TVS TVS Apache 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

strokeyi bulamamıştım çap olarak aynı yazınca dedim bu işte çakallık olmasın:)

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:28 ----------

egsoz gazının rahat çıkmasını engeller biraz birazcıkta egsoz gazını soğutur motosikleti bilmemde arablarıın ki baya damarlıdır ben kendi aracımda olanıda dolmasın diye söktüm:)
Bildiğim kadarı ile araçlardaki katalizör çevreye daha az zehirli gaz salınımı yapması için kullanılmaya başlandı.Bununla birlikte kurşunsuz benzin kullanımına geçildi. Yapısı gereği içersinde seramikten çok fazla ince petek göz olmasından dolayı araçlarda iptal edildiğinde 3-5 beygir gibi bir güç kazanımı oluyordu.Üzerinde aşırı ısınma olduğundan uzun yolculuklar sonrasında çimenlik-otluk gibi yangın çıkabilecek yerlere park edilmemesi önerilirdi. Motorda bahsedilen katalizörün daha farklı yapısı olacağını zannediyordum. Arkadaşın çektiği resimlere bakınca arabadakilerle hemen hemen aynı olduğunu gördüm. Bencede bu parça iptal edildiğinde motorun performansının artacağı kesin görünüyor.

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:40 ----------

Arkadaşlar motorum 3500 km de. Önceki sayfalardan edindiğim bilgilerle motorun daha rahat çalışacağını düşünüp 3 gün önce katalizörü iptal ettirdim. İptal sonrası egzozun sesi Harley misali biraz daha kalınlaşıyor. Düşük hızlarda orjinal sesi bence daha yakışıyordu. Ancak özellikle yüksek devir ve süratlerde motor daha rahat çalışıyor gibi ve egzoz sesi orjinaline göre daha az rahatsızlık veriyor. Dün eşimle birlikte 200 km lik bir gezi yaptım ve motorun performansının arttığını gözlemledim.

Yapılan işlemlerle ilgili bilgi vermek gerekirse;

Katalizörün bulunduğu yer egzoz çıkış tarafındaki en kalın yerden sonra hafif bir kıvrım ve motorun ayağının dayandığı plastik takozdan sonraki düz borunun içi. Bu düz boru birbirine yakın iki kaynak yeri ile daralmaya başlıyor. Katalizörün yapıştığı yer bu kaynak noktalarının ilkinden yaklaşık 1 cm egzoz çıkışı tarafında. Anlatımım biraz karışık olabilir ancak resimlere bakıp motorunuzda kontrol ettiğinizde yerini hemen anlayacaksınız.

Kırmızı çizgi katalizörün yerleşim şekli.
Ustam egzoz borusunun komple kesilmesi halinde yeniden kaynatılırken tam eksenine oturtulamayabileceğini ve dengesinin bozulabileceğini söyledi. Bu nedenle tamamen kesmeden şekilde görüldüğü gibi spiral ile H harfi şeklinde bir kesi yapıp kaynak makinesi ile katalizörün ek yerini eriterek katalizörü dışarı çıkardı. Bu kesiyi egzozun tam alt iç kenarına gelecek şekilde yaptı ve iş bittiğinde dışarıdan yapılan işlem ile ilgili en ufak bir iz görünmüyordu.
[url]http://i.hizliresim.com/DX2993.jpg[/url]

Bu da meşhur katalizör.
[url]http://i.hizliresim.com/QXBWWj.jpg[/url]

Katalizörün uzunluğu yaklaşık 6 - 7 cm. Siz benimkinden daha kısa bir kesi ile katalizörü çıkarttırabilirsiniz.
[url]http://i.hizliresim.com/8nZQ21.jpg[/url]

Katalizör çıktıktan sonra iki kattan oluşan egzozun içteki kalın borusu egzozcuya gönderilerek kaynak yapıldı. Dıştaki ince borusu motorcu ustam Hakkı Usta tarafından elektrot kaynağı ile kapatıldı.
[url]http://i.hizliresim.com/rLMR8a.jpg[/url]

Kaynaklar sonrası tüm egzoz zımparalanarak boyaya hazır hale getirildi. Ben oto yıkamanın basınçlı suyunun bile egzozun orjinal boyasının atmasına sebep olduğunu gördüğümden komple boya yapmanın iyi olacağını düşündüm.
[url]http://i.hizliresim.com/P3kB68.jpg[/url]

Son olarak egzoz motip 690 derece ısıya dayanıklı boya ile boyandı ve 1,5 saat 190 derece fırına verildi. Fırın işlemini sanayideki kebapçıya rica ettim ve böylece bedavaya geldi.:cherry:
Egzozun son hali renk olarakta orjinalinden daha siyah oldu ve hoşuma gitti.
[url]http://i.hizliresim.com/p4z9Bn.jpg[/url]

Montaj sonrası dışarıdan tadilata ait bir kaynak yeri görünmüyor ve simsiyah güzel bir egzozum var.:thumleft:

Herşeyiyle çok güzel bir paylaşım olmuş.
Ellerinizi sağlık.

kaç bin km reden sonra sökmek iyidir

motosikleti bilmemde araçlarda ortalama 100 binde tıkanır

Bildiğim kadarı ile araçlardaki katalizör çevreye daha az zehirli gaz salınımı yapması için kullanılmaya başlandı.Bununla birlikte kurşunsuz benzin kullanımına geçildi. Yapısı gereği içersinde seramikten çok fazla ince petek göz olmasından dolayı araçlarda iptal edildiğinde 3-5 beygir gibi bir güç kazanımı oluyordu.Üzerinde aşırı ısınma olduğundan uzun yolculuklar sonrasında çimenlik-otluk gibi yangın çıkabilecek yerlere park edilmemesi önerilirdi. Motorda bahsedilen katalizörün daha farklı yapısı olacağını zannediyordum. Arkadaşın çektiği resimlere bakınca arabadakilerle hemen hemen aynı olduğunu gördüm. Bencede bu parça iptal edildiğinde motorun performansının artacağı kesin görünüyor.

doğrudur hocam seramik değilde soymetal diye geçiyordu sanırım şu anda unuttum kafam çok dalgın olduğu için yeni araçlarda genelde manifolttan sonra yapılır hemen radyatörün arkasında hatta metal ısı kalkanı konur bizim motorlardakide aynı mantık performansı arttırmasının iki sebebi var birincisi gazın çıkışındaki engel kalkıyor ikincisi boru genişliyor susturucudada iki tane oda olduğundan backpressure azalmıyor yanlız şunu anlamıyorum kıbrısta okurken arkadaşın f430 spiderı vardı onda orjinal katalitik konvertör yoktu bu ki bu araçlar 4.4 litre diye biliyorum bunun yayacağı nox gazıyla bizim 150 ccilk yada 1.3 1.4 1.6 araçların yayacağı nox gazı ne kadar ki standart arabaya koyup sporlara konmuyor nese çok konuştum:)

Benim motor 2008 model 32000i devirdi ama kat iptalini yaptirmadim shark egzoz taktirdim gelecek ay orijinal egzozunu tekrar takarim ama kat'ı çikaran arkadaşlara sorum egzozda patlama çogaldimi ? Hani gazı kestiğinde ses cikariyor ya o ses? Patirdamasinı pek sevmiyorum da...

Benim motor 2008 model 32000i devirdi ama kat iptalini yaptirmadim shark egzoz taktirdim gelecek ay orijinal egzozunu tekrar takarim ama kat'ı çikaran arkadaşlara sorum egzozda patlama çogaldimi ? Hani gazı kestiğinde ses cikariyor ya o ses? Patirdamasinı pek sevmiyorum da...

off o patlama ve kükreme en sevdiğim şeylerden biri

egsoz patlamasının sebebi egsoz gazındaki yanmamış yakıtın egsoz borusu içinde yanmasından olur karbüratör ayarı lazım onun için

slm arkadaşlar kafama takılan bir şey soracam size bu bizim motorların ön frenini sert tutunca ön çataldan tık diye bir ses geliyor sonra ön çatal boşa düşünce tekrar tık diyor sanki ön çatalda boşluk varmış gibi arkadaşımınkine baktım oda öyle nededendir bilen varmı?

Arkadaşlar ıslak zeminde giderken sizinde ayakkabılarınız ve paçalarınız sırılsıklam ıslanıyormu.

Son düzenleme:
Arkadaşlar ıslak zeminde giderken sizinde ayakkabılarınız ve paçalarınız sırılsıklam ıslanıyormu.
Bot koruma kiliflari var. Ayagina giyiyorsun. Ayakkabiyi, pacalari koruyor. Cirtcirtli ayagina giymesi cikarmasi kolay.
Buna ilaveten, sirf ucuz olsun diye bunu soyluyorum, is guvenligi kiyafeti satan yerlerden ucuz imce yagmurluk pantolonu alabilirsin. Kivirdigin zaman kucuk bir rulo oluyor. İste butun bunlar hazir olsun diye yaninda ya topcase yada sirt cantasi tasiman gerekiyor :(

Arkadaşlar bu feyizoğlu güvenilir bi sitemidir alışveriş yapan oldumu hiç ? Baf ve Tank pad sipariş edicemde.. ?

Temmuzda artçımla birlikte yapmayı düşündüğüm 1 aylık Samsun - Bulgaristan - Yunanistan - Yunan Adaları - Ege - Akdeniz - Samsun rotası için hazırlıklarım bitmek üzere.

- Sava mc 25 lastikler
- Egzoz kat iptali
- Ön cam
- Artçı ayaklığı
- Elcik koruma (sağlam birşey değil, rüzgar ve böcek koruma amaçlı)
- 52 lt arka çanta
- Yan çantalar için çanta demiri
- Cep tel. (Navigasyon amaçlı) tutucu
- Şarj için su geçirmez çakmak soketi
- Bolca heves ve heyecan

2014 Model TVS Apache 150 GRAND TOUR...:cherry::cherry::cherry:

Bu sava lastiklerden memnunmusunuz gerçi bende sava 50mc aldım ama hata ettim sanırım hiç diş yok lastikte şambriyel gibi :) Bu arada motorunuz çok güzel olmuş Maşallah

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar