BIYIKLI' Alıntı:
İşine gelen yerleri alıntı yapıyorsun benim yazılarım bir bütün tamamı üzerine düşünmelisin. Bu kadar zamandır dediğin iki kere mesaj attık birbirimize daha önce belirttiğim gibi yerinde yabancı dil kullanana saygım sonsuz hatta @watercolour a yabancı bir forumda örnek İngilizce kullanmasının hoşuma gideceğini bile söylemiştim. Önceki mesajlarımın işine gelmeyen taraflarını oku göreceksin.
BIYIKLI, Lütfen insaf et ! Çarşafla yazı yazdım burada ve her söylediğine de cevap verdim. Olabilir, farklı düşünebiliriz ama önceki mesajlarında "işine gelmeyen" dediğin yerler neresi ? Pek merak ediyorum doğrusu !
Türkçenin kirletilmesi konusunda hemfikiriz zaten, geriye kalan konular :
1) watercolours bu konuda söz söyleme hakkına sahipmidir ?
2) "Ey anne ve babalar, çocuklarınızı yabancı lisan ile eğitim yapan okullara göndermeyin sakın !" tezi doğrumudur ?
BIYIKLI' Alıntı:
Samimiyete dayanarak saygısızlık yapıyorsun. Yapmayın arkadaşlar böyle kaçak dövüşmeyin ben dosdoğru konuşuyorum.
Saygısızlık maksadı gütmeden aklımdan geçeni söyledim. Eğer bu şekilde düşünmene sebebiyet verdi isem, kusura bakma !
Ancak buradaki, "kaçak dövüşmek" tabiri de en az aşağıda kütüğe yazdığın "gem vurmak" ifadesi kadar yanlış kullanılmış. ( Doğrusu :dem vurmak )
Resim itibariyle @watercolour arkadaşımızın Türkçe'yi savunması doğru değil diyorum. Adamın motoru, imzası, bulunduğu yer, takma isim bütünüyle İngilizce yahu kalkmış bizim Türkçemiz bozuluyor demesi ne kadar inandırıcı.
Örneğin burada mı kaçak dövüş var ? Yukarıda yazdığına daha önce görüşümü bildirdim.
Kim kaçak dövüşüyor, ben yukarıda bu konuyu yazdım ve sordum; yazdığı 2800 den fazla mesaj var bu forumda, hangisinde dikkatini çekti özenti olacak şekilde yabancı kelimeler sokuşturduğu ? Cevap yok ! Aynı noktaya geri geldik, niye imzası ve rumuzu ingilizce ?
Kendin söylüyorsun : " kalkmış bizim Türkçemiz bozuluyor demesi ne kadar inandırıcı. "
Niye inandırıcı olmasın ? Ben bugüne kadar bu arkadaş Türkçe yazarken lisanı katlettiğini görmedim, öbür tarafta doğrudan İngilizce yazmış zaten.
Eğer Türkçeyi güzel konuşabiliyorsa, isterse evinde ailesi ile bile başka lisanda konuşur. Türkçemiz bozuluyor diyor, "her zaman her yerde türkçe konuşun veya yazın !" demiyor ki...
Konumuz, Türkçenin yabancı kelimeler kullanarak katledilmesi mi yoksa insanların Türkiye sınırları içinde başka bir lisanı konuşma ve yazmasını engellemek mi ?
İngilizce bilmeyen birine water'ın yazdığı imza kötü örnek olabilir mi ? Eğer forumdaki mesajlarında araya İngilizce ifadeler alırsa, olur ama....
Bir türlü anlayamıyorum, niçin bu arkadaş "Türkçeyi kirletmeyin !" tezini savunamıyacakmış ?
Ama bakın dikkat edin TEMEL EĞİTİM ağırlıklı olarak Türkçe yapılmalıdır. Anaokulundaki bebeye kadar artık yabancı dil ile eğitim yapmayı bana savunmayın hiçbir ülkede böyle saçmasapan bir eğitim anlayışı yok. Sizin belki Türkçe'niz yeterli seviyede ama açın başka forumları küçücük çocukların msn konuşmalarını, yazışmalarını anlamaya, çözmeye çalışın.
Esas olan eğitimin kalitesidir, ister Türkçe olsun ister başka bir lisan da.
Bu okullarda Türkçe, sosyal bilgiler ve tarih derslerini de yabancı lisanda okutmuyorlar herhalde ?Matematik dersini ingilizce okuduğu için mi Türk kültürünü öğrenemeyecek bu çocuklar ?
"Hiçbir ülkede böyle bir eğitim anlayışı yok" derken merak ettim, bütün dünyada ilk eğitimi mi inceledin? Çünkü durum tam tersi, benim bilgime göre. Anadili, dünyanın kabul görmüş uluslararası lisanlarından bir tanesi olmayan birçok ülkede bu tür okullar, aynı Türkiye de olduğu gibi, son derece popüler. Örneğin, benim okuduğum Alman Lisesinden dünyanın 36 ülkesinde olduğunu biliyorum.
Çünkü insanların yabancı dil veya dilleri kolayca öğrenebileceği bir yaş sınırı var. Buna göre en geç 11 yaşında başlanmalı bu eğitime, daha erken olursa daha da iyi !
Ben, illa da çocuklar özel okulda veya yabancı lisanı iyi öğreten okullarda okusun demiyorum. Söylediğim, eğitim kalitesinin en yukarıda olması. Bugün için devlet okullarında maalesef bu sağlanamıyor. Konumuz bu olmalı, nasıl bu çıta yükseltilir ? Yoksa, "Ey çok bilen aileler ! Çocuklarınızı yabancı dil öğreten okullara göndermeyin" değil.....
Küçücük çocuklar MSN de Türkçeyi bozuyorlarsa, bunların hepsi özel okuldamı olduğundan, yoksa yeterli kalitede eğitim alamayıp, bu konun önemine vakıf mı olamadıklarından ?
Büyük ihtimalle bir cevap yazacaksın. Zaten burada beyin jimnastiği yapıyoruz.
Ancak gerek bu yazımda, gerek daha öncekilerde sonu soru işareti ile biten bir çok cümle var. Lütfen, sen de bunları es geçme !