Tvs raider 125 elektrik kesti

Motosikleti
Yok
Merhabalar motoru 3 hafta once yikadim tazikli su ile. Motoru yikadikdan 2 gun sonra yolda kaldim mars basmamaya basladi. Gosterge far mar hepsi geliyor fakat marsa basinca ölu gibi sanki hic basmamisim gibi. En azindan atesleme yapmaya calissa yine okeyim. Motor 2 haftadir serviste yatiyor. Bugun dedilerki konjektor yani elektrik beyni yanmis. Suan aklimda tek soru var. Madem yansaydi far gosterge gelmemesi lazimdi. Cikma parca alacagim sahibindenden 3400 tlye. Sizce yanmis midir? Samsun ici yardim edebilcek varsa bu iste uzman tanismak isterim.

Motosikleti
Ns200 15"
Elektrik beyni dediğiniz parça yani konjektör statörden gelen AC voltajı DC ye çevirir, yani statörden çıkan 20-55 arası gelen düzensiz voltajı 12-14 volt arasına sabitler, bu parça arızalanırsa elektrik üretimi durur veya fazla akım gönderir ama genel olarak arızası elektriği çevirmemek olur.

Konjektör arızalansa bile aküden gelen voltaj sayesinde ekran vb. aydınlanır, eğer aküde biterse hiç biri gelmez.

Multimetre sonuçlarını bilmeden yanmıştır veya yanmamıştır dememiz zor.

Merhaba.

Marş dinamosunun çektiği akım, farlara ve göstergeye göre çok daha yüksek. Konjektör kısmi olarak hasar gördüyse bu durum olağan.

Marş rölesinin kontaklarını kontrol edin, sudan korozyona uğramış olabilir.

Bu arada konjektör ile beyin farklı donanımlar. Konjektör, alternatörden gelen ac dalgalı yüksek gerilimi doğrultur, düşürür ve beyine (ECU) verir.

Motosikleti
Yok
Elektrik beyni dediğiniz parça yani konjektör statörden gelen AC voltajı DC ye çevirir, yani statörden çıkan 20-55 arası gelen düzensiz voltajı 12-14 volt arasına sabitler, bu parça arızalanırsa elektrik üretimi durur veya fazla akım gönderir ama genel olarak arızası elektriği çevirmemek olur.

Konjektör arızalansa bile aküden gelen voltaj sayesinde ekran vb. aydınlanır, eğer aküde biterse hiç biri gelmez.

Multimetre sonuçlarını bilmeden yanmıştır veya yanmamıştır dememiz zor.
Merhaba.

Marş dinamosunun çektiği akım, farlara ve göstergeye göre çok daha yüksek. Konjektör kısmi olarak hasar gördüyse bu durum olağan.

Marş rölesinin kontaklarını kontrol edin, sudan korozyona uğramış olabilir.

Bu arada konjektör ile beyin farklı donanımlar. Konjektör, alternatörden gelen ac dalgalı yüksek gerilimi doğrultur, düşürür ve beyine (ECU) verir.
Yani diyorsunuz ki konjektor de bi secenek.

Motoru ben 2. El aldigim icin gecmisini bilmiyorum. Elektrik tesisati ile oynanmis bir motor dediler bana. Motoru bastan sona full sokmusler. Agir bakima girecekti zaten motor 2500 tl agir bakim istediler. Baska bir ucret talep etmediler. Parcayi siz alin takalim dediler. Ben sahsen bi kac suphe duyuyorum. Belkide cok kolay bir arizaydi. Saglam konjektoru alip bozuk olani taktilar. Ben sadece konjektor yanma sansini dusunuyorum. Boyle bir sans varsa eyvallah. Ben voltaj degerlerini olcmelerini isteyecegim. Tesekkurler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar