Benim de 5500 km'de temizlerken farkettiğim bi durumdu. Silerken hafif bastırınca biraz sallanıyordu. Ama ses vs. farkedilir bi yanı olmadığından herhalde böyle olması normaldir diye düşünmüştüm. Neyse ki 6000 bakımında Manisa'da servis Hasan usta motorda sıkılmadık vida bırakmadı sağolsun. Saat gibi oldu hakkaten.Arkadaşlar bugün motoru bir tamirciye gösterdim çıkan ses için . Egsozun içindeki susturucu kırılmış egsozun değişmesi gerek filan dedi. Doğru servisin yolunu tuttum garanti kapsamında değiştirmek için. Servis egozun motordan çıkan kısmında 2 tane vida var onları sıktı . Vidaları sıktıktan sonra egsoz sesi de normale döndü o şıkırtı da gitti . Ben motordan geliyor sanmıştım sesi meğer egsozdan mış.Servis ilk defa bir işe yaradı. Aynı sorunu yaşayan arkadaşlara yardımcı olur belki . İsteyen olrsa fotoğrafını çeker koyarım o vidaların. Titreşimin bazı zararları işte![]()
İlk yazdığında bu yazıyı yazacaktım, belki farklı bir sorundur kafanızı boş yere karıştırmıyım dedim. Yine de en kestirme yoldan hallolmuş. :cat:
Yeni alan arkadaşlara tavsiyem ilk bakımda olmasa da 2500-3000 bakımında mutlaka ehil bir ustaya(servis olması şart değil) üst kapak saplamaları dahil olmak üzre vidaları sıktırın. Yanlış hatırlamıyorsam kullanım kitapçığında bununla ilgili bir ibare yer alıyordu. :king: