Motorum 2 Gündür Çalışmıyordu. Aküde Bi Sıkıntı var dedi Servis. Bugun baska motor yardımıyla Tamirciye Götürdim. Sigorta Atmış dediler. Dedimki adamlara Bakın yıkadım Kornaya bastıktan sonra bolye oldu. Demeden Bastılar marşa. Aküden bi duman bi Alev. Al bakalım Şimdi Dertleri Gör. Yemin Ediyorum Motorun Motor Kısmından en Ufak Şikayetim Yok ama Bir Motor Bu kadar arka arkaya Sorun çıkaramaz. Haftada 1 Kere Motorun Tüm ampullerini Değiştiriyorum Hepsi Patlıyor. Üstne üstük Kornadan Motor Arıza Yapıyor. Duman Çıkıyor Neredeyse Alev Alıcak. 3 Gün Motorsuz Kaldım. Cebimden 100 Tl ye Yakın para çıkıcak. Yolda Braket Kırıldı Titreşimden Ayak freni Koptu. Zincir Ayarı yaptırdım Adam dedi Ben Böyle zincir Görmedim. 2 Günde Tak eskisi gibi. tekrar Yaptırdım. Bu sefer Bi kısmı Normal bi Kısmı salık Duruyor. Tır tır tır Zincir,Zincir Korumaya Sürtüyor. Vidaları Haftada bir Kez Sıkmama ragmen Motor Blogundan 2 Vida düşmüş Motor Ordan Yağ Atıyor.Onları sıkıyorum. Ayaklıgınki Hidrolik kutusununkiler gevşiyor. Manifolt tan ses geliyordu egzozdan değil. Bi baktım Allaha Emanet Duruyor. V.s V.s Ya bende Bahtsız Bedevi Şansı var. Ya Motor Defolu. Ya da Allah Benim Belamı Verdi. Burdan Çıkan Sonuçlardan birisi değilse. Bu Motora Lanet Olsun. Herşeyini Yaptırıcam 500-600 TL Para Harcıyıp Satıcam 2.500 TL ye. Zararda etsek Batsakta Elimden Çıksın Gidip Honda Today alıcam.
Geçmiş olsun üstat, dikkatimi çeken 'vidaları sıkmak' derken neyi kastediyorsunuz? Motor bloğunda dışarı bakan kaç civata var da ikisi düşmüş, hayret ettim doğrusu...:salut:
buarada bugün bizzat incelediğim bir motor yatak sarma probleminden bahsediyim, araç Seat Cordoba, 2005 model, 27.000km'de, bir ahbapımın dedesinin aracı, sıfır almışlardı. Geçtiğimiz gün motordan garip ses geliyor diye sağa çekiyorlar, bir iki çalıştırma denemişler sonra sesler acayip olunca servise çektirmişler. Özet, yağ pompasını tahrik eden zincir kopmuş, triger gibi servis aralığında değiştirilen bir parça değil, VW sonsuz ömür vermiş anlayacağınız bu zincire, motoru 1.4 TDI 3 silindir, nasıl kopar diyorsunuz bu kilometrede kopuyor işte. Milyonda bir olabilir bile demezsin çünkü olmaz ama denk gelmiş. Acemilikten ötürü motor hemen durdurulmadığı için yatakları da sağlam sarmış yatak yuvaları bile yenmiş, blok dahi değişebilir, masraf 4000TL üzerinde. Araç km'si 27.000 de olsa yaşı 6 diye garanti falan da işlemiyor.
Velhasıl, daha önce de belirtmiştim, ekonomik ömrünü tamamlamış makina'larda olağandışı arızalarla karşılaşmak muhtemel, hele ki sektörde yeni olan ve geçmişten gelen tecrübesi düşük olan markalarda. TVS de bu tanım içerisinde şimdilik.