8 temmuz ehliyet sınavı
evet arkadaşlar bir sınav daha geçmiş oldu..
sınavdan bazı ilgi çeken gözlemlerimi sizinle paylaşmak istiyorum:
1) Canım türkiyemden sınav manzaralarının ilki B ehliyetinde olduğu gibi A2 ye de insnlar kendi motorları ile gelmişler.evet yanlış duymadınız beni girdiğim okulda belki 50 motor okul çevresine yada içeride bahçeye park etmişlerdi.bi polis gelse " hadi bakalım alalım ücretleri" deyip 600 ytl lik ceza yerine 50 ytl rüşvet alsa bi günde köşe olurdu..

ve üstelik bu kullanıcıların çoğunda kask yoktu.mont ve korumalıklardan bahsetmiyorum bile.
2) sınava gelince 20 soru için maslaktan kalkıp taaa pendiğe sadece 5 dk da bitecek bi test sınavı için gittim.sınav yerini bulmak için yarım saat yürüdüm, ve bi motorcu arkadaşa artçı olmak durumunda kaldım. sınav için 100 soruya 20 dk bakmak sureti iel bi çalışma yaptım ve herkesin aynı çalışma ile soru ve cevaplara aşina olarak gireceği basit bi sınavla ölçülmesine şahit oldum.sına bu derece basitti .bakalım direksiyon sınavı ne olacak.
3) sınadan 40 dk dolmadan çıakrmıyorlardı.tam 5 dk da biten test için 35 dk bekledik e tabii sınıftaki testlerin tümünü çözen 2 kişiye milletin yardımla geçti bu vakit. ben ise kalan tesleri yaparak biraz oyalanmaya çalıştım. eminim onlardan da yanlışım çıkmaz

ehe ehee. sorduğumda 20 sorulluk testi çözenleri bu 40 dk sonunda zorla çıkaracakmıydınız diye "evet" dediler,(hani zorla tutuyorlar ya) fakat kimin tek testi kimin 3 testi çözdüğünü bilmiyorlardı.
kısacası kolpa bi sınavdan.soruları önceden verilip girilen bi sistemden gülerek çıkan insanlar ordusu bilinçli bilinçsiz trafiğe karışmış oldu.kendi motoru ile gelen insanların direksiyondan da kalmalarını beklemiyorum.e tabii sürücü kurslarında "kendi motorun yada araban varmı varsa eğitime gerek yok şukadar indirim al " felan denilen bir sistemden de fazlasını beklememek lazım.refleksleri gelişmemiş yeterince deneyim kazanmamış, stajyerliği olmamış insanları trafiğe salan sistem, kendine şu soruyu sormasın,bakanlar hayret etmesin: nedne ülkemizde trafik kazalarında heryıl ortalama 5000 kişi ölüyor ,hata nerede...bu sistem insanları yetiştirmeyerek trafiğe salıyor. yetişmek isteyen bilinçli sürücüler ise zengin olmak zorunda çünkü ileri sürüş derslerinin saati 30-40 ytl den başlıyor...saygılar.