Yeni bir 2011 TVS, eski CBF 150 sürücüsü olarak bende biraz kıyaslama/karşılaştırma yapmak istiyorum izninizle:
CBF 150: Evet, CBF 150'de vibrasyon neredeyse sıfır, sürüşü konforlu ve rahat, çok uzun yol yaptım (yaklaşık 12.000km) keyifle gidiliyor.
Ama bence Honda'nın başına bela bir hibrit modeli... Honda'nın resmi uluslararası internet sitesinde CBF 150 diye bir modeli yok, Tüm modellerinin yer aldığı servis kitapçığında veya parça kataloğunda da CBF 150'yi bulamazsınız... Çin'de üretiliyor. Ve sadece Asya (Türkiye'de dahil) ülkelerinde satılıyor. Avrupa pazarında yok gibi. Yakıt/performans dengesi iyi, yedek parça sorunu yok (ki, yan sanayisi ve orijinal olmayan yedek parçası bolca mevcut) Fakat orijinal parçası pahalı bence. Vites geçişleri kemikli ve sesli bazen şaseye bile geçişler yansıyor. Kalkışı hantal, kasa bence motora göre ağır. Grenajı kalitesiz ve bir Çinliden hiçbir farkı yok. Motor hariç tüm donanımı tipik bir Çinli motosiklet kalitesizliğini hissettiriyor. 2,5 yıl kullandım, 2008 modeldi ve 6200 km'de almıştım. Belki benim şansıma idi ama ben sıkıntısından ve tamirinden kurtulamadım.
TVS: Henüz ukalalık yapacak bir deneyime sahip değilim. 1 hafta oldu alalı. 2011 model ve 3100 km'de satın aldım. Şehir dışından aldım. Noterden çıktığım gibi yola koyuldum. Çekişi, kıvraklığı sanki serbest bıraksanız altınızdan kayacakmış gibi bir his verdi. Yakıt durumunu henüz bilmiyorum. Ama dijital göstergesi, kasası, oturuş biçimi ile şimdilik iyi. Uzun yol yapınca ortaya çıkar artık. Vites geçişleri ok hoşuma gitti. Honda'daki sarsıntılı ve sesli geçişler yok gibi. Vitesler çok sessiz ve kolay geçiyor. Hele boşa almak tüy gibi bir dokunma neredeyse. Gösterge tatminkar. Saat, devir, benzin ve hız size bir profesyonellik hissi veriyor. Kıvrak ve seriliği, direksiyonun dönüş kabiliyeti Honda'dan kesinlikle çok iyi. Motor aksamı ve grenajını incelediğimde Honda'ya göre daha kaliteli ve sağlam gibi görünüyor. Kaliteli ve işçilik kokuyor. Bu segmentteki bazı ayrıntılar uyu düşünülmüş Honda'ya göre.
Vibrasyona gelince: Evet, Honda'ya göre vibrasyonlu bir makine ama bu rahatsız etmiyor, yani beni etmedi. Çünkü beygir ve torku daha fazla bu nedenle bu kadar visrasyon dert edilmemeli. sanki. Vibrasyon 3-4-5. viteslerde rahatsız edici durumdan çıkıyor. Artçıma özellikle sordum (Honda'da hiç sorun etmiyordu), vibrasyonun rahatsız edici olmadığını söyledi. Artçı koltuğu rahatsız etmiyor, oturuşu iyi. Topcase kullanmak için ek donanım gerektirmesi biraz eksi gibi görünse de çözümü var sonuçta.
Yakıt konusunda henüz bir fikrim yok, az yaktığı söyleniyor. Ama şehir içindeki kıvraklığı ve ivmelenmesi kesinlikle Honda'dan daha iyi olduğunu söyleyebilirim. Öte yandan yedek parçasının pahalı olduğu söyleniyor, bilmiyorum ama Honda'nın da yan sanayisi ile orjinali ile epey fark var. Mesela yan sanayi marş motoru 35 TL orijinali 75 TL. Zincir 15 TL orijinali 45 TL... TVS'nin yan sanayisi yok, bu nedenle parçaları orijinal almak zorundayız belki ama en azından kesin orijinal aldığımızı biliyoruz.
Henüz 1 hafta oldu alalı, ilk gözüme çarpanları ve bu segmentte motosiklet almak isteyen ve tereddütü olan arkadaşlarla paylaşmak istedim.