https://www.webtekno.com/ekim-2021-otomobil-satislari-dustu-h116841.html
Rakamlar sizi yanlışlıyor. Öyle tüketim çılgınlığı falan yok, geçen sene zaten krizde olan otomotiv sektörü bu sene de aynı krizden çıkamadı. Hele son 2 ay son 10 yılın en berbat dönemi olmuş. İkinci el pazarı da aynı şekilde sürünüyor. Fiyatların yükseldiği doğru ve yatırım fırsatı gibi görenler de var ama bu mutlu bir azınlık sadece, halk bu tanımın dışında ve öylece bakıyor !
hocam otomotiv krizi uretim tabanli bir kriz. Arz olmasina ragmen talep olmasa, dediginiz dogru olabilirdi. Ama çip krizi yuzunden suan uretim sekteye ugramis durumda.
Yanlis anlamayin, benim "halk ferah icinde yuzuyor" gibi bir iddiam olmadi, Oyle olsa zaten suan bu konusmayi yapmiyor olurduk.
Ben "bu kadar boktan bir ekonimi yonetimine ragmen ulke neden ekonomik krize girmiyor?" sorusuna cevap olabilecek bir noktaya deginmeye calisiyorum.
Suan gercekten usenmesem, yil yil devletin dolayli vergi gelirlerini kalem kalem arastirip yazanilirdim.
Ama arastirmaya gerek yok, hepimiz adimiz gibi eminiz mi, devletin otv, kdv gibi dolayli vergi girleri her sene rekor kiriyor.
Insanlarin harcadigi para uzerinden devletin topladigi vergi eger enflasyon artisindan, doviz kuru artisindan kat kat fazla ise, o ulkede tuketim artmis demektir.
sizin al(a)mamaniz, benim alamamam yukardaki babsettigim gercegi degistirmiyor.
saygilar