sonuç, olan hep parasız ezik masum insanlara olur , nedeni sistemin EVRİM inancını benimsemesi en aşağıda olan insanları ez biç öldür yaşamasın gebersin anlayışı zengin en zengin oluyor, fakir daha çok fakir oluyor. olan masum insanlara oluyor ama bunun acısını öldükten sonra görücek herkes. öyle basitmi milleti soy, kullan, üzerinden geçin öldükten sonra hesap kitap yok diye kendini avutsun, zannedenler öyle zannetsin .
bu yazıyı biraz irdelemek istedim.
belgesel kanalı ile ezik, parasız insanların (anlatımdaki tabir) sömürülüyor bağlantısı biraz zorlama olmuş. bedava kaliteli bir belgesel kanalı olsa bu işler değişecek mi?
sistemin evrim inancını benimsememesi; ezik ve parasız insanlar sistemin dışında değil tam göbeğindedirler, sistem bu insanların üzerine kurulmuştur desek eksik bir tabir olmaz. lakin sistem dediğimiz insanların, düşüncelerinin, eylemlerinin toplamı. sistem farklı bir yaratık ya da kurum değil. birileri ezecek, birileri ezilecek bu yeni bir durum değil, binyıllardır bu böyledir ve ezilen kişinin amacı da gücü eline almaktır, güçlüyü yermenin sebebi güçlü olmasıdır. ayrıca evrim inancı diye bir tabir yok evrim teorisi var. bu teoride yıllardır yaradılış teorisi ile karşı karşıya konumlandırıldığından dolayı dini bir malzeme olarak kullanılmaktadır.
bunun acısı öldükten sonra çıkacak ve öldükten sonra hesap kitap yok meselesi ; burası biraz muallakta, nihayetinde ölümden sonra hesap sorulma işi günümüzde ağırlıklı olarak semavi dinlerin savıdır (semavi olmayan öğretilerde ve düşüncelerde de mevcut), inanç çerçevesinde göreceli bir kavramdır. eğer kendi hayatının zor olduğunu düşünüyor ve öldükten sonra bu zor hayatın karşılığı olarak bir nevi emeklilik ya da piyango bekleniyorsa bu kişinin kendi dünya görüşü ile alakalıdır.
konuda kurmaya çalıştığınız sosyal bağlantı biraz keskel alaka olmuş nazarımda. belgelesel seyredemiyoruz (yahut seyretmiyoruz) diye sömürülüyoruz önermesi biraz yavan kalmış. eğer basit ihtiyaçlarımızın ulaşılabilirliği her gün mevcut ekonomik durum içinde daha zorlaşıyor anlamında yazdıysanız bunları ala.
şu ezilen kısmı da biraz muğlak bir ifade, kim, neye göre eziliyor ? hayatını daha iyi yaşamak için verdiğiniz mücadele kapsamında başkalarının hayatlarına saygı duymadan yükselmeye çalışıyorsanız bu zaten sistemin işleyişinin bir parçası, mevcut durum içinde gayet normal. benim hayatım kolay ama bu insanın hayatı neden zor diye mücadele veriyorsanız kutlarım.
trt kurumunun diğer devlet kurumlarından bir farkı yoktur, kim baskın güç ise onun borusu öter ve o boruya istinaden çıkar sağlamak amacı ya da propaganda için kullanılır. bu gayet normal. eğer dünyayı kavramak için ölmeyi bekliyorsanız bence fazla beklemeyin ya ölün ya da ölmeden ölün.
neden bu kadar uzun yazdığımı henüz mana ile birleştiremediğim yazıyı Karac'oğlan dan bir dörtlük ile bitireyim.
"Dirilirler Dirilirler Gelirler
Huzur-I Mahşerde Divan Dururlar
Harami Var Diye Korku Verirler
Benim İpek Yüklü Kervanım Mı Var"