TVS Apachi mi İkinci el Honda CBR 125 mi?

Peki CBR olsun. Teşekkürler.

CBR nin üstün olduğu yönler nelerdir? Kullanan arkadaşlar yazabilir mi?

+Titreşimi daha az.
+Yakıt sarfiyatı daha az.
+Race tipi.
+Honda kalitesi, servisi, yedek parçası v.b.
+Daha hızlı, daha dengeli.

Başka neler olabilir

arkadaşım aynı ikilemde bende kalmıştım benim apache yi alma sebeplerimi yazayım sen yorumla
bu arada apache daha az yakmakta

-kalıp büyük ve gösterişli (bence)
-motor çok seri
-yakıt sarfiyatı
-kaldırımdan in çık rahat
-benim için harekete daha yatkın

cbr güzel bir motosiklet ancak ben parça pahalılığından dolayı seçmedim çünkü yeri gelecek teker yapıcan viraj yapıcan illaki ufak tefek olsa düş kalk olacak bu yüzden tercihim apache oldu bundan önce yamaha bws m vardı markaya takılmayın iyi olan motosikletin hakkını verin doğrudur apache di titreşim var ancak bunu bilerek aldım ve çokta memnunum

yakıt sarfiyatı konusunda apache kadar cimri olanı yoktur bilginize.......
50-100 cc motosikletler kadar yakıt tüketimi olan başka motor var mu acaba???

yakıt sarfiyatı konusunda apache kadar cimri olanı yoktur bilginize.......
50-100 cc motosikletler kadar yakıt tüketimi olan başka motor var mu acaba???

usta tam yazacaktım biraz önceki mesaja murat gelir sana cbr dan sonraki apache deneyimlerini anlatır die nasıl iyileştin mi kardeşim:rendeer:

usta tam yazacaktım biraz önceki mesaja murat gelir sana cbr dan sonraki apache deneyimlerini anlatır die nasıl iyileştin mi kardeşim:rendeer:

dostum iyi sayılırım oturamıyorum bile hemen morarıyor ayağım

CBR dan sonra Apache aldım ve Apache almak için CBR satmıştım hiç pişman olmadım ve Apache'mi hala satmayı pek istemıyorum ama ailevi sebeplerden satıyorum malesef :pale:
Apache al pişman olmazsın....

Gidip yakından bakacağım ikisine de. Ama içimden Apache geçmiyor değil. Sonuçta birinci el motor sahibi olmak da var işin içinde. CBR den memnun değil miydiniz, neden sattınız?

Bir de geçmiş olsun, kaza falan mı oldu?

g.bereket
görüntü için böbrekteki taşları da dökme.;)

sen yedek musluğunu acıp kapatmayı biliyormusun yada hiç motosikleti gerçek anlamda stunt için kullandınmı yada motosiklet kulandın mı gülüyorum sadece

Heralde motorda ne kadar titreşim olduğunu bilmek için yedek musluğunu açıp kapatmak gerekmiyor. Böyle ani çıkış yapmış olmanızı apache sahibi olmanıza veriyorum. Bu motorda uzun yola gidilmeyecek derecede titreşim olduğunu apache kullanıcılarından biliyorum apache başlığı var forumda ve gezi yapan arkadaşlar 70-80km durmadan gidildiğinde daha adamın ayaklarını elini ve kıçını ciddi derecede uyuşturduğunu yazıyor.Motorun seriliğine son hızına vs. birşey diyemem performansı bildiğim kadarı ile ybr'dende cbf'dende daha iyi ama konforu öyle değil.

Haaa son olarak motor kullanıp kullanmadığımıda sormuşsunuz motorum yok fakat son bir haftadır arkadaşımın vitesli motorunu kullanıyorum(ybr 125) tam manasıyla olmasada kendimi geliştirmeye başladım umarım beni yanlış anlamamışsındır.:cat:

Heralde motorda ne kadar titreşim olduğunu bilmek için yedek musluğunu açıp kapatmak gerekmiyor. Böyle ani çıkış yapmış olmanızı apache sahibi olmanıza veriyorum. Bu motorda uzun yola gidilmeyecek derecede titreşim olduğunu apache kullanıcılarından biliyorum apache başlığı var forumda ve gezi yapan arkadaşlar 70-80km durmadan gidildiğinde daha adamın ayaklarını elini ve kıçını ciddi derecede uyuşturduğunu yazıyor.Motorun seriliğine son hızına vs. birşey diyemem performansı bildiğim kadarı ile ybr'dende cbf'dende daha iyi ama konforu öyle değil.

Haaa son olarak motor kullanıp kullanmadığımıda sormuşsunuz motorum yok fakat son bir haftadır arkadaşımın vitesli motorunu kullanıyorum(ybr 125) tam manasıyla olmasada kendimi geliştirmeye başladım umarım beni yanlış anlamamışsındır.:cat:

dostum yazdığın bi çok yorumu okudum başka topiklerde de..
oldukça olumlu ve evrensel yaklaşımın hoş fakat sadece duyumlarla hareket etmen hiçde iyi bi yorum şekli değil
senin o yorumları aldığın kişiler kaç km ile gitmişler o uzun yolu (uzun denilen yolda 70-80 km :mrgreen:)
ben 90-100 sollama durumlarında çok nadir olarak 110-120 km hızla tam olarak 250 km uzunluğunda yola gittim sadece 1 mola vererek o da 15 dk hiç bi sorun olmadı hiç bir yerim uyuşmadı yakıt sarfiyatımda oldukça azdı hatta artçımda vardı arkamda o da rahatsız olmadığını dile getirdi ayrıca akşam geri dönerken hiç durmadım aynı yolu geri geldim hiç sorun yaşamadım..

hurricane_cbr ismin yazmıyordu profilinde:)
Orda demek istediğim 70-80km yapılan gezide bile rahatsız oluyorum falan diyordu.Sonuçta benim motorum yok ve hondanın yamahanın satıcısı değilim:). Senin de dediğin gibi arkadaş soru sormuş bende duyduklarımı söyledim azmıdır çokmudur bilmem ama ybr ve cbf'den titreşimi fazla olduğunu biliyorum(duydum:)) ama benzin sarfiyatının ve performansının rakiplerinden iyi olduğunu biliyorum titreşimi siz daha iyi bilirsiniz.

Gidip yakından bakacağım ikisine de. Ama içimden Apache geçmiyor değil. Sonuçta birinci el motor sahibi olmak da var işin içinde. CBR den memnun değil miydiniz, neden sattınız?

Bir de geçmiş olsun, kaza falan mı oldu?

masrafı ve hantallığı (benim kanaatim) şehir içinde trafikte falan oldukça sıkıcı ve yorucu oluyor CBR parçaları ve yakıt tüketimi de apacheye göre oldukça fazla daha bi çok şey sayabilirim sana..
Apache al rodajını düzgün yap hiç korkma.. çok sağlamdır ben CBR ı sıkıştırarak kullandım baya sattığım adam 1500 tl falan masraf etti Apache yide aynı şekılde kullandım ama daha tık demedi ben bi ara satmıştım Apache mi sonra pişman olup geri aldım aldığımda motor segman dağıtmıştı buna rağmen sorun çıkmaz dedi Aydın usta ona güvenerek aldım motor hala seri hala hızlı o kadar hor kullanıma karşılık hiç birşey olmadı
kaza durumunda ise en ufak bi düşmede CBR bi dünya masraf açacaktır sana bunları da düşünmek lazım... durumum yok demişsin çünkü sinyal takımı 110 tl olan mı daha iyidir yoksa 30 tl olan mı ya da düştüğünde sadece koruma demiri çizilen mi iyidir yoksa granajları parçalanan mı??
bi örnek daha debriyaj manetini (kolunu) gidona bağlayan parça var adı debriyaj kütüğü.. Apache de 30 35 tl.. CBR da 60 tl...
son olarak titreşimde titreşim denildi.....
CBR da yüksek devirde titreşime sahip...
artık sen karar ver :rendeer:

bu arada teşekkürler.. bi kaza yaptım pazar akşamı baya hızlı ve şiddetli şekilde arabaya çarptım motor sağlam çıktı baya :mrgreen:

hurricane_cbr ismin yazmıyordu profilinde:)
Orda demek istediğim 70-80km yapılan gezide bile rahatsız oluyorum falan diyordu.Sonuçta benim motorum yok ve hondanın yamahanın satıcısı değilim:). Senin de dediğin gibi arkadaş soru sormuş bende duyduklarımı söyledim azmıdır çokmudur bilmem ama ybr ve cbf'den titreşimi fazla olduğunu biliyorum(duydum:)) ama benzin sarfiyatının ve performansının rakiplerinden iyi olduğunu biliyorum titreşimi siz daha iyi bilirsiniz.

motordan motora fark vardır rodajından tutunda kullanıldığı yol şartlarına kadar.. benim dursun diye bi arkadaşımda CBR125 var sultanbeyli'nde oturuyor motorunda apache kadar titreşim var neredeyse... bunu da aklında tut dostum :wiinkk:
adım Murat bu şekilde fikirlerimizi ortaya serersek arkadaş daha iyi karar verir:cat: saygılar dostum:rendeer:

Son düzenleme:
hurricane_cbr,
Bu arada apache forumuna bakayım dedim kaza yapmışsın iyi kurtarmışsın geçmiş olsun Allah korumuş.

çok sağol dostum topiğimde vardı kaza yaptım.. başlıklı :mrgreen:
oldukça keyifliyim şuan iyiyim :)

Teşekkürler Murat. 125 cc bir başlangıç motoru için gerçekten çok ciddi paralar bu söylediklerin. İlerde büyütüp 600 cc aldığımda o kadar koymaz ama başlangıç için sanırım Apache çok daha uygun olacak. Hem kendi paramı harcamak başka, baba parası başkadır. Bir yaştan sonra insanın yüzü de tutmuyor. Bilirsiniz.

Tekrar geçmiş olsun.

Teşekkürler Murat. 125 cc bir başlangıç motoru için gerçekten çok ciddi paralar bu söylediklerin. İlerde büyütüp 600 cc aldığımda o kadar koymaz ama başlangıç için sanırım Apache çok daha uygun olacak. Hem kendi paramı harcamak başka, baba parası başkadır. Bir yaştan sonra insanın yüzü de tutmuyor. Bilirsiniz.

Tekrar geçmiş olsun.

bi arkadaşımız yazmıştı hem korumalarını da alırsın kalan parayla..:rendeer:

Evet korumaları da alırım. Bir de rodajla ilgili bilgi alabileceğim bir kaynak var mı? Doğru rodajla 140 a kadar çıkabilir mi bir Apache? Kendi ağırlığım zaten 70 kiloyu bulmuyor. Artçı da olmadığını varsayarsak heralde çıkabilir?

Evet korumaları da alırım. Bir de rodajla ilgili bilgi alabileceğim bir kaynak var mı? Doğru rodajla 140 a kadar çıkabilir mi bir Apache? Kendi ağırlığım zaten 70 kiloyu bulmuyor. Artçı da olmadığını varsayarsak heralde çıkabilir?

usta al 5000 rpm (devir) üzerine çıkma 5000 devirden sonra vites değiştir..
ilk 500 km 60-70 üzerine çıkma sonrasında 80 nadiren 90 olsun 1500 km geçtiğine rahatça gazla... düzde en fazla 130 yapar.. bende 64-65 kiloyum..

Anladım. Çok teşekkürler. Hazirana doğru alacağım bir sorun çıkmazsa.

Resimlerini de koyarım buraya. :)

Sizce modifiye yapılacak olsa, hem şekil olarak hem teknik olarak nerelere ne yapılabilir? Farlara Zenon, lastiklere yansıtıcı falan olabilir mi?

dostum şöyle bws dede vardı titreşim çoğu motorda var sen daha önce cbf ye binmedi isen apache de titreşimin ne olduğunu anlamazsın murat 'ında dediği gibi rodaj dan rodaja fark var ancak sana tavsiyem şu cbf alacağım yazıyor profilinde alamdan bir apache ye bin demek istediğimi anlayacaksın bende ybr titan cbf ck hepsini denedim bws nin ani kalkışlarından sonra beni ancak pache pakladı:mrgreen:ve şunuda söylemeden geçemiyeceğim murat kardeşime titrşim olayını sorduğumda biz geç adamız titreşim bize dokunmaz demişti gerçekten haklı ben hiç bir zaman kullanmadığım motosikleti kötülemedim ama ikisinide test ettim beklentilerimi aldığım motosiklet karşıladı kullanım kolaylığı güç biraz önceki yazımda seni kırdı isem özür dilerim kardeşim sağlıcakla kal:rendeer:

Anladım. Çok teşekkürler. Hazirana doğru alacağım bir sorun çıkmazsa.

Resimlerini de koyarım buraya. :)

Sizce modifiye yapılacak olsa, hem şekil olarak hem teknik olarak nerelere ne yapılabilir? Farlara Zenon, lastiklere yansıtıcı falan olabilir mi?

abi hiç uğraşma sitede hurricane_cbr diye bi uçuk var onun motoru kopyala :queen::queen:zaman uğraş dan kar edersin :cat:murat kardeşim inşallah seninle tanışma fırsatı bulabilirim istanbula falan gelirsem :rendeer:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar