Koy tabiki zahmet olmuyorsa illaki birine faydası dokunur.Yolum o taraflara da düşerse rahatsız edicem seni zaten.
Zahmet önemli değilde eski fotoğraflar bozuluyor ona canım sıkılıyor. Otoser konusunda hiç fotoğraf kalmamış. Bu konudada ilk sayfalardaki mesajlarda resimler silinmiş. Facebook albümüne koyup ordan link veriyordum. Niye siliniyor anlayamadım.
Tabi kapım her daim açık. Profilimde iletişim bilgilerim mevcut. Haftasonu gelde iyi bi gezelim kapadokya bölgesini
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:11 ----------
Bugün çok mutluyum.
Aşamaları yazayım mutluluğumun sebebide belli olsun.
Pazar sabahından beri çeşit çeşit yol deniyordum. Ve denemeye çıkıp yolda kalıyordum.
Dün yine mekan belli.
Ateşlemeyi tekrardan platine çevirmiştim.
Almanın üstünde İfa karbüratör geldi. Eski tip. Önceki aldığım MZ'in üstünde orjinal bing 84 geldi. Ve bende çin malı karbüratör almıştım. Yani elimde üç karbüratör var denemeler yapmak için. Öncelikle İFA'dan başladım.
Mazota yatırmıştım akşamdan. İçini iyice bi temizlemeye niyetim var.
Söktüm parçaladım. Parçaları diş fırçası ile temizledim kiri pisliği attım.
Kamyonum havalı. Yani kompresör var. (her modelde olmaz o yüzden belirttim) Hava tabancası temizlik için çok iyi oluyor. Ve ben karbüratör temizliğindede kullanıyorum. :mrgreen:
Temizledim topladım. O aşamanın fotoğrafını unutmuşum. Taktım üstüne ne yaptıysam çalıştıramadım. Zaten toplarken aklıma gelmişti.
İfa karbüratör çok cins birşey. Ayarı filan yapılmıyor. Zaten ayar vidalarında kafa kalmamış tornavida tutmaya. İyice mahvolmuş. Tamir takımı sipariş etmek lazım. Bende tekrar söktüm manifoldu. Diğerleriyle devam edeceğim.
Normalde kendi contası ile kapatmıştım. Sökerken farkettim iyi tutmamış. Bende contaları boşverip dayson ile kapatmak istedim. Ordan hava aldığı için patırdadığını tahmin ediyorum. Daysonu akşamdan sürüp kapattım. Sabaha kadar kurusun.
Sabah oldu ve işlere başladım.
Çin malı olanı taktım. Rölantide iyi saydırıyor ama yüksek devir yok. Bing 84'ü taktım. Onda yüksek devir görüyor ama aragazını iyi yemiyor. Birde gaz takılı kalıyordu.
İçini iyice inceledim. İğne bazı zamanlarda tam girmiyor. Piston aşağı kadar inmiyor. Elimde eski bi iğne vardı onu taktım. Onu takınca düzeldi. Gazın takılı kalmasını hallettim.
Karbüratör memesinin altında şöyle bi parça var. Adını bilmiyorum. Bing84'den çıkan küçük. Çin malı olandaki daha uzun. Uzunu takıp denedim.
Boştayken çalıştırdım. Mükemmel gaz yiyor. Devir çok yükseliyor ama denemek için çıktığımda sonuç hüsran oldu. Motor yerinden kalkmadı. Geri orjinali taktım.
Sonrada rölanti cmemesini (adı bu heralde) değiştirdim. Fotoğraftaki orjinali. Çin malındakinin delikleri daha ufak.
Bu orjinali takınca yüksek devirde duruyor rölantide. Diğerini takınca tak tak saydırmaya başladı. Onuda hallettim.
Manifolddanda hava almayınca artık patırdamada büyük ölçüde düzeldi.
Burda sayamayacağım bi sürü parçayı değiştire değiştire denedim. Ve en sonunda istediğim sonuca ulaştım.
Ekipmanlarımı giydim çarşıya muhasebecinin yanına gidiyorum. Hemde yolda motoru denerim diye düşündüm.
İlk kalkışta belli etti zaten. Altımdan çıkacak gibi oldu aşırı bi güç gelmiş. Ben daha önce hiç böyle güçlü görmemiştim bunu.
Yola çıktım gaza biraz basıyorum hemen devir saatinin kadranı sona dayıyor vites istiyor. 0-100 ölçecem bi ara. Çok ani hızlanıyor. :mrgreen:
İkinci viteste gazı biraz fazla vermişim. Giderken. Bi baktım arka teker sarmış. :mrgreen:
Bi yerde göbekten dönerken gazı açtım. Eskiden olsa hiç bişey olmazdı. Yan yan gitmeye başladım. Bilmeden yaptım güzelde oldu ama tırsmadımda değil. :mrgreen: Gaza biraz fazla yüklenince arka sağa sola atıyor. Ön kaldırmayı denemedim ama denesem onuda her türlü yapar.
Devir yolda giderkende çok rahat yükseliyor. Patırdama yok.
Tam böyle uçuyorum kaçıyorum derken motora bi haller oldu. Sağa çektim stop etti. Bi yandan sövüyorum nazar değdim heralde diye.
Motoru kontrol ettim karbüratör rölanti ayar cıvatası düşmüş. İyi sıkmamışım heralde.
Ordan hava aldığı için düzgün çalışmıyor. Çalıştırıyorum rölantide çalışıyor ama gazı açar açmaz stop ediyor.
Yanımda bi afiş gördüm. Kenarını yırttım deliği tıkadım. Eve beni atsın yeter. Elimde o cıvatadan 2 tane daha var. :mrgreen:
Evden cıvatayı tamamlayıp tekrar çıktım. Motor beklediğim gibi çok şükür. Ve bu elektronik ateşleme takılı değilken böyle. Birde onu takınca neler olacak tahmin edemiyorum. MZ gerçekten çok deli bi motormuş. Bu kadar övgü boşuna değilmiş.
Kasacı Mehmet abi Nevşehir'e gidip gelelim dedi motoru bırakmak zorunda kaldım. Ama öyle hoşuma gitti ki ayrılmakta istemiyorum. Hemen uzun yola düşesim var. :mrgreen: Dağları tepeleri ezesim var.
İnşallaf haftasonuna onlarda olacak. Hava soğuk bile olsa bi şekilde benim dağda tepede denemem lazım.
Arka fren yok bu arada. Merkezi söktüm. Merkez lastikleri ölmüş. Yerine yenisine bakacağım. Tamir takımı bulamayabilirim buna uygun. Uydurma yoluna gideceğim. Motor ustasınada söyledim merkez getirt diye. Eğer o önce getirirse sıfırını takarım. Geç kalırsa tamir yoluna gideceğim.
Birde video koyayım. Videoda son gaz vermedim. Baktım 9u geçiyor elimi çektim. 8 bin oluyormuş MZler normalde. En fazla 8 görüyormuş yani. 9u gördüm ya devir saati bozuk yada başka bi durum var. Zarar görmesin diye fazla basmadım. Düz yolda 8i gördüm yol bitti dahada uzatamadım.
İnstagram video adresi