Nakit para neydi ki? Bana her yer ay kredi kartının maaşı yatıyor... pazarcıda bile POS cihazı varken nakit taşımaya ne gerek var3 Haftadır para çekeceğim hep unutuyorum ya da üşeniyorum, cüzdanda zerre nakit yok. Bugün 7.50 TL'ye patates aldım, onu bile Atm kartımdan çektirdim, fırından 12,5 TL'ye ekmek aldım, onu bile Atm kartımdan çektirdim. Nakit paranın en güzel yanı üzerinde Atatürk'ün resminin olması, gerisi hikaye, süs..
Vidyosu silinmiş. Çok ayıp!Bir liralık tuvalet bile kalmadı.
Bence gene sıfır atma zamanı geldiVidyosu silinmiş. Çok ayıp!
1.000.000 lira ile wc giderken 1 lira ile wc ye gider olduk, yani paramız bir milyon kat değer kazanmış oldu, buna inananlar oldu mu acaba?Vidyosu silinmiş. Çok ayıp!
Nakit kullanırken fiş alıyorsanız sorun yok ama fiş almıyorsanız; leş kargası bankalara komisyon vermemek için bu sefer sırtlan esnafa bedavadan KDV veriyorsunuz. Sonra vergiler harçlar neden yüksek?leş kargası bankalara komisyon minimum gitsin diye hep nakit taşıyorum, esnaflardan yaptığım alışveriş ve işler için nakit ödüyorum ama büyük marketlerden bir şey alırken kart kullandığım oluyor bazen.
...
Ağzına sağlık abi.3 Haftadır para çekeceğim hep unutuyorum ya da üşeniyorum, cüzdanda zerre nakit yok. Bugün 7.50 TL'ye patates aldım, onu bile Atm kartımdan çektirdim, fırından 12,5 TL'ye ekmek aldım, onu bile Atm kartımdan çektirdim. Nakit paranın en güzel yanı üzerinde Atatürk'ün resminin olması, gerisi hikaye, süs..
Nakit kullanırken fiş alıyorsanız sorun yok ama fiş almıyorsanız; leş kargası bankalara komisyon vermemek için bu sefer sırtlan esnafa bedavadan KDV veriyorsunuz. Sonra vergiler harçlar neden yüksek?![]()
İşte ondan vergiler harçlar yüksek; esnaf vermeyince ücretliden çekiyorlar. O yüzden banka komisyonu 1000 kat yeğdir. Kredi kartı işlemiyle vergi kaçıŕamaz esnaf. Ben it gibi vergi veriyorum, o da eşek gibi verecek.Esnaf %90 vergi kaçırıyor. Fiş vermiyor. Banka komisyon aldıgında en azından onun yasal politikalarını uyguluyor.
,
Esnaf yerine bankaya vermeyi tercih ederim o nedenle.
daha bu sabah haberlerde izledim 60 milyon geliri olan 2 doktorun beyanı 3 milyon muymuş neymiş.İşte ondan vergiler harçlar yüksek; esnaf vermeyince ücretliden çekiyorlar. O yüzden banka komisyonu 1000 kat yeğdir. Kredi kartı işlemiyle vergi kaçıŕamaz esnaf. Ben it gibi vergi veriyorum, o da eşek gibi verecek.
Gene çok beyan etmişler. Taksim meydandaki büfeler (27 yıl önce) yıllık *matrah* olarak benim *aylık ödediğim* vergi tutarını beyan ediyorlardı. Devlet istese öyle güzel bir yakalar ki ama istemiyor. Bir atasözümüz var ama dile getiremedim...daha bu sabah haberlerde izledim 60 milyon geliri olan 2 doktorun beyanı 3 milyon muymuş neymiş.
mesela bu adamlara vergi cezası vermeyeceksin; direk çalışma ruhsatlarını iptal edeceksin.
ben saat ücretli çalışıyorum vergisi zartu zurtu sene sonu %35 sadece gelir vergisi ödüyorum ay başına. sigortası zartu zurtu derken 100 liramın 50 lirasından fazlasını devlet alıyor.
eşşek gibi ödeyecekler.
Gene çok beyan etmişler. Taksim meydandaki büfeler (27 yıl önce) yıllık *matrah* olarak benim *aylık ödediğim* vergi tutarını beyan ediyorlardı. Devlet istese öyle güzel bir yakalar ki ama istemiyor. Bir atasözümüz var ama dile getiremedim...
Kredi kartı geçmiyor diye pazara gitmiyorum.Kredi kartı kullanıyorum. Toplu taşıma dahil her yerde geçerli artık. Puandır kampanyadır, işe yarıyor. Devede kulak ama, damlaya damlaya göl oluyor.
Bizim burada pazarda geçmiyor henüz, ben denk gelmedim belki de. O da olmasa nakit kullanmayacak duruma geldim.
Bu arada Kanada doları mıydı muşamba gibi olan ? Ne kadar kırıştırırsan kırıştır jilet gibi duran ?
eee, zaten o kdv farkını müşteriden alıyor, yani devletin alacağı kdv'ye aracılık etmiş oluyor, aradaki farkı kapatmak derken müşterinin zaten fiyata dahil olarak ödemiş olduğu kdv'yi cebe atmak oluyor o zaman.Bir de şöyle bir durum var arkadaşlar, bunu çoğu kişi bilmez veya bilen de unutabilir.
Bazı gıdaya dayalı iş modellerinde şirket girdilerinin kdv oranı 1 dir ve çıkan kdv 10 dur.
Bir pizza restoranında gıda ile alakalı hemen her şeyi 1 ile alırsın ama satışta 10 ile satarsın.
500 bin liralık mamül girişi oldu ve aldığın kdv 1 puan, yani 5.000 tl.
1 milyonluk ciro yaptın ve 10 ile sattın, kdv 100.000 tl. Burada 95.000 TL lik bir kdv farkı çıktı.
Gelir vergisinden bahsetmiyorum bile daha.
Şimdi bunu kapat kapatabilirsen, neyle kapatacaksın? Bu yüzden esnafların bir kısmı nakit almak istiyor ödemeleri hatta nakitte 10 puan kadar iskonto yapan yerler de mevcut.