sa beyler..
madem herkes sallıyo ben de bikaç şey söylemek istiyorum...
değerli arkadaşlarım benim de apachem var ve henüz zorlamadım rodaj muhabbetinden ötürü ama 130 140 yapacağını düşünmüyorum... Ahmet Abi isimli arkadaşın anlatmak istediği şeyi herkes gözden kaçırıyo bence... diyelim 140 yaptın... yapabilirsin ancak o da ANLIK olur... hafif eğim (yani yokuş aşağı) 11 - 12 bin devire doğru o süratlere ulaşabilirsin ancak sabit kalmaz... bana göre apache ile motoru SIKIŞTIRMADAN, YORMADAN, YORULMADAN, GÜVENLİ bir şekilde uzun süre gidebileceğin sabit sürat 110 bilemedin 115 (o da asfalt iyiyse) km hızdır... km göstergesinin 5 - 10 km fazla gösterdiğini herkes kabul ediyo zaten... yani "Ahmet Abi" nin dediğine gelir olay... gerisini düşünmek sadece kendimizi kandırmak olur... bu motoru uzun yolda yolculuk yaparken 140 la gidecem diye alacak adamı yanlış yönlendirmeyin çünkü GİDEMEZ... ama 100 - 110 km hız ile gaz kesmeden, keyifli bir şekilde, güvenle ÇOK RAHAT GİDER... bu hızlara muadillerine göre(ybr, cbf vs...) çok daha seri bir şekilde ULAŞIR... bu seriliğin ve gücün neticesinde çok hafif bir titreşime katlanırsın... zamanla o titreşime alışırsın ve farketmezsin bile... bu nedenle arkadaşım beklentilerini netleştir... apache sayfasını oku... apache ile 20 bin, 30 bin, 40 bin km yol gittim motora anahtar değmedi diyen arkadaşlar var... çoğu da motorun canını çıkarıyorum, dağda bayırda kullanıyorum, redline altında vites değistirmiyorum dedikleri halde bu kadar sağlam... o yüzden arkadaşım eğer amacın buysa gözünü bile kırpmadan apache al... yoksa başka motorlara yönel... sonra 140 yapacam diye ne kendini ne de başkasını tehlikeye atma...
herkese kazasız, belasız, cezasız sürüşler diliyorum...