Tüm motosiklet ehliyeti soru ve sorunları

kendini bir tanıtsaydın kimsin ? nerelisin?yaş kaç?
bu arada hoş geldin :rendeer:
kalıcı ve aktif üye olman dileğiyle ....

hoşbulduk abi ben selçuk 16 yaşındayım seneye ybr alacam bir sene idare etmesi için moped düşünüyorum hem de antrenman olurdu neyse ben gene de alacam moped

ne diyeyim hayırlı olsun ben pek mopedlerden anlamam ama pejo 103 kullandım zevki başka bunların orasını tartışmam...

evet aslında gerekir ama almasan da olur moped neredeyse bisikletle aynı hızı yapar zaten adı motorlubisiklettir

yok abi daha almadım ikinci el arıyorum.benim de motorsiklet maceram o pejo 103 ile başladı.Bunlar acayip modifiye oluyorlar.Canavar gibi oluyolar.Düz yolda 120 yapan moped biliyorum

Bi de seneye ybr alacam demiştim de aklım başka motorlara da gidiyor.Mesela Jawa 350,mz,kanuni 150c
Ne dersiniz bunlara

Son düzenleme:
ybr ii dir derim motoru yakından inceledim bir abim var bu siteden eski motoru ybr idi ve o motorlar izmir-marmaris-tire vs vs her haftasonu gezerdi bence memnun olursun ii bir başlagıç motoru + parçalarının yan sanayisi bile var :cat:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
50cc altı motorlar için a1 gerekiyor ama a2 de hepsini kullanıyor a2 almak mantıklı

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Aslında bildiğim kadarıyla bisiklete de ehli-yet gerekiyor. Mopedlerdeki ehliyetsizlik görmezden gelinen bir şey mi, yoksa ciddi ciddi istiyorlar mı ehliyeti? Gerçi isteseler de istemeseler de ehliyetsiz binmemek gerekir. Sorun sadece çevirmelerde olmuyor. Olası bir kazayı düşünmek bile istemiyorum.

Aynen öle arkadaşım çok dikkatli olmak lazım şurda 1 hafta kaldı bingo olmaya gerek yok polislerle :)

Motosikleti
Forza250-cygnusL
yanlış soru

arkadaşlar sorunun birinde motorların soğutma sistemi hakkında soru sormuşlar.cevap hava ve su. doğrusuymuş. ama yağ soğutmalı motorlarda var
neden dikkate almıyolar şaşırtmak için mi anlamadım. mesela ww.kaplumbağa, hepinizin bindiği magirus dolmuşlar, fiat 126 bis , porshche bunlar yağ soğutmalı. bu soru yanlış bence. ne dersiniz?,
merak ediyorum bu soruları kim hazırladı. 15 sene önce de aynı soru vardı. hala var. adam emekli oldu gitti hala soruları baki kaldı. saygılar sevgiler.

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
ehliyet alırken komisyonculara dikkat...

selam arkadaşlar uzun uğraşlar sonucunda bugün nihayet A-2 ehliyetime kavuştum ve artık strese girmeden gönlümce gezecegim. bu arada ehliyeti almak üzere gittiğim bostancı'daki trafik tescil amirliğinin girişinde kim olduğunu anlamadığım biri ''ehliyet için geldiysen karşıdan dosya al'' ben de saf bi şekilde he tamam o zaman deyip tarif ettiği yere doğru yöneldim gayriihtiyari ama bir de baktım ki danışmanlık şirketinin bürosuna girmek üzereyim ve son anda geri döndüm. neyse şubeye başvurumu yaptım ve ehliyetimi aldım kimseye komisyon ödemeden. eğer B ehliyetiniz varsa dosya almanıza gerek yok sadece şoförler esnaf odasından 1 ytl karşılığı form alıp dolduruyorsunuz, sonra emniyetteki maliye veznesine 55 ytl ve ehliyet için de polise 30 ytl masraf ödüyorsunuz. bunun dışında tek kuruş harcamanıza gerek yok. bir ayrıtı daha, eğer b ehliyetiniz başka bir şubeden alındıysa oraya yazı yazılıyor ve cevabı ertesi gün alınıyor.

hayırlı uğurlu olsun hasan allah güle güle kullanmak nasip etsin:cat:.

Hayırlı olsun.
Ne komisyonu kardeşim bu adamlar emniyete de mi sızmış. Devletin memuru var git ona paşapaşa yaptır işini.

soru

ehliyetiniz hayirli olsun, bir sorum var. yazili sinavi 8 temmuz, direksiyon sinavi 29 temmuz olan doneme mi ait sizin ehliyetiniz? :silent:

donniedarko' Alıntı:
selam arkadaşlar uzun uğraşlar sonucunda bugün nihayet A-2 ehliyetime kavuştum ve artık strese girmeden gönlümce gezecegim. bu arada ehliyeti almak üzere gittiğim bostancı'daki trafik tescil amirliğinin girişinde kim olduğunu anlamadığım biri ''ehliyet için geldiysen karşıdan dosya al'' ben de saf bi şekilde he tamam o zaman deyip tarif ettiği yere doğru yöneldim gayriihtiyari ama bir de baktım ki danışmanlık şirketinin bürosuna girmek üzereyim ve son anda geri döndüm. neyse şubeye başvurumu yaptım ve ehliyetimi aldım kimseye komisyon ödemeden. eğer B ehliyetiniz varsa dosya almanıza gerek yok sadece şoförler esnaf odasından 1 ytl karşılığı form alıp dolduruyorsunuz, sonra emniyetteki maliye veznesine 55 ytl ve ehliyet için de polise 30 ytl masraf ödüyorsunuz. bunun dışında tek kuruş harcamanıza gerek yok. bir ayrıtı daha, eğer b ehliyetiniz başka bir şubeden alındıysa oraya yazı yazılıyor ve cevabı ertesi gün alınıyor.

Hayırlı uğurlu olsun ... Hangi kursa gitmiştin sen?

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
teşekkür ederim arkadaşlar

bahariye sürücü kursuna gitmiştim ve bu son dönemde yapılan sınava girmiştim yani 8 temmuz, 29 temmuz sınavları

GÖKTAX' Alıntı:
Hayırlı olsun.
Ne komisyonu kardeşim bu adamlar emniyete de mi sızmış. Devletin memuru var git ona paşapaşa yaptır işini.

emniyete sızmamışlar hocam henüz kapıda bekliyorlar :queen:

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar