Nakit kullanırken fiş alıyorsanız sorun yok ama fiş almıyorsanız; leş kargası bankalara komisyon vermemek için bu sefer sırtlan esnafa bedavadan KDV veriyorsunuz. Sonra vergiler harçlar neden yüksek?
esnafı ne sanıyorsunuz bilmiyorum, misal bizim burada nalburun sattıkları ürünler hep üst kalitede markalardan ve en düşük fiyata satıyorlar, sattıkları malzemeleri online satış yapanlar dükkanlar ile karşılaştırınca daha ucuza sattıklarını görüyorum.
bu nalburu işletenlerin lüks araçları ve çok sayıda mal varlıkları yok, yani zenginlikleri yok ve ben onların hizmetinden memnun olduğum için onların çok para kazanmasını istiyorum, böyle hakkıyla iş yapan esnaf bulmak kolay mı bu devirde? bankalar yasal bir şekilde çalışıyor denilmiş ama ne yasası? bu hükümet varken devlete ödediğimiz vergiler bize geri mi dönüyor mu sanıyorsunuz? bu hükümet her zaman işini düzgün yapanları cezalandırmıştır dolaylı yada direkt olarak.
ödediğimiz vergileri afedersiniz rulo yapıp kıçlarına sokmaktan başka bir şey yapmıyor bu hükümet, konuşma şeklim bir çok insanın hoşuna gitmeyebilir ama ben artık işini düzgün yapan firma ve dükkanları özledim, artık bir birini destekleyen ve koruyan bir milletin içerisinde yaşamayı özledim. bankaları neden savunayım? ihtiyacım varken bana kredi yada kredi kartı vermeyen bankaları mı savunacağım? bir zamanlar banka hesabımda yüklü para var diye habire teklifler geliyordu ve ben "yaşım 17, kanunen kredi kartı ve kredi teklif edemezsiniz bana" dediğim halde yüzsüz şekilde halen devam ediyorlardı.
bu hükümet varken kanun ve yasalar süs olsun diye var, kendileri uymuyor milleti soyuyorlarken ben esnafımı neden kollamayayım? mercedes maybach ile dolaşan esnaf değil bu hükümetten insanlar ve bunlar varken her türlü vergiden uzak dururum ben, zıkkımın kökünü yesinler.
not: en basit örnek, avuç taşlama için "karbosan" marka inox kesiciyi 17 liraya satıyorlar... istanbul esenyurt esnafı bile 40 liraya satıyor bu malzemeyi... esenyurt denilen ilçe birleşmiş milletler gibi milyonu geçik nüfusuyla kalabalık ve sürümden kazanan bir ilçe ve orada 40 liraya satılan "karbosan" inox kesiciyi bizim burada 17 liraya satıyor nalbur.
adalet istemiyor muyuz?