selam apache severler,
bir sorun olacak, vites, devir ve hız oranlarınız nedir?
ben iyimi kullanıyorum kotumu kullanıoyurum bilmiyorum. genelde 6000 devir de yükseltiyorum. genel kullanımım bu. sizinkiler nasıl acaba?
1. vites - 5000 dvr. - 20 km
2. vites - 6000 dvr. - 40 km
3. vites - 6000 dvr. - 60 km
4. vites - 6000 dvr. - 75 - 80 km
5. vites - 7500 - 8000 devir - 90-100 km.
Kabaca benim de öyledir sanırım, çok dikkat etmedim ama zaten düşük viteslerde 8000 devire kadar beklersen rahatsız eder
Ama motordan motora da fark edebiliyor sanırım bu devir/km olayı.
Mesela ben benim apachemde 4 ncü viteste 90 km hıza çıktığımda 10.000 devir civarı birşey gösterirken abim kendi apachesinde 4 ncü viteste 110 a kadar çıkabildiğini söylemişti 9-10 bin devir civarlarında. Tabi bana pek makul gelmedi ya da onun devir saatinde veya kendi devrelerinde bir problem olabilir
Mesela sizde nasıl tam olarak bilmiyorum ama
Ben 5 nci viteste 110 - 115 km hızda 10.000+ devir gösteriyor, zaten o durumdan sonra vibrasyon da artış olduğundan üstünü pek denemedim çıktığım max süratte şimdiye kadar 120.
Abim, kendi motorunda 110 rahat gördüğünü söylüyor ama ben rahat göremiyorum

Tabi rahat görme kavramlarımızda da farklılık olabilir
Lakin, değişik bir şekilde ben debriyaj teli ile oynadığımda hızımı arttırıyorum fakat buna mukabil vibrasyon da artıyor
Debriyaj kolunun kavramasını olası orta noktalara getirdiğimde vibrasyon çok düşüyor ama 100 üzerine de zor çıkıyorum.
Debriyaj kolunun kavramasını en yukarı aldığımda da total hızım artıyor ama bununla birlikte vibrasonum da artıyor
Biraz daha gevşetirsem zaten hiç kavramayak
Geçen bakımda debriyaj ayarına bakın dedim, baktılar ve kavrama noktasını biraz aşağı aldılar ama baktım gene 100 üzerine çıkamıyorum
Kavrama ayarını olmaması gereken bir yere ayarlıyorum motorun performansı değişiyor.
Tam çözemedim ama çözecem inşallah
Sanırım bu km/devir dakika olayındaki farklılık da bu debriyaj olayının birşeylere etki etmesiyle fark ediyor olabilir diye düşünüyorum.
Mesela başka bir sorun,
Devir/dakika ibrem 6 den 8 bine atlıyordu bir aralar, 7000 diye bir ölçek yoktu debriyaj ayarımla oynayınca o da düzelmişti, ne alakaysa artık
Yazdıklarımın son tarafı alıntıyla alakasız oldu ama devir mevir diyince aklıma geldi :queen: