Türkiyemin Motor Kültürü

sen nediyon ben çakma ss de kadran 220.mahalledki çocuklar kafayı yiyior:p

Haklısın ya.Geçenlerde gittiğim bir benzinlikte adam benim dylan için ne biçim motor bu diyordu.Bizim motor 220 basıyor diyince 500-600 cc hacminde bir naked sandım.Ama gösterdiği f5 yazan yeşil bir çakma cıbır'dı.Doğrudur abi dedim ayrıldım:queen:

Tüm Cruiserlar:Harley Davidson yada Chopper

Tüm Racingler:GAVAZAKİ ZZR (Arka tekeri nah bu kadar derler Ve genellikle Fiyatları 50 Milyar falan olup Bu arkadasların dayıoğlunda mevcut motordur)

Ve genellikle Motosiklet öldürür,Şeytan işidir Bilmemne abinin fAlanca filancası kaza yaptı Hastanede aylarca yattı. Zaten serseridir hep bunlar vs. vs. düşüncelerde vardır.

İşte abilerim ablalarım kardeşlerim Canım ülkemin Motor konusundaki bu cahilliğine rağmen biz motorlarımıza binip binlerce kilometreler yapıyoruz.Bu yüzden Hepimize alkış :)

Son düzenleme:
Abi ben motosikletle benzinciye gidip sadece benzin alıp, pompacı arkadaşların sorularına maruz kalmadan çıktığımı hatırlamıyorum gibi bişey..
Belki 3 kere belki 5 kere olmuştur..

Ama yüzlerce seferinde, "Kaç para bunlar" , "kaç basıyo bunlar" gibi sayısız ve bir o kadar amaçsız soruya cevap vermişimdir..

Kaç para diye soran bazılarına 40 000 lira dediğimde oldu ama karşıdan en ufak bi tepki yok.. Adam merakından sormuyor zaten.. :mrgreen:

Ooohhhoooo siz sadece petrolde mi. ? Ben kırmızıda dururken yanımda ki arabada kim varsa panik oluyo. :cyclopsan Hiiiii kızım korkmuyo musun falan. :mrgreen: Bu sabah da teyzenin biri yanmıyo musun o kaskla dedi. :p Genelde arka koltukta ki çocuklar da el sallıyo.. :queen::queen:

Türkiye de motosiklet kültürü yok zaten bu gidişle bence olmaz..!

dün yamaha r6 yla pendıkte iş yerine gittim babamın...işte motoru park ettik yukarı çıktık çay içtik falan sonra kerem abi gitti(motorun sahibi)..dışarıda bizim iş yerinin ordaki bir iş yerinin sahibinin arkadasının yanında duruyorum böyle dedi işte sen motorcumusun falann konustuk..babam da yanımda...

direk adam dediki ' bizim orda bi motorcu vardı kaza yaptı eliyle de gösteriyo ortadan ikiye ayrıldı..yalan söylemiyorum hee resmen şu şekilde ikiye ayrıldı '
diyo tehlikeli işte binme falann..babamda Allah'tan arıyo zaten evet evet haklısın :mrgreen:

şeref mağduru insanlar işte... :pr: bir konu hakkında hiçbirşey bilmeyipte ileri geri konuşanlarr.. :pr:

Bende karşılaştıgım bir olayı anlatıyım. Geçenlerde üyesi oldugum motosiklet forumunda bir üye Türkiyemin Motor Kültürü başlıklı bir topic açtı.Ve ülkeimzde olmayan kültür üzerine iki sayfa mesaj yazıldı. Koptum valla:p

Son düzenleme:
Tüm Cruiserlar:Harley Davidson yada Chopper

Tüm Racingler:GAVAZAKİ ZZR (Arka tekeri nah bu kadar derler Ve genellikle Fiyatları 50 Milyar falan olup Bu arkadasların dayıoğlunda mevcut motordur)

Ve genellikle Motosiklet öldürür,Şeytan işidir Bilmemne abinin fAlanca filancası kaza yaptı Hastanede aylarca yattı. Zaten serseridir hep bunlar vs. vs. düşüncelerde vardır

:queen: :queen: :queen: :cat: abi bi gün dayıoğluyla yola çıktık, şöyle kısa bi turlayıp geldik, daha dokunmadı bile 240 ı görüp geldik, 5 dk sürmediydi :p :queen:

Evet nedense o dayıoğullarında hep oluRr .

hee bide unutmadan, Hayabusalarda suzukinin değildir. Farklı bir motordur ve nedense suzuki yazısı görününce hep sorulmustur. Neden suzuki yazıyo abii :queen::queen:

Son düzenleme:
Bu sadece motosiklet için geçerli değil...
Mesela hala mendile "selpak" deriz... Bunun gibi birçok örnek var da aklıma gelmiyor.

Benim dikkat ettiğim şey şu oldu... Ukraynaya gitmeden önce millet akıllanıyor diye düşünürken 3 gün önce ülkeme döndüğümde gördüğüm şey şuydu. Millet aksine kasksızlaşmaya başlamış... Bunu iki şeye bağlıyorum.
1- Millet akıllanmadı
2- Motosiklet kullanımı çok arttı , bununla beraber bilinçsiz motorcular geldi.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Lan Lan Lan Gavazaki geliyor Lan baksana baksana..:queen:

Arkadaşlar, du bi ben de yazayım:p

motorumu apartmanın bodrumuna indiriyorum, bu arada bizim çardakta daimi-kadrolu mahalle efradı bana bakıyor. Rampa biraz aşağı dik iner, biri dedi ki: '' niye bu kadar zahmet edip uğraşıyorsun, park et, bağla git. bak bizim konşu öyle yapıyor, hem de motoru Kawazaki:mrgreen:''
buradaki yanlışları sıralarsam.
1) Konşu' nun motor tamamen kapalı bir apartman bahçesinin arka tarafına park ediliyor, duvar yüksekiliği 3-4 metre, 3 tarafı kapalı ve bu bahçe-garajın çıkışı apaydınlık bir meydana ve sabaha kadar vızırdayan taksi durağına bakıyor:) Taksiciler de buranın 15 yıllık insanları, 150 metre ötede de polis karakolu var.
2) Bendeniz zahmet edip uğraşmıyorum, rampa aşağı saldığımda kendi inerek bodrumdaki yerini alıyor. Nerdeyse afedersiniz Apartman görevlimizin salonuna kadar gidecek:)
3) konşunun motor Kawazaki (z).. değil, bildiğimiz Çin malı Chopper görünümlü X marka:mrgreen: Kendisi yakın arkadaşım, konşu falan da değil yani, o kadar israrıma rağmen 'Muzo, hevesim var, vallah buralarda gezeceğim..'' diyip alanlardan.
4) Konşunun motor çalınamaz!! 200 Km de iken komple motor arızası yaptı, yaklaşık 2 aydır orada kıpraşmadan duruyor. (Arkadaşımın zamanı-parası-hevesi yok...)
5) Buradaki çardak altı müdavimi komşularım ile gerçekleşen diyalog sadece benimle ilişki kurma çabasıdır:p:mrgreen: daha doğrusu: laf ola beri gele muhabbetidir. Elif görseler mertek sanırlar:)
6) Bu altıncı da sosyal meşaj için. motorumu sadece bir gece dışarıda unuttum (Milli Maç...) ve çalmak amacıyla kontağını mahvettiler:pale:
Diyeceğim odur ki, Kültür dediğimiz Şey, bu günden yarına pırtlatılabilecek bir şey değil. Zamana ihtiyacımız var. Biz motor sürücüleri ise kültürün başladığı yerden, yani diğer sürücü kardeşlerimizin tecrübe paylaşımlarından yararlanacağız:cat:
Bendeniz de motor dendiğinde:Kawazaki (Z), motor dendiğinde 200 basmak, motor dendiğinde:'' almanya da benim aynısından var ve 235 cc, o kadar hızlı yaneee'' , motor dendiğinde ''ne güzel yazın püfür püfür geziyonuzdur!!!'' gibi cümlelrele başlayan bir küğltürden geliyorum. İlk MZ 350 aldığımda tepki neydi bilirmisiniz hem de motorcu arkadaşlardan? ''Abiyy bu motor Çok Karışık Bizim Tamirciler bi,lmezler Bunu''. Bunu diyen arkadaşlarım aslında bu motorun o zamanlar neredeyse dünyanın en basit motoru olduğunu bilmezlerdi. Jawa, Jesa; mobilet vs den başka aslında hiç bilmezlerdi ve hepsi de milyon kilometre kullanmış tiplerdi:mrgreen:
Hep babam derdi de bu lafa kızardım. sizler şanslısınız çün ki.
Evet şanslısınız. 20 yılda en azından motor kullananlar ancak anladılar motor denen şeyin sadece Kawasaki olmadığını, hatta, bir kaç sene içinde motor modelleri hakkında tartışabildiğimiz bu güzelim internet sitelerinin oluşmasıyla bizim-hepimizin Çağ Atladığını:cat::cat: bilmezsiniz:cat::cat::mrgreen:

Motosikleti
Piaggio beverly 400 / Aprilia sr gt 200
Arkadaşlar, du bi ben de yazayım:p

motorumu apartmanın bodrumuna indiriyorum, bu arada bizim çardakta daimi-kadrolu mahalle efradı bana bakıyor. Rampa biraz aşağı dik iner, biri dedi ki: '' niye bu kadar zahmet edip uğraşıyorsun, park et, bağla git. bak bizim konşu öyle yapıyor, hem de motoru Kawazaki:mrgreen:''
buradaki yanlışları sıralarsam.
1) Konşu' nun motor tamamen kapalı bir apartman bahçesinin arka tarafına park ediliyor, duvar yüksekiliği 3-4 metre, 3 tarafı kapalı ve bu bahçe-garajın çıkışı apaydınlık bir meydana ve sabaha kadar vızırdayan taksi durağına bakıyor:) Taksiciler de buranın 15 yıllık insanları, 150 metre ötede de polis karakolu var.
2) Bendeniz zahmet edip uğraşmıyorum, rampa aşağı saldığımda kendi inerek bodrumdaki yerini alıyor. Nerdeyse afedersiniz Apartman görevlimizin salonuna kadar gidecek:)
3) konşunun motor Kawazaki (z).. değil, bildiğimiz Çin malı Chopper görünümlü X marka:mrgreen: Kendisi yakın arkadaşım, konşu falan da değil yani, o kadar israrıma rağmen 'Muzo, hevesim var, vallah buralarda gezeceğim..'' diyip alanlardan.
4) Konşunun motor çalınamaz!! 200 Km de iken komple motor arızası yaptı, yaklaşık 2 aydır orada kıpraşmadan duruyor. (Arkadaşımın zamanı-parası-hevesi yok...)
5) Buradaki çardak altı müdavimi komşularım ile gerçekleşen diyalog sadece benimle ilişki kurma çabasıdır:p:mrgreen: daha doğrusu: laf ola beri gele muhabbetidir. Elif görseler mertek sanırlar:)
6) Bu altıncı da sosyal meşaj için. motorumu sadece bir gece dışarıda unuttum (Milli Maç...) ve çalmak amacıyla kontağını mahvettiler:pale:
Diyeceğim odur ki, Kültür dediğimiz Şey, bu günden yarına pırtlatılabilecek bir şey değil. Zamana ihtiyacımız var. Biz motor sürücüleri ise kültürün başladığı yerden, yani diğer sürücü kardeşlerimizin tecrübe paylaşımlarından yararlanacağız:cat:
Bendeniz de motor dendiğinde:Kawazaki (Z), motor dendiğinde 200 basmak, motor dendiğinde:'' almanya da benim aynısından var ve 235 cc, o kadar hızlı yaneee'' , motor dendiğinde ''ne güzel yazın püfür püfür geziyonuzdur!!!'' gibi cümlelrele başlayan bir küğltürden geliyorum. İlk MZ 350 aldığımda tepki neydi bilirmisiniz hem de motorcu arkadaşlardan? ''Abiyy bu motor Çok Karışık Bizim Tamirciler bi,lmezler Bunu''. Bunu diyen arkadaşlarım aslında bu motorun o zamanlar neredeyse dünyanın en basit motoru olduğunu bilmezlerdi. Jawa, Jesa; mobilet vs den başka aslında hiç bilmezlerdi ve hepsi de milyon kilometre kullanmış tiplerdi:mrgreen:
Hep babam derdi de bu lafa kızardım. sizler şanslısınız çün ki.
Evet şanslısınız. 20 yılda en azından motor kullananlar ancak anladılar motor denen şeyin sadece Kawasaki olmadığını, hatta, bir kaç sene içinde motor modelleri hakkında tartışabildiğimiz bu güzelim internet sitelerinin oluşmasıyla bizim-hepimizin Çağ Atladığını:cat::cat: bilmezsiniz:cat::cat::mrgreen:

eline yüreğine sağlık bilader güzel yazmışsın:cat:

Ooohhhoooo siz sadece petrolde mi. ? Ben kırmızıda dururken yanımda ki arabada kim varsa panik oluyo. :cyclopsan Hiiiii kızım korkmuyo musun falan. :mrgreen: Bu sabah da teyzenin biri yanmıyo musun o kaskla dedi. :p Genelde arka koltukta ki çocuklar da el sallıyo.. :queen::queen:

:mrgreen:

"O kaskın içinde nasıl nefes alıyosunuz" diye klişe bi soru da vardır hani :mrgreen:
Sırta oksijen tüpü bağlayıp alttan hortum uzatıyoruz sanki..

"O kaskın içinde nasıl nefes alıyosunuz" diye klişe bi soru da vardır hani :mrgreen:
Sırta oksijen tüpü bağlayıp alttan hortum uzatıyoruz sanki..

Bide bazen otomobil bile kullanmamış olanların yahu versene şu kaskı bi bakıyım diyip...

Bağlantı yerleriyle falan koca kafasına sokmaya çalışanlar var oooo çok sıkıcı bu ya diyip takamadan çıkartanlar...:p

Hayırdır erkencisin bu arada :)

Bide bazen otomobil bile kullanmamış olanların yahu versene şu kaskı bi bakıyım diyip...

Bağlantı yerleriyle falan koca kafasına sokmaya çalışanlar var oooo çok sıkıcı bu ya diyip takamadan çıkartanlar...:p

Hayırdır erkencisin bu arada :)

7.30 da mesaim başlıyor Hasanım ya.. Sabahın köründe geliyorum.. :pale:

OO erkencisin Ümit ne bu ya ekmek fırını gibi :p şaka şaka takılıyorum...
Bu erken günlerin semeresini bigün mutlaka alıcaz ona inat çalışmak lazım..:)

Ben kaskımdan memnunum onlar emniyet kemerinden memnun mu acaba :silent:

şaka gibi bizim memleketin insanları. özellikle motosikletle ilgili çok eğlenceli diyaloglara şahit olabiliyoruz. en son benim başıma geleni paylaşayım burada :)

işyerimin önüne park ediyorum her gün bakırklöy town centerın ön araç bölümüne. gene park için yanaştım, durdum. başından beri gelişimi izleyen meraklı bir adam yaklaştı:

- yeni mi çıhtı bu?
- yoo. 2004ten beri var türkiyede.
- ne bu?
- motor...
- susukimi? (etrafında dolaşarak motoru keser..)
- cilera (gilera)
- kilera...güzel.(etrafında üçüncü tur) kaç fites?
- 5 ama vites atma yok scooter bu.
- otomatihh? beh lann... şindi ben alayım diye düşünüyodum da ilk olcak ne dersin ii mi bunun kaçışı falan kaç basıyo?
- ilk olacaksa bunla ölürsün. 500lük bu.
- o ney.
- yani yeni biri için fazla güçlü
- e ben de güçlüyüm ehi ehe
- tamam al o zaman.
- kaça bu?
- 10-15bin arası
- güzel.
- ben gideyim.
- tamam.
- hadi. bay
- selametle

:queen::queen: