TVS TVS Apache 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

sbr

aynen o yolu iyi bilirim işe giderken o yolu kullanıyorum. RJK23 emrenin eski motoru. enes diye bir arkadaşa aldık ama bayadır takılmıyor foruma..motorda 500lira masraf varmış. ama son durumu bilmiyorum.

Bugün serviste gördüm de toplamışlar motoru. Oldukça fazla masraf olduğuna göre ciddi sayılabilecek bir kaza olmalı.

sbr

aslında görünürde çok bişey yoktu ama ön amortisörler eğilmiş.far bağlantı braketi yamulmuş.ön lastik mili değişmiş. bunların dışında sinyal manet vs falan vardı.. eneste bişey yok, taksici birden u dönüşü yapıyor..eneste panik ön frenle kayıp düşüyor..Allah korumuş..

Sabri iyi bilir,
2. Köprü Anadolu'dan Avrupa'ya geçtikten sonra sağdan ikinci sapak Maslak / Levent sapağı. Hafif bir yokuş yukarı.
Heh işte yağmurlu bir havada o yolda şerit değiştirin bakalım. Ortadan en sağa ya da en sağdan orta şeride...
IRC öyle bir göt atıyor öyle bir yalpalıyor ki o beyaz şerit çizgileri, asvalt yaması üzerinde. Ben her gün işe giderken hatim indiriyorum. Bu sebeple manevi yanınızı da kuvvetlendiren bir lastiktir ıslakta IRC.
Kuruda ise bambaşka. Bastın mı duruyor. Aşınmak nedir bilmiyor bir de şerrefsiz.

Ha bir de 34 RJK 23 kaza yapmış. Buralarda mı sahibi arkadaş?

kurudada şu parlak asvaltta fren yapınca arka kilitleniyor kaç kez öndeki araca çarpıcam diye alt ıslaması yaşatıyordu

bilgi veya akıl verecek kimse yokmu bana ?

xenon açıken yüksek devirde kullanımda bile aküyü boşaltan ve dijital ekranı kapatıp açan bir sistem nasıl düzeltilir? akü fabrika çıkış 9 ampermiş zaten ve orjinal konjektör yeterli diyorlar. sorun xenonda diyorlar çözümü nasıl yapabilirim. Birisinden bir bilgi istiyorum teşekkürler,

xenon açıken yüksek devirde kullanımda bile aküyü boşaltan ve dijital ekranı kapatıp açan bir sistem nasıl düzeltilir? akü fabrika çıkış 9 ampermiş zaten ve orjinal konjektör yeterli diyorlar. sorun xenonda diyorlar çözümü nasıl yapabilirim. Birisinden bir bilgi istiyorum teşekkürler,

Çözümü nasıl olur bilmiyorum ama bir kaç sayfa geriye doğru tararsan bi kaç gün önce konuşulmuştu bu konu. Orj konjektör yetersiz diye aklımda kalmış. Apache'ye xenon basit iş değil. Ama Hindistan forumlarına bakıyorum bazen. Orada mercekli Xenon kullanan ve hatta park lambaları dahil yanyana üçlü angel eye yapanlar var eski kasaya.
Araştırmak lazım. Benim hiç merakım olmadı.

xenon ortalama 3,2 amper çekiyor bizim motorlar 1 amper civarı üretebiliyor bildigim kadarıyla sorunun çözümü xenon u söküp iyi bir ampul takmak ...

birkaç sayfa önce anlatmıştım durumu statör lehimlerini değiştirip bütün akımın aküye gitmesini sağlamak şart bunun içinde farklı bir konjektör gerekli yoksa başka şekilde yapılmaz

birkaç sayfa önce anlatmıştım durumu statör lehimlerini değiştirip bütün akımın aküye gitmesini sağlamak şart bunun içinde farklı bir konjektör gerekli yoksa başka şekilde yapılmaz

sanırım genel sorun evet bu aküye enerji iyi sağlanamıyor. nereyi önerirsiniz ? ve konjektör her marka veya model olabilirmi ? konjektörlerde kendi aralarında sonucta değişiyo marka model güç v.s? xenondan vazgeçmek de istemiyorum :/

sanırım genel sorun evet bu aküye enerji iyi sağlanamıyor. nereyi önerirsiniz ? ve konjektör her marka veya model olabilirmi ? konjektörlerde kendi aralarında sonucta değişiyo marka model güç v.s? xenondan vazgeçmek de istemiyorum :/

bende konjektörü bulamadım hani üzerlerinden değerler yazsa bulunur ama hiç bişey yazmıyor meretlerde bende xenon istiyorum bayada uğraştım ama başaramadım henüz:)

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:54 ----------

Çözümü nasıl olur bilmiyorum ama bir kaç sayfa geriye doğru tararsan bi kaç gün önce konuşulmuştu bu konu. Orj konjektör yetersiz diye aklımda kalmış. Apache'ye xenon basit iş değil. Ama Hindistan forumlarına bakıyorum bazen. Orada mercekli Xenon kullanan ve hatta park lambaları dahil yanyana üçlü angel eye yapanlar var eski kasaya.
Araştırmak lazım. Benim hiç merakım olmadı.

bende merak ediyorum o adamları nasıl yapıyorlar diye ya bize dandik malı kaktırıyolar xenon konusunda yada adamlar motorda işlem yapıyor

titan konjektörü takın diyorlar sağdan soldan ama ne anlarız titandan. sahibinden bakayım diyorum yıgınla var konektör ama hepsi olmaz sanırım yani. uyku tutmuyo adamı ya bildigin tadı damagımda kaldı ya ilk gün süperdi ama artık farı açmaya korkuyorum dolayısıyla gece sürüşü yapmıyorum :(

Bugün serviste gördüm de toplamışlar motoru. Oldukça fazla masraf olduğuna göre ciddi sayılabilecek bir kaza olmalı.

adamın söylediğine göre bnm ağır olmamdan kaynaklanıyor o amortisörlerin yamulması :D 122 kilo motor nabsın :D aslında yaptıgım kaza büyük degil ama acemi oldugum için düşüş şeklimde tuhaf oldu :D motora göt attırdım :D ben dua ettim şaseye felan bişi yok onun haricinde ön takım komple değişse nolck ki eskisinden iyi oldu motor 15.000 deydi zaten yenilenmiş oldu :D O değilde motorun önde çok titreşim vardı gerçi genelinde vardı ama bnm kinde sanki bi nevi fazlaydı ön takım yapılınca o ses de bayagı azaldı :D

titan konjektörü takın diyorlar sağdan soldan ama ne anlarız titandan. sahibinden bakayım diyorum yıgınla var konektör ama hepsi olmaz sanırım yani. uyku tutmuyo adamı ya bildigin tadı damagımda kaldı ya ilk gün süperdi ama artık farı açmaya korkuyorum dolayısıyla gece sürüşü yapmıyorum :(

ben hazır tesisat bile almıştım kendi yaptığım röleli olmadı diye ama sorun bende değilmiş dediğim gibi çok fazla bilgi kirliliği vara fakat kim doğru söylüyor bilemiyorsun üzerinde değerler yazmayınca birbirimizle bağlantıda olalım kim çözümü bulursa paylaşırız

irc almam, cünkü şuan ki yeni kasanın üzerindeki lastikten pek farkı yok.
alacak olsam michelin pilot sporty road filan alırım. en azından aradaki farkı kapatır alırım.
yada almam. =)
uyguna bu arada egzoz siparişi verdim tiger yarın elimde olacak..

Tiger egsozlu videonu bekliyorum :)

Arkadaşlar bu arada vitesler geçmiyo arada 150 km oldu servise gitsemmi ışıklarda kaldım kontak aç kapa yaptım anca aldım 1.vitese bazen geçmiyor boşta kalıyor debriyajı bırakıp bastığımda geçiyor neden böyle ?

adamın söylediğine göre bnm ağır olmamdan kaynaklanıyor o amortisörlerin yamulması :D 122 kilo motor nabsın :D aslında yaptıgım kaza büyük degil ama acemi oldugum için düşüş şeklimde tuhaf oldu :D motora göt attırdım :D ben dua ettim şaseye felan bişi yok onun haricinde ön takım komple değişse nolck ki eskisinden iyi oldu motor 15.000 deydi zaten yenilenmiş oldu :D O değilde motorun önde çok titreşim vardı gerçi genelinde vardı ama bnm kinde sanki bi nevi fazlaydı ön takım yapılınca o ses de bayagı azaldı :D

Gecmis olsun kardes, titresim azaldi mi peki? Bende baya titriyorum cunku. Motor yagi degiscem sirf bunun icin. On takimdan sonra biraz duzeldiysen bende benim amortisor yagini degiseyim. Benimki de 23.000 km civarinda.

Yorumlari okumadim hic ama gecenlerde lakirti esnasinda alacaktim cok titresim yapiyor dediler almadim dedi ama tanidigim bi kurye yesil apache biniyor gayet etkileyici birseye benziyor.
Hicte konusmadik motor hakkinda hicde arastirmadim ama italyan tasarimlarini andiriyor tvs dogu bir ulkenindi sanirim.
kazasiz belasiz sürüsler dilerim yolda bir birine korna selamini eksik etmeyen motorcu kardeslerime

Gecmis olsun kardes, titresim azaldi mi peki? Bende baya titriyorum cunku. Motor yagi degiscem sirf bunun icin. On takimdan sonra biraz duzeldiysen bende benim amortisor yagini degiseyim. Benimki de 23.000 km civarinda.

sağol kardeşim valla nedendir bilmem ben sana yapılan işlemleri sölim .....
sağ sol amortisör demiri değişti ...sol amortisör kovanı değişti.far demiri ön aks değişti. ve sonra aldıgımda ön kafa gernajındaki abartılı ses azaldı hem bayagı farkla ......sadece 7000 devirden sonra baslıo yapmaya :D emreden aldım motoru zaten hiç sormadım bile ne yağ kulllanıosun felan die aldım kullanıyorum...inş çarşamba günü şirket yarım gün tatil bakımlarını yapıp temizleyip fotolarını koyacagım foruma :D bi dene istersen amortisör yağından olabilir ....

ben hazır tesisat bile almıştım kendi yaptığım röleli olmadı diye ama sorun bende değilmiş dediğim gibi çok fazla bilgi kirliliği vara fakat kim doğru söylüyor bilemiyorsun üzerinde değerler yazmayınca birbirimizle bağlantıda olalım kim çözümü bulursa paylaşırız

Evet bu işin peşini bırakmazsak elbet çözeceğiz bilgi kirliliği var heryerde şuan. Hergün farklı birşey duymakdan bıktım. Az önce bile bobine baglayın diyorlar. Olmazsa bobini yükselt falan : ya yakacam motorun tesisatı yada benim beynim yancak kısa devre yapıcak :) bugun akşama akımları ölçtürücem kim ne yiyo ne kadar kazandırıyor diye. sonrada gerekli enerjiyi nasıl saglarım nasıl yükseltirim onu araştırcam.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar