığım " Viper Squadron " uçuşlarında " viper_1 " görev adını nick olarak kullanıyorum şu anda...:cat:

---

Çok heveslendim pilotluğa. Ama olmak için uğraştım denilemez... :cyclopsan

Yine bundan 2 sene önce kardeşimi hazırladım askeri okul sınavlarına.
Şu anda Askeri Okulda Okuyor geleceğin pilotu. Şanımızı Göklerde Taşıyacak Mustafa Kemal'in Askeri... :cat:

---

Tüm havacılık tutkunlarına yardımcı olmak isterim elimden geldiğince.... :wiinkk:

askeri pilot olmak için geç kaldık ufak yaşta askeri okula girmek gerekiyordu tamam.

fakat sivil pilot nasıl olunur.. çok uçuk rakamlarda para gerekiyormuş sanırım. gerçekten böylemi?

milyarları dökmeden pilot olmak mümkün degil mi?

en çok ikinci dünya savaşı uçaklarını seviyorum
içlerinden seçmem gerekse BF 109 ve P 51 mustang olurdu. ikiside üretildiği ülkenin en iyi uçaklarından. P 51 melez sayılır Amerikan kapota üzerine ingiliz motor bileşimi.

BF 109

bf109.jpg

P51 Mustang

4p51s.jpg

ELINT

Uçakları sevsem de pek bir yakınlığım yoktur... Fakat ilk mesajındaki motoru dönerek olduğu yerden havalabilen uçağı imal eden firma Lockheed...
Amerika , büyük firmalara , yerden bu şekilde havalanabilen ve inebilen fonksiyonel ve kullanışlı uçaklar yapması için bir yarışma davetinde bulunuyor... Boeing ve Lockhead kıyasıya bir mücadeleye giriyor... Boeing alttan itişli bir model geliştiriyor... Fakat Lockheed'in döner motoru daha kullanışlı , sorunsuz ve ucuz olduğu için Lockheed yarışı kazanıyor , ve orduya uçak üretmeye başlıyor.

Son düzenleme:
bu topiği görünce çocukluğum aklıma geldi babam(subay) tatbikatlara gider döndüğünde ise bana hava kuvvetlerinin dergilerinden getirirdi bende onları okur keser yapıştırırdım.ne günerdi valla ya.
çok başarılı bi topik olmus zaman bulursam bende bişeyler eklerim..

ucaklari bende severim,ozellikle Battlefield Wietnam'da deli ucak kullanirdim, multiplayer oyunlarda kimse ucagimi dusuremezdi :cherry:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar