Türk Lirası banknotları hakkında düşünceleriniz

Bence kötü duruyor, sağlam olmadıkları için kolayca yıpranıyorlar ve banknot büyüdükçe Atamızın bize dönmesi hoş değil. Sanki paran olmasa yüzüne bakmazmış gibi tasarlamışlar. Biliyorum ülkede başka dertler var ama maksat muhabbet dönsün istedim forumda.

Banknotun şekli şemalinden çok elden ödeme alanlar dertlidir, 200de takılıp kaldık. Deste deste parayla maaşı çaldıracak emekli gerginliğinde atmye gidiyoruz

Kardeşim ufak bir daire aldı. Malum paranın büyük kısmı elden ödeniyor. Bankaya kocaman bir bavulla gittik.
Benim olmasa da bankadan kocaman para dolu bir bavulla çıkmak acayip bir duygu.
Bana bu duyguyu yaşatan başta paramızı pula çeviren reisimize, kardeşime ve satıcıya çok teşekkür ederim.

Son düzenleme:
İyice yaralarımızı kaşıma istersen.. Git başka konularda muhabbet döndür.. Yandaş ağızları gibi konuşmak artık içimizi sıkıyor...

Nakit parayı çok kullanmıyorum çünkü hem çok param yok hemde temassız kart daha çok işime geliyor, halı saha da falan iyide oluyor 😂 😂

3 Haftadır para çekeceğim hep unutuyorum ya da üşeniyorum, cüzdanda zerre nakit yok. Bugün 7.50 TL'ye patates aldım, onu bile Atm kartımdan çektirdim, fırından 12,5 TL'ye ekmek aldım, onu bile Atm kartımdan çektirdim. Nakit paranın en güzel yanı üzerinde Atatürk'ün resminin olması, gerisi hikaye, süs..

1000tllik olanı çıkarsa daha çok sevineceğimi düşünüyorum.

Ben devletin yerinde olsam piyasada ki bütün kağıt paraları demire çeviririm. Herkes bankamatik vb kartlarla alışverişini yapsın

1 tomar çekmedikce işe yaramıyor. O kadar çekince de arka cebime tenis topu koymuş gibi oluyorum. Cebe her ihtimale karşı dursun diye 500-1000 TL koyup her yerde kart ile ödeme yapıyorum.

Bence kötü duruyor, sağlam olmadıkları için kolayca yıpranıyorlar ve banknot büyüdükçe Atamızın bize dönmesi hoş değil. Sanki paran olmasa yüzüne bakmazmış gibi tasarlamışlar. Biliyorum ülkede başka dertler var ama maksat muhabbet dönsün istedim forumda.
Bi ara 500 tl muhabbeti dönüyordu hala sonuçlanmadımı

Sağlamlıgı bence makul; zaten bozuk paranın maliyeti bile kendinden fazla. bir de "para saglam mı" diye kasmamak lazım devlet bankası falan zaten hemen değiştiriyor yırtılırsa.

esas problem en büyük banknotun değersiz olması. Geçen gün 15 bin lira nakit elden vermem gerekti yemin ederim bir tomar para. 3 kuruş para için bir tomar para çekmem gerekti.

Acil olarak 500 ve 1000 cıkması laızm.

Büyük kupür, kayıt dışı paracıların ekmeğine yağ sürer. Kupür ne kadar ufaksa kayıt dışı o kadar zorlaşır.

• Beğen
Tepkiler: F54
Büyük kupür, kayıt dışı paracıların ekmeğine yağ sürer. Kupür ne kadar ufaksa kayıt dışı o kadar zorlaşır.
Ülkede kayıt dışı yokmuş veya çok azmış gibi olmadı mı bu yorum? Bu yüzden mi çıkmıyor 500 ve 1000 tl lik banknotlar? Bir çok sebebi var yeni banknot basılmamasının ama aralarında "kayıt dışı" seçeneği emin olun yok.

Ülkede kayıt dışı yokmuş veya çok azmış gibi olmadı mı bu yorum? Bu yüzden mi çıkmıyor 500 ve 1000 tl lik banknotlar? Bir çok sebebi var yeni banknot basılmamasının ama aralarında "kayıt dışı" seçeneği emin olun yok.
Öyle bir iddiada bulunmadım. Olanı daha da çoğaltır. Evet şerefli ve namuslu vatandaş rahat eder ama üç kağıtçının ekmeğine yağ sürülür.

Büyük paranın çıkması dolandırıcılıgı emin olun azaltacak.

Eskiden 200 tl verdiğinde herkes test kalemi ile vs. bakardı gerçekliğine. şimdi para o kadar değersiz ki 200 sahteyi versen kimse fark etmiyor.

500 - 1000 cıktıktan sonra kontrol eden esnaf geri dönecektir.

Öyle bir iddiada bulunmadım. Olanı daha da çoğaltır. Evet şerefli ve namuslu vatandaş rahat eder ama üç kağıtçının ekmeğine yağ sürülür.

Üstat idda ettiniz diye demedim, lütfen yanlış anlaşılma olmasın bu mesajda.
Ben hükümetin kesinlikle çok ama çooooook kötü niyetli olduğunu uzun yıllardır söyleyen biri olarak "kayıt dışı" seçeneğinin hükümetin umurunda olmadığını ifade etmek istemiştim, ki siz de zaten anlamışsınız.
Siyasete girmek istemiyorum asla, sadece aklı selim insanlar şu gerçeği görmeli artık;
Portekiz, İspanya, Yunanistan gibi ülkeler çok kısa zamanda devlet bütçe harcamalarında ciddi tasarruflar ile enflasyonu tek hanelere indirmişken biz temsil eden hükümetin full time para basıyor olması ve hiçbir kamu harcamasında tasarrufa gitmemesi; günahı tamamen esnafa, emekliye, çiftçiye yükleyerek sözde enflasyon mücadelesini kabul edemiyorum.

Zaten bizi 500 ve 1000 lik banknotlar da kurtaramaz bu bataklıktan. Bataklığı kurutmak gerek.

500TL ve 1000TL yıllar önce basılmalıydı. Bugün belki daha yükseğini de konuşuyor olmalıyız.

Evet yüksek değerli banknot her türlü dalavere için daha iyi bir fırsat sunar, ama para basılırken gözetilecek tek konu bu olmadığı gibi, bu dalaverelerin önüne geçmenin yolu da en değerli banknotu düşük değerde tutmak değil. Şu an en büyük banknotumuz $10 bile etmiyor, bir faydasını görüyor muyuz? Hayır. Üçkağıtçılar için de değişen bir şey olmaz, zira zaten elini kolunu sallayarak istediklerini yapıyorlar şu an.

"Millor TL paralar vardı paramız puldu biz düzelttik" hikayesinde kalabilmek amacıyla basılmıyor daha büyük para, bu kadar basit. €500 gibi sokakta geçerliliği olmayan ve bu nedenle kalpazanlar/para aklayanlar vs tarafından çok tercih edilen acayip değerli bir kağıttan bahsetmiyoruz, arada büyük bir uçurum var.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar