Türkçemiz Hakkında

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
sana eleştiriler de gelmiş. ama uyarıya bile karşı gelmeleri dogruyu kabul etmemelerine şaştım bu daha vahim bir durum belkide sadece asilik ruhu dur bu diye vahim durumu daha hafif görme istegindeyim.üzgünüm

Herkesin düşüncelerine saygılıyım. Tabi aynı saygıyı da beklerim.

Motosikleti
Mondial Virago 50i
Buyur ihtiyar halen bu bozukluğu savunan, bu gidişattan kendisine pay çıkaran Genelkurmay Başkanımızın dahi açıkca dillendirdiği bu konuya asıl düşüncelerini gizleyerek zarar vermeye çalışan, ortamı güllük gülistanlık gösterme peşinde, benim açıkca düşman tarafında gördüğüm şahıslar var. Açık ve net konuşuyorum topla, tüfekle değil ama çok daha etkili silahların konuştuğu kültürümüzün yokedilmesi amaçlanan bir savaştayız. Düşmanları iyi bellemeliyiz. Bu yüzden bu sitede sabit bir Atatürk konusu istemiştim boşlukta olan, tatlı sözlere, rahatlığın verdiği gevşekliğe kapılan o kadar genç var ki, yazmayı dahi beceremeyen genç insan belki o konuyu okur ve damarlarındaki asil kanın farkına varabilirdi. Elif isimli kardeşimize bakın ne halde olduğumuzu görün, uzakta değil hemen gözümüzün önünde. Asıl üzüldüğüm onun bu hali değil bu halini kabullenmesi artık bu noktadayız tepki vermedikçe daha ilerisi ''mandalığı'' topluca kabul etmektir. Herşey kişilik özgürlüğü değil arkadaşlar bazı konular Toplumun özgürlüğü ile alakalıdır ve gerekirse yaptırım gücü bile uygulanmalıdır. Bu konuya hassas olan, ciddi önlemler almayı düşünenler 25.000 kişinin bu yola başkoyduğu imzamdaki adrese bir göz atsınlar.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bu bayağı kötüymüş. :p

Durum iyice kötüleşiyor!

Arkadaşlar ; ben sürekli yazıları , yeni gelen üyeleri takip ediyorum. Vaziyet gerçekten iyi değil.
Tabiki herkes kafasına göre rumuz (nick) alabilir. Cümle bozuklukları da olabilir.
Ama yazım konusunda bilhassa yeni gelen üyeler hiç dikkatli olmuyor.
Hemen her kelimeyi kısaltma peşindeler.
Özel mesaj attığım veya bana cevap gönderen bazı üyeler de ; "Ne yapalım alışkanlık olmuş , Benim tarzım bu." gibi cümleleri kullanmaktan hiç kaçınmıyor!
Ya "slm bn gldim nbersiniz" gibi cümleler ne alışkanlığı oluyo anlayamadım!
Yaşım 21. Ben kendimi genç hissederken ; artık yaşlandığımı , benden sonra yeni bir nesil daha geldiğini öğrenmiş oldum!
Şu anda 17 - 18 yaşındaki gençlerde ; gerçekten Türkçe ölmüş... Yazık çok yazık...:pr: :cyclopsan

bnde türkçe öldümü şmdi nslya vipr_1 ?:...?:p :p :p
Bende Türkçe öldümü şimdi nasılya viper_1?.:rendeer:
Sen kime yazık diyorsun viper_1:)

Kimse ayaklı imla klavuzu gibi davranmak zorunda değil.Noktadan sonra büyük harfle başlamak, cümle ve kelime aralarına virgül,soru işareti vb noktalama işaretlerini koymak zorunda da değil kiii ben genelde uyuyorum.Ama senin dediğin bişi , diyo gibilerini kullanıorum.Tabi V yerine W kullananlara tilt olmuo değilim. + Sanal ortamdayız , Bakanlığa dilekçe yazmıoruz ...

::plus1:: ::plus1::

kimse ayakılı imla klavuzu olamaz zaten. herkesin birtakım hataları oluyor bunu hepimiz görüyoruz. şahsen doğru yazmaya çalışsamda çoğunlukla olmuyor. buda bazılarımızda bilgisizlikten veya önemsememekten geliyor olabilir. yada benim gibi yapısal bir bozukluktan.
benim hayatım boyunca türkçe-edebiyat dersim 1 in üstüne çıkmadı çıktığı zaman ise ya kopya yada yardım ile...
ben yaptığım hatalarda eleştirilmeyi seven ve bu eleştirileri kaale alan birisiyim. beni her an uyarmanızı isterim. bende imla ve yazılım konusunda zayıfım ama bazıları gibi bunu yapım gereği deyip geçiştirmeyi sevmem. ortada bir bozukluk olduğu kesin; her kes için geçerli.
açılan başlık güzel yanlız insanların yanlış anladığı bir konu var; oda, gerçekten dilekçe tarzı yazılar olması gerektiği değil sadece katılımcıların birazdaha dikkatli ve açık yazdıktan sonra, yazılarını göndermeden önce birkere okuyarak düzeltmeler yapması gerektiğidir.

Arkadaşlar ; tabiki ayaklı imla klavuzu istemiyoruz. Ama en azından ufak detaylar ; okuyucuya çok yardımcı olacaktır.

arkada$lr tabiki ayakli imla kılavuzu istmyrz ama en azındn ufak detylar okuyucuya cok yardmcı olacaktr....

:cat:

tamam sahip çıkalım ama takma adlar bile yabancı kelime:silent:
böylemi sahip çıkıcaz:cyclopsan

İyice hortlatayım.

Görüşlerimi de yazacağım fakat daha sonra.
Öncelikle nick yerine önerilen sözde Türkçe kelimelere değinmek istiyorum.
Lakap : Arapça
Rumuz : Arapça
Mahlas : Arapça
Takma ad = isim
İsim : Arapça

Yukarıda ki kelimeler yerine nick kelimesini tercih ederim.
Arkadaşların kullandıkları nickler için eleştiri yapılması da yanlış. Bireyler isim seçerken farklı düşüncelere sahip olabilirler.
Örneğin benim kullandığım nick, gerçek anlamını saklama isteğimden dolayı Fransızca seçilmiştir.
Direk Türkçe'sini yazmış olsaydım farklı bir siyasal duruş olarak algılanabilir ya da kelimenin içerdiği anlamı sadece kendime mal ediyormuşum gibi düşünülebilirdi.
TDK dilimize giren yabancı sözcükleri değiştirelim derken yerlerine başka yabancı sözcükler buluyor. Bununla ilgili küçük bir araştırma yapıyorum.
Daha sonra yine burada bazı örnekler vermek isterim.
Topic kelimesi yerine konu kelimesini seçersek ne olur?
Evet;
konu ile ilgilenenler bu konuya yazsınlar.
Bakın, Topic kelimesi yerine konu kelimesini kullanınca nasıl bir anlam bozukluğu oluyor.
Söylemek istediğim kısaca şu:
Kelimelerle oynarken yerlerine getireceğimiz kelimelere de dikkat etmek gerekiyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar