Türkçemiz Hakkında

Sana benim Türkçe'yi koruyup kollayamacağımı değerlendirme yetkisi veren kim pekiyi? Ben uyarımı yaparım. Beni, yaptığım uyarımın doğruluğu ilgilendirir. Uyarımı dikkate almak veya almamak, veya uyarıyı yapmaya vakıf olup olmadığımı düşünmek kişinin kendisini ilgilendirir. Daha önce de dedim. Rumuzum, etkilendiğim ve benim için anlamı olan bir cümleden gelir. Böyle bir cümle Türkçe kaynaklı olsaydı olduğu gibi kullanırdım, ama İngilizce oldu ve ben yine olduğu gibi kullandım.
Kaldı ki rumuzum, profilim, imzam benim şahsi alanımdır. Şahsi alanım olmasının yanısıra yazıldığı dilin kurallarına uygundur. Ama forum içinde yazdığım yazılar, paylaşım amaçlıdır ve Türkçe'ye uygun şekilde yazılmaktadır.
Öteki forumda arkadaşın yaptığı imzamın İngilizce olmasıyla ilgili uyarının hiçbir mantıklı yanı yoktur. Çünkü imzamın İngilizce olmasının Türkçe'ye dikkat etmememle hiçbir ilgisi yoktur ve Türkçe'ye dikkat etmediğimi göstermez. Yaptığı öteki uyarı konusu ise epeydir gündemimdeydi ve ona gödrüğünüz üzere dikkat etmeye karar verdim.
BIYIKLI, rumuzumu olduğu gibi kullanmayacaksan ve Türkçe kullanmakta ısrar ediyorsan benim için bir sakıncası yok açıkçası. Ama doğru Türkçesi ile kullanmak koşuluyla... Rumuzun sahibi olarak bunu istemek en doğal hakkımdır.
Saygılar...

Ekleme: Türkçe konusunda benim gibi dikkatli olduğunu biliyorum. Forumda bırak yazılarını, burada isim olarak kullandıkları rumuzlarının bile nasıl yazıldığına bakmadan yanlış yazan, çarpıtılmış Türkçe ile yazan, "w" gibi Türkçe'de olmayan harfler katan, bağlaçları düzgün kullanmayan, noktalama işaretlerini düzgün kullanmayan insan varken neden ben bu kişileri her uyardığımda karşıma dikiliyorsun? Neden bir kere bile destek olmuyorsun? Diyelim dediğin gibi samimi değilim. Ve bunun sonucunda Türkçe konusunda kimseyi uyarma hakkım olmadığını düşünüyorsun.
Pekiyi BIYIKLI, sen niye kimseyi uyarmıyorsun?

Motosikleti
cb 125 f- nc 750x dct
herşeyi silbaştan almışız sanırım:pr:

Motosikleti
Mondial Virago 50i
Evet güzel bir noktaya temas etmişsin. Kimseyi uyarmıyorum çünkü çok anlamsız tartışmalar çıkıyor. Birisi çıkıp benim bu özel alanım, ben kullanıyorum istediğim gibi bozarım diyebiliyor. :) İlk zaman uyarıyordum saçmasapan harfler kullanıp, kelimelere takla attıran yüklemi başa özneyi sona koyan insanları ama artık yeter dedim. Bu konu dil ile ilgili olduğu için yazdım. Açıkcası senin insanları uyarmanı düşündüren güç benimde seni uyarabileceğimi söylüyor. Bence bir insan savunduğu değerleri taşıyabilmeli, sözlediği sözler sabun köpüğü gibi algılanmamalı, göründüğü gibi olmalı. Sen inandırıcı değilsin belki de bu yüzden çok tartışma yaşadın ve uyarı aldın. Takma isminin anlamı, hoşuna giden kavramlar, imzandaki mesaj beni ilgilendirmez. Ben senin güzel Türkçe'mizi, düzgün kullanılmasını savunduğunu ve zıttı gibi göründüğünü görürüm. Bunu da sana ifade ederim. İlk ani çıkışımda üslubumdaki sertlik için özür dilemiştim. Sonradan muhatab görmeyip dalgaya alan, uzatan sen oldun. Uyardığın diğer insanlar gibi seni ciddiye almıyorum, bilgin olsun.

Not: Malum artık kavurucu sıcaklar başladı bende gündüzlerimi deniz, kum, güneş ve fıstıkların emrine verdim. Her konuda vereceğim cevaplar uzun sürebilir. Sonra ki buluşmamız Sarımsaklı plajlarından olacak. Bizi izlemeye devam edin sayın seyirciler. :)

Ben mi muhatap görmemişim? Niye cevap vermeyişimin nedenini açıklamıştım sanıyorum. Ve dediğim gibi, benim Türkçe'yi savunmaması gereken biri olduğumu düşünmene saygı duyarım. Fikirlerini söylemene de saygı duyarım. Ama eğer benim karşıma çıkıp birşeyler söylüyorsan Türkçe'yi katledenlere de birşeyler söylemeni beklerim. Yok onlar beni yıldırdı diyorsan, ben de yıldırayım seni. Ve sen Türkçe konusunda bir iki kez anlamsız tartışma çıktı diye bu işten vazgeçip işi samimi olmayanlara bırakmışken bu işte samimi olmadığını düşündüğün kişi tüm uyarılara rağmen bu mücadeleye devam ediyor.
Saygılar...

Motosikleti
Mondial Virago 50i
Ben kanımın son damlasına kadar mücadeleden yılmayacağım. Sadece baktım ki etrafta kask kafalı çok yöntemimi değiştirdim. Benim imzam dahi hata yapan insanlara bir uyarıdır. Sen ciddiye alınmadığını iyi biliyorsun. Sebebi ise çizdiğin portre ama ben bu işi inada bindirdim, su döverim diyorsan buyur meydan senin. Tekrar ve tekrar söylüyorum. Bir insan ilk olarak görüntüsünden tanınır. İliklerine kadar yabancı görünümü çizerken Türkçe'yi savunman inandırıcı değil. Daha yeni benimle tartışmandan sonra büyük harf kullanmaya başladın. Yapma arkadaşım kendini daha fazla sorgulamalısın. Hem Fenerbahçe hem Galatasaray fanatiği olamazsın. :cat:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
gene başlamışsınız yaw:p

Seninle tartışmamdan sonra büyük harf kullanmaya başlamadım, zaten aklımdaydı uzun süre. Ama doğru, sen ve öteki arkadaş bu olayı tetiklediniz. Bence çok da iyi yaptınız. Buna sevineceğin yere laf sokmaya çalışıyorsan o senin sorunun.
Ve ciddiye alınmadığımı sanmıyorum. Daha bugün imzasında yanlış dilbilgisi kullanan bir arkadaşın imzasını düzelttik yazışarak.

beyler ya gülşenmi yalan söylüyor erol kösemi
s15.gif

Motosikleti
Mondial Virago 50i
watercolours' Alıntı:
Seninle tartışmamdan sonra büyük harf kullanmaya başlamadım, zaten aklımdaydı uzun süre. Ama doğru, sen ve öteki arkadaş bu olayı tetiklediniz. Bence çok da iyi yaptınız. Buna sevineceğin yere laf sokmaya çalışıyorsan o senin sorunun.
Ve ciddiye alınmadığımı sanmıyorum. Daha bugün imzasında yanlış dilbilgisi kullanan bir arkadaşın imzasını düzelttik yazışarak.

Laf sokmuyorum direk söylüyorum en sondaki benzetme ise bir latifeydi. Bu halinle bile uğraşarak birilerinin bakış açısını değiştirebiliyorsan bu senin katır inadından ileri geliyor. :)

Ne zaman şu İngiliz görünümünden sıyrılırsın o zaman sevineceğim hatta ilk rakı içtiğimde sana kadeh kaldıracağım. :)

Katır inadı, matır inadı, hedefe doğru gidiyorum. Ama tek başına olacak iş değil. Enerjini bana harcayana kadar foruma harcasaydın çok daha ileriye giderdik.

Motosikleti
Mondial Virago 50i
watercolours' Alıntı:
Katır inadı, matır inadı, hedefe doğru gidiyorum. Ama tek başına olacak iş değil. Enerjini bana harcayana kadar foruma harcasaydın çok daha ileriye giderdik.

Bak senin bu halinden çıkıp takma ismini Karamurat, imzanı İstiklal Marşımızdan oluştursan dahi site yönetimi bizi desteklemediği sürece birşey elde edemeyiz. Tartışmalar moralini bozuyordur hele seni ilk olarak görünüşün için yargılamışlardır. İş yönetimde bitiyor bak sana vereceğim forum adresine gir aynı ismimle, imzamla orada varım. Bir tek dilbilgisi ihlali ve/veya laubalilik göremezsin yönetim anında müdahale eder, birkaç kere uyarır ve ısrarlı tekrarı halinde üyeyi forumdan siler. Biz burada değil ifade zorluğu dilbilgisi fakirliği, hortçuluğu meslek edinmiş 6 günde 300 boş mesaj atmış birini eleştirdik yönetim yanında yeraldı. O yüzden bu işler biraz detaylı işler yere, zamana göre taktik geliştirmen gerekiyor. Neyse benim fikrim değişmeyecek eğer bu görünüşünün savunduğun ilkelere aykırı olduğunu düşünürsen bana haber ver. :cat:

http://www.akvaryum.com/Forum/

Site yönetiminin bizi desteklememesi benim birşeyler yapmama engel değil. Bir kişi bir kişidir. Gönül ister ki senin dediğin gibi bir sistem olsun, insanlar dikkatli olmaya davet edilsin. Ama böyle bir sistem yok diye köşemde oturacak değilim.
İmza ve avatar konusunda anlaşamayacağız ama. Türkçe bir eser güzel olmasının yanında hayatımın önemli bir anına denk gelirse işte o zaman rumuzum Türkçeleşir. Ve yine Türkçe bir eserde hoşuma giden bir yer olursa (aslında çok var ama köşede tutuyorum şimdilik) onu da olduğu gibi imzamda kullanırım.
Saygılar... :rendeer:

wtr konuyla ilgili çabalarını bizzat yaşadım yaşıyorum kim ne derse desin türkçeyi çok iyi kullanıyorsun ve hatalarımızda bizi uyarmaktan bıkmıyorsun sonsuz sabrın ve azmin için teşekkürler :rendeer:

Ah bir düzgün konuşabilsek

Sevgili arkadaşım görüşlerinize kesinlikle katılıyorum
Diyorsunuz ki türküz türkçe düşünüyor ve türkçe konuşuyoruz .evet türkçe düşünüyor olabilirz ancak bizim millet olarak sorunumuz türkçe konuşamamak Aile içi iletişimden tutun iş yeri mesaisinde bile sürekli takip ediyorum malesef türkçe konuşamadığımız için en bassit konularda bile bazen anlamsız tartışmalar uzayıp gidiyor. Halbuki mesele tamamıyla konuşamamakta öyleki bazen duygularımız konuşmalarımızdan daha fazla ön plana çıkıyor türk milleti olarak üzülerek söylemeliyim konuşarak anlaşamıyoruz .
konuştuktan sonra keşeke sussaydım diyenlerin çok olduğu bir toplumda yaşıyoruz.bu ülkede ne dediği tam olarak bilinmediği halde sadece konuşarak 30 yıldır seçilen ve hala abuk subuk konuşmaya çalışarak yine gündeme oturmaya çalışan eski siyasi liderler bile mevcut selam ile.:queen: :salut:

water bıyıklı ile tartışmanız var sanırım
ikinizde çok tanımam ama düşüncem şudurki
maça 1-0 yenik başladın:wiinkk:
bu arada gülşenmi erol kösemi sorusunu konu dağılsın diye sordum
yani tartışmayı bitirmeniz amacı ile:)
yoksa art niyetimden değil:rendeer:

Allah' ım dayanamıyorum vip köprü yapsalarda şu keçiler çift şeritli köprüden geçsede kurtulsak bu inattan :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar