tur camı sakincali mi

2014 Xmax 250 ye tur camı taktirmayi düşünüyorum. Lakin ki motora kafadan basar yakıt tüketimini arttırır vs gibi söylemlerle karşılaştım. Nedir işin asli? Gogsumden yukarıya rüzgar alıyorum. Ben de aerodinamiyi bozuyorum bu mantikla... Napmali???

Kendi motorumda tur camı var , açıkçası çok memnunum.
Rüzgar almamak çok güzel bir duyguymuş :)

Rüzgar direncini arttıracağı için yakıtınızı belki çok az bir miktar arttırabilir, son hızınızda da çok çok az bir düşüş olabilir.
Ama verdiği konfora değer bence.

rüzgar tünelinde deney yapmışlığım yok ama uygun ölçülerde tur camının vücudunun oluşturduğu rüzgar direncini düşüreceğini düşünüyorum.
şöyle ki;
vücudunun girintili çıkıntılı ve pürüzlü yüzeyine çarpacak, icabında balon etkisi yapacak olan rüzgar tur camı taktığında camın kavisli yüzeyinden akacak ve daha az direnç oluşturacak.
tabi çok büyük ya da şekilsiz bir cam takarsan şartlar değişir.

rüzgar tünelinde deney yapmışlığım yok ama uygun ölçülerde tur camının vücudunun oluşturduğu rüzgar direncini düşüreceğini düşünüyorum.
şöyle ki;
vücudunun girintili çıkıntılı ve pürüzlü yüzeyine çarpacak, icabında balon etkisi yapacak olan rüzgar tur camı taktığında camın kavisli yüzeyinden akacak ve daha az direnç oluşturacak.
tabi çok büyük ya da şekilsiz bir cam takarsan şartlar değişir.
Katılıyorum , güzel bir camsa direnci azaltma ihtimali dahi var.
Özellikle ben 1.86 ya 112 kilo bir yapıya sahibim . Tur camı olmayınca tur camından daha çok rüzgar alabilirim şekilsiz olarak.

arkadaşlar benim yzf'ye takılır mı ya :p yorumlara bakınca özendim...

Ben yaptirdim 160 tl ye cok cok cok basarili oldu yapan arkadas BMW logosuda koymus on numara bes yildiz

O ne ya 160 tl Fln. 390 tl givi - 450 tl yamaha. Nasıl bu kadar uygun fiyatlı olabiliyor sizinki ? Bu arada givi ve kappa aynı galiba

Ben yaptirdim 160 tl ye cok cok cok basarili oldu yapan arkadas BMW logosuda koymus on numara bes yildiz
307p2lg.jpg

Nerde oturuyorsunuz ? İstanbul da taksimde flash tv altında camcı murat var,o her türlü camı yapıyor 150-200 TL geçmez.

Ayrıca Muratın yaptığı camlar givi ve kappa ın camlarından daha kalın.Ama marka tercihi size kalmış.Ben ilk önce yaptırdım sonra beğenmedim sonra kappanın normalden 15 cm uzun camını aldım o camıda isteğim üerinde elcik korumalarına değiyor diye Murat'a kestirdim.

Tur camı büyük fayda sağlıyor,Göğüs bölgesine alınan rüzgar Allah korusun ileride büyük rahatsıLıklara yol açabilir.
Ki sizin motor xmax tur camı ve bunun gibi aksesurların en yakıştığı motorlardan biri hiç düşünme taktır çok faydasını göreceksiniz

sakıncalıymış arkadaşlar. 1.93 boyundayım ve camı taktırdım. orjınal yamaha tur cam taktırdım ve tam göz hizamda bitiyor. çatlak gözlükle dolaşıyor gibiyim. iki farlı görüntü var önümde ve rüzgar alnıma geliyor. bir süre kullanınca mıdem bulanmaya basladı. sanırım görüşteki bu karmaşa neden oldu

Normal alisirsin ilk zamanlarda bende yadirgadim ama alistim faydalari saymakla bitmez..millet uzun olanin koyu renklisini takiyor ...

Kendi motorumda tur camı var , açıkçası çok memnunum.
Rüzgar almamak çok güzel bir duyguymuş :)

Rüzgar direncini arttıracağı için yakıtınızı belki çok az bir miktar arttırabilir, son hızınızda da çok çok az bir düşüş olabilir.
Ama verdiği konfora değer bence.

aynı cümleler ile katılıyorum

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar