Arkadaşlar, du bi ben de yazayım
motorumu apartmanın bodrumuna indiriyorum, bu arada bizim çardakta daimi-kadrolu mahalle efradı bana bakıyor. Rampa biraz aşağı dik iner, biri dedi ki: '' niye bu kadar zahmet edip uğraşıyorsun, park et, bağla git. bak bizim konşu öyle yapıyor, hem de motoru Kawazaki:mrgreen:''
buradaki yanlışları sıralarsam.
1) Konşu' nun motor tamamen kapalı bir apartman bahçesinin arka tarafına park ediliyor, duvar yüksekiliği 3-4 metre, 3 tarafı kapalı ve bu bahçe-garajın çıkışı apaydınlık bir meydana ve sabaha kadar vızırdayan taksi durağına bakıyor

Taksiciler de buranın 15 yıllık insanları, 150 metre ötede de polis karakolu var.
2) Bendeniz zahmet edip uğraşmıyorum, rampa aşağı saldığımda kendi inerek bodrumdaki yerini alıyor. Nerdeyse afedersiniz Apartman görevlimizin salonuna kadar gidecek

3) konşunun motor Kawazaki (z).. değil, bildiğimiz Çin malı Chopper görünümlü X marka:mrgreen: Kendisi yakın arkadaşım, konşu falan da değil yani, o kadar israrıma rağmen 'Muzo, hevesim var, vallah buralarda gezeceğim..'' diyip alanlardan.
4) Konşunun motor çalınamaz!! 200 Km de iken komple motor arızası yaptı, yaklaşık 2 aydır orada kıpraşmadan duruyor. (Arkadaşımın zamanı-parası-hevesi yok...)
5) Buradaki çardak altı müdavimi komşularım ile gerçekleşen diyalog sadece benimle ilişki kurma çabasıdır

:mrgreen: daha doğrusu: laf ola beri gele muhabbetidir. Elif görseler mertek sanırlar

6) Bu altıncı da sosyal meşaj için. motorumu sadece bir gece dışarıda unuttum (Milli Maç...) ve çalmak amacıyla kontağını mahvettiler

ale:
Diyeceğim odur ki, Kültür dediğimiz Şey, bu günden yarına pırtlatılabilecek bir şey değil. Zamana ihtiyacımız var. Biz motor sürücüleri ise kültürün başladığı yerden, yani diğer sürücü kardeşlerimizin tecrübe paylaşımlarından yararlanacağız:cat:
Bendeniz de motor dendiğinde:Kawazaki (Z), motor dendiğinde 200 basmak, motor dendiğinde:'' almanya da benim aynısından var ve 235 cc, o kadar hızlı yaneee'' , motor dendiğinde ''ne güzel yazın püfür püfür geziyonuzdur!!!'' gibi cümlelrele başlayan bir küğltürden geliyorum. İlk MZ 350 aldığımda tepki neydi bilirmisiniz hem de motorcu arkadaşlardan? ''Abiyy bu motor Çok Karışık Bizim Tamirciler bi,lmezler Bunu''. Bunu diyen arkadaşlarım aslında bu motorun o zamanlar neredeyse dünyanın en basit motoru olduğunu bilmezlerdi. Jawa, Jesa; mobilet vs den başka aslında hiç bilmezlerdi ve hepsi de milyon kilometre kullanmış tiplerdi:mrgreen:
Hep babam derdi de bu lafa kızardım. sizler şanslısınız çün ki.
Evet şanslısınız. 20 yılda en azından motor kullananlar ancak anladılar motor denen şeyin sadece Kawasaki olmadığını, hatta, bir kaç sene içinde motor modelleri hakkında tartışabildiğimiz bu güzelim internet sitelerinin oluşmasıyla bizim-hepimizin Çağ Atladığını:cat::cat: bilmezsiniz:cat::cat::mrgreen: