Tutankamon’un sırrı açığa çıkacak

Tutankhamon`un babasi, Akhenaten`dir. Echnaton, Akhnaton veya nadir de olsa, Ikhnaton olarak yazilir. Manasi ATEN`nin etkin ruhu, demektir. Saltanat doneminin 5. yilina kadar Amenhotep IV olarak bilinir ve anlami, AMUN tatmin olmu$, demektir. 18. Misir hanedaninin bir firavunudur, 17 yil boyunca misir`a hukmetmistir. cok tanrili misir dinini birakip, Tek tanrili (TANRI ATEN)`e [bkz: yukarisi, Aten: Gunes kuresi, Ra`nin bir sekli olarak kabul edilirdi] bagli dini toplumuna tanistirmistir. Olumunden sonra geleneksel cok tanrili misir dini, yeniden etkisini arttirmis ve eski haline gelmistir. olumunden onlarca yil sonra, 18. hanedan yerine yeni bir hanedan kuran yeni yoneticiler, Akhenaten ve onun varislerinin itibarlarini ellerinden almis ve Akhenaten`i tarih kayitlarinda, "Tek Dusman" olarak gecirmislerdir. 19. yuzyildaki kesfine kadar, bulunabilen butun kayitlardan silmislerdir.

Tutankhamon`nun annesi henuz tam olarak belli degildir. Cunku Akhenaten`in resmi karisi olan Nefertiti`den bilinen sadece 6 tane kiz cocugu olmustur. Ancak kendisinin cevresindeki kadinlardan sayisi belli olmayan diger cocuklari vardir. Bunlardan en unluleri, Smenkhkare ve Tutankhaten (Iktidari aldiktan sonra Tutankhamun)`dur.

Akhenaten`nin kiz kardeslerinin sayisi belli olmadigi icin, en son yapilan test ile sadece tutankhamun`nun annesinin, babasi ile kardes bagi oldugu ortaya konmustur. En buyuk olasilik olarak, KIYA gozukmektedir. KIYA, akhenaten`nin ikinci resmi karisidir ve butun erkek cocuklarini onun dogurdugu tahmin edilmektedir.

Abi, sadece 18. misir hanedani, soy agacinin incelemek ve arastirmak bile, ayri bir ana bilim dali oluyor antik misirda :)

Adamlar tabiri yerindeyse, tuttugunu...

neyse..

Bayadır siteye giriş yapmıyordum bi baktım Tutankhamon'un sırrı ortaya çıkacak diye konu açılmış.Bi an üstüme alındım:p:) Gerçekten benim de ilgimi çeken bir firavun nickimden de anlaşılcağı gibi:)

Bayadır siteye giriş yapmıyordum bi baktım Tutankhamon'un sırrı ortaya çıkacak diye konu açılmış.Bi an üstüme alındım:p:) Gerçekten benim de ilgimi çeken bir firavun nickimden de anlaşılcağı gibi:)

Bende hortladı bizi lanetleyecek sandım bi an. :mrgreen:
Bu şarkı bana gitsin;
[YT]tlm9wRjemO4[/YT]

Nickiniz güzelmiş buarada.

adamın soyağacı çıkarılırken soyağacında olduğu söylenen kişilerin de dna larının bilimadmlarının ellerinde olduğunu varsayıyoruz, umarım öyledir.

neyse bırakın mısırı, katmanduyu felan hocam toparlanın yıllardır beklediğimiz haber geldi. artık pasaportumuzu alıp gönlümüzün en çok gitmek istediği yere gidebileceğiz.

http://www.milliyet.com.tr/tanzanya...ndakika/18.02.2010/1200902/default.htm?ver=98

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar