Arkadaşlar, anlamıyorum aynı şeymi ikiside.Bi elindeki anahtarla binip gitmek var, birde kilidi açacağım diye uğraşmak var :silent:
Sevgili
By Mükemmel,Amerikan otomobillerin kontak anahtarları herhangi bir anahtar sokulduktan sonra dış tarafında ki mandal çevrilerek çalışabilir.
Motorlu kara taşıtlarında ki anahtar,aracın yetkisiz kişilerce kullanılmasını engellemek içindir.Evde ki çocuklar gençler vb.
[NOT]Anadol otomobiller çay kaşığıyla dahi açılabilirdi,Taanus otomobillerde aynı şekilde[/NOT]
Yoksa kafaya koymuş olan kişi acamii de olsa o aracı bir şekilde götürür.
Kilit dost içindir,çocuğunuzun sizden habersiz aracınızı alıp başını belaya sokmasına mani olmak içindir.İcat ediliş amacı budur.Kumbaralarda,gardolaplarda,iç oda anahtarlarıda,çeyiz sandıklarıda:cat:
Şahsen ben bu güne kadar kendi araçlarım hariç hiç kimsenin aracına acaba kapısı açık kalmışmı vs merak içinde olmadım,çocukluğumuzda kimsenin kapısı aman kilitlimi diye kurcalamadık.
Sorun günümüz de bir yerlerimizi kollama ihtiyacının olmasıdır.:silent:
Sosyal dengelerin bozulması yeni bir sosyal yapının oluşacağının işaretlerini içinde taşır.:bounce:
Büyüklerimizin anlattığı kapımızı kilitlemezdik hikayeleri bazı yerler de hala geçerlidir.:cyclopsan
Kilit kısaca banyo vs alanlara olası habersiz girişleri engellemek içindir.
Yoksa evin evladı babadan habersiz arabayı kaçıracaksa anahtarı cebinizden de alır.Asıl mesele o evladın size olan yakınlığıdır.Bilmem düşüncelerimi anlatma becerisi gösterebildim mi ?:wiinkk:
Aaaaaaay ben sıkıldım uzun oldu yeter gariiii.